Máte taky některá narcistickou mámu? Jak s ní vycházíte? Já až nedávno zjistila že tohle označení existuje, a opravdu nevím jak se chovat.
@zelenaesmolda I když je to máma?
Nedávno jsem se tu v jiné diskuzi náhodou dozvěděla konečně diagnózu svojí matky.
Jak píše
@zelenaesmolda , přerušit kontakt je to nejlepší, co můžeš udělat pro sebe. Ona se nezmění. Pokud tě to ničí už hodně, nečekej dlouho. Každý rok čekání tě bude stát hodně energie a také to poznáš časem na zdraví.
Ano, ja to udělala a je mi mnohem lépe
Ano,i kdyz je to mama.
Ano narcise jediné odříznout. Je to horší jak pijavice, dokážete tebe úplně život vysát a zmačkat te jak plechovku.
Kontakty jsem hodně omezila, ale mám pocit že to je snad horší a horší. Mám ještě tátu a nechce se mi úplně přetrhat kontakty, ale...
Tak s nim je trhat nemusis.
Ja jsem přerušila kontakt, Jasny, že vznikaly dotazy: "jak se máš?" apod. Ale odpovídala jsem 1-2 slovy. Trvalo to roky, nejdřív to bylo hrozný, tak půl roku, potom jsme vůbec nekomunikovaly cca půl roku, potom se něco zlomilo, a moje máma začala vidět moje mantenely, neříkám, že respektovat, ale aspoň posunulo se to. A před pár měsíci ona mi řekla, že navstivuje psychologa, a celkově už se dá s ní mluvit, 😊
Trvalo to dlouho, a ještě pokračujeme ve stavbě nových vztahu... ❤️ Ale už cítím, že jsou to normální dospělé nezávislé vztahy.
Život s narcisem - kniha
mám ji doma, pročítala jsem si ji, když jsem pojala podezření, že by to sedělo na moji milou (myšleno mámu)
a potom ještě perfektně zpracovaná knížka Temné matky a jejich dcery
koupila jsem si je obě, takže ti to píšu jako inspiraci, když by sis chtěla něco o tom počíst
je nás víc, řešením je odstřih, když nejde, je alespoň dobré vědět, co je narcis, resp. kdo je narcis a jak ten svůj život ustát co nejlíp.
drž se.
@elizsebik
Bacha na toho psychologa,narcis kdyz uz k nemu jde tak ne proto,aby mu psycholog pomohl ale proto,aby on naopak jemu dokazal,ze je naprosto v poradku a blazen je ten druhy a odkoukal od nej jeste lepsi manipulacni techniky.
@zelenaesmolda aha, tak to jsem určitě nevěděla. Já jsem vždycky snela o mámě, právě v tomto slova smyslu, 😢 ale teď už to má nějaké aspoň trochu náznaky toho(. Tak uvidíme
Nejlepsi mas u narcise prerusit kontakt