Ahoj holky prosím o radu byla jsem na odběru krve ve 14tt a vyšel mi pozitivní test na DW SINDROM na genetiku jdu ale až 5.3 tak mám strach do tet byly všechny výsledky v pořádku to stejně jsem měla i u prvního trh ale test plodové vody byl v pořádku a syn je zdravý ale tet mám úplně jiny strach než předtím proč byly testy v pořádku a tet ne nemáte někdo zkušenosti děkuji
Ahoj,jaky test z krve mas na mysli?Mam za sebou screenning,pote odbery krve na test Prenascan,ktery bohuzel vysel spatne na dawn.syndrom a včera odber plodove vody.Jsem 16tt.Ted cekam na vysledky z plodovky😕.
Ahoj, vím že to byl 2 odběr na genetiku ale jaký test nevím odběr proběhl na začátku 2 trimestru na genetiku prý mohu jít až v 16 týdnů tak si musím ještě počkat celý týden než se tam vůbec dostanu
Ahoj,to bude urcite v poradku.Ja byla prave na testu Prenascan,ktery delaji v Genettu.Vzali mi krev a asi za 10 dni prisel vysledek,bohuzel pozitivni na down.syndrom.Test nas prisel na 12500,-.Minuly ctvrtek mi brali plodovou vodu,ta se bere od 16.tt snad.A i ta bohuzel potvrdila vysledek z krve😞.Zitra jdu na ukonceni.Ale spousty zenam se nakonec potvrzeni vyvratilo a maji zdrave ditko.My uz dve deti mame,tohle treti bylo nahoda prirody a bohuzel nam nebylo prano.Drzim Ti moc palce,at je u Vas vse oki😘
@vcelkalenka ahoj to je mi moc líto i za tebe vůbec si neumím představit co prožíváš. Musí tobýt velice psychicky náročné. ale držím ti palečky aby si se z toho co nejdříve dostala ja za sebe mne nejvíc depta to čekáni něž se neco pohne dál ale tak něja se pomalu srovnávám stim že to dopadne špatně a budu muset také na ukončení těh. ale děkuji že jsinašla čas mi napsat
@katkapavlik ahojky,nic nevzdavej.Treba to bude vse v poradku.Tohle by se nemělo dit,ale bohuzel je to příroda.Neni to lehke,nejhorsi je se srovnat psychicky.Ale i to vcelku zvladam,clovek to musi brat jak to je.Drzim ti moc palce,at nemusis absolvovat toto neprijemne,ale at se tesite na krasne zdravé miminko❤
@katkapavlik Samotná krev je nesmysl, aby bylo podezření na Downa, výsledky musí být posouzeny komplexně i s ultrazvukovým vyšetřením a ani tak ta hodnota nemusí znamenat Downa, nenechte se doktorama zbytečně vyplašit, kdyby to záleželo jen na té laboratoři - krvi, tak čekám ultradowna, protože jsem nejdřív měla hodnotu bílkoviny PAP-A 0,1 MOM, než mi ve 14.týdnu stoupla na 0,4 a hraniční je 0,5 a chlapeček je zdravý, takže určitě neplašit, výsledky z krve má hromada maminek "pozitivní" a nic se neděje!
@vcelkalenka ahoj moc ti děkuji že mi napíšeš a máš muj veliky obdiv protože to vše tak bereš s nadhledem držím ti všechny palce co mám aby si byla v pohodě
@2hanah ahoj v tomhle máš asi pravdu u prvního teh jsem měla to samé a syn je zdravy je možné že věkem se strach zvětšuje a je fakt že sem si to tak nebrala ale dnes je blba doba internetu najdeš tam vše i to co snad bych raději nechtěla vědět jenže v tu chvilku jsem projela všechno co jsem o tom našla no hruza do tět jsem ještě měla těhotenské deprese to byla také hruza pocit že to nezvládnu co jsem si to vymyslela že další dite už vlastně asi nechci ale přitom jsem další dítě celou dobu chtěla no v hlavě zmatek jako blázen návaly horka zima
Jestli máš za sebou triple testy, tak ber v potaz, že to jsou jen matematický výpočty s vlivem statistiky. Já měla u prvního těhotenství 1:430 a už mě brali jako pozitivní těhotnou a měla jsem jít na genetiku. Amnio jsem odmítla, % možnosti úmrtí plodu je daleko vyšší než možnost postižení plodu. U druhého jsem na to nešla. Obě děti zdravé. Buď v klidu. Se mnou byla u genetičky žena, která měla 1:2 a má zdravé dítě. Potkáváme se u pediatra.
@katkapavlik Mám to samé, navíc se v dnešní době ta těhotenství hrozně medicínsky řeší, přestává to být přirozená a hezká věc a bojím se, že to nesouvisí s kvalitnější péčí, ale jen zdravotnickým systémem jak na nás vydělat 🙁
Holky a naopak je tady jedna moc šikovná mamina, které vyšla genetika na Downa 1:37000 a holčička se narodila s Downem, fakt se nestresujte, jsou to jen zdravotnická populační čísla, důležitý je ultrazvuk.
AHOLKY moc vám děkuji za příspěvky za všechny příspěvky genetickém na ultrazvuky ve 12 tydnu těh pan doktor říkal že je vše v pořadku a za dva dny z krve blbí výsledky je to divný
Ahoj, chce to opravdu klid a věřit že to bude v pořádku. Nám vyšet UZ taky krásně a pak tel. že krev vyšla blbě a riziko na DS je 1:273 (vše co je pod 1:300 je pozitivní) nabídly nám odběr plodové vody ale to jsem odmítla protože jsem věřila, že je mimčo zdravé a podstoupila jsem genetický krevní test a ten vyšel v pořádku. Jen to čekání a strachování se bylo hrozné. Dnes má dcera 6.měsíců a je v pořádku. Takže nejlepší je se zaměstnat nějakou činností a co nejméně na to myslet.
Držím palečky ať je mimčo v pořádku a pevné nervy při čekání na výsledky....
@pitrisek87 ahoj to jsem ráda že ti to vyšlo vše v pořádku já jsem při prvním těhotenství podstoupila odběr plodové vody a nebyla to taková hrůza jak se popisuje vůbec to nebolelo tak jsem rozhodnutá že to klidně podstoupit i tet a co jsi pamatuji výsledky byli za 3 dny jen tohle těhotenství je jiné asi čím člověk stárne tím má že všeho obavy i když je to třeba zbytečné
No to byla snad jediná nevýhoda toho krevního testu, to čekání... Nevím řekla bych, že každé těhotenství je jiné i bez gen. testů. Jen to člověk nějak víc prožívá s každým těhotenstvím. U první dcery mě ani nenapadlo co vše se může v těhotenství pokazit a o to větší strach jsem měla u druhého těhu. Každopádně věřím, že to u vás dobře dopadne, když byl UZ v pořádku a držím vám palce 🙂
@pitrisek87 děkuji už v pondělí jdu konečně na genetiku tak se určitě ozvu.
zdravím všechny kteří stály při mně dnes jsem byla na genetice podle ultrazvuky vše vypadá v pořádku na zdravé miminko na mé osobní vyžádání jsem si nechala vzít plodovou vodu už jednou jsem na tom byla tak jsem si řekla proč ne výsledky jsou do 3 dnu to je na tom super nemusím čekat 14 dní na výsledky krve odběr byl v pořádku není to taková hruza jak se to popisuje malé píchnuti a 100% jistota je asi největší plus tohoto odběru rovnou jsem se dozvěděla pohlaví mimča pro mne 2 kluk. všem děkuji za uklidnění výsledky určitě napíši
Tak to jsem ráda, že to vypadá dobře. Tak hlavně odpočívejte a užívejte si těhotenství 🙂
@pitrisek87 no užít to nevim 😨 do tet mne tak nejak drží stavy uskosti budim se i v noci tohle tehotenstvi je spis děs😵
ahojky zdravim všechny v této diskuzi dnes dorazily první výsledky plodové vody a vše je v pořádku tak se mi ulevilo🙂. snad tato diskuze pomuže i budoucím maminkám které bude trápit stejný problém a děkuji za podporu všem katka🐧
@katkapavlik skvělé, že to dopadlo dobře.... ono se to opravdu počítá vzhledem k věku atd. a je potřeba mít ty kombinované výsledky... já mám dvě kamarádky, které měly obě riziko vysoké, 1:10 a 1:2 dokonce. Obě mají dnes velké zdravé kluky. Ale ty nervy...
U nás vyšel UTZ v pořádku.Krev ale 1:215 na Downa.Byla jsem úplně mimo a včera jsem absolvovala amniocentézu.Dnes paní doktorka volala,že je v pořádku❤
Dělala jsem si malý průzkum.Spouště žen riziko vyjde čistě z tabulkových rozdílů.
Budu moooooc držet palce,aby se riziko nepotvrdilo!❤
Ahoj, podezření nemusí nic znamenat. Bere se více faktorů např. věk, váha atd. Vím, že to jsou nervy, ale snaž se uklidnit - na genetice Ti řeknou určitě více, popř. doporučí odběr plodové vody. Určitě to dobře dopadne 🙂