Nákupy, procházky s miminkem

miskamysicka
14. kvě 2018

Ahoj holky, možná budu za blázna, ale chci se zeptat, jestli jste taky jako novopečený mamky měly “strach” jít s miminkem na nákup, na poštu, do restaurace,.. Ne proto, aby malá někde něco nechytla nebo tak, ale aby nezačala plakat. Sama si klepu na čelo, ale na druhou stranu to tak prostě mám a nějak to nedokážu vymazat. 😃
Malá má prdíky, takže se občas budí jen tak z ničeho nic, zrudne a pláče většinou dokud ji nevezmu do náruče. Nejde mi ani tak o to, co by si říkali lidi okolo, ale o to, že mi ten pláč rve srdce a představa, že bych musela nejdřív zaplatit nákup a běžet nějakou dobu domů, mě děsí. Uklidněte mě a napište, že jste to tak taky měly nebo máte. 😁 Malý je dneska 17 dní.

no_title
14. kvě 2018

chodit ven s děckem v šátku či ergonomickém nosítku. V případě brblání dostane prso a obvykle je klid. S prdíky při nošení problém nebývá. A jinak jsem měla taky strach chodit ven, dnes bych to asi dělala jinak 🙂

blackhole
14. kvě 2018

Já jsem chodila i s řvounem, protože by to místo mě stejně nikdo neudělal. Obvykle začal plakat, když jsem zastavila, takže se pak stačilo znovu rozjet a pomohlo to. Kdybych ho při každém kníknutí brala do náruče, tak nic nestihnu udělat.

swetlusska
14. kvě 2018

Já když nemusím, tak s ním nikam nejdu (je mu přes rok a ječí naprosto všude), takže ano, radši jen ven a na procházky, na nákupy ani poštu nechodím 🙂)

miskamysicka
autor
14. kvě 2018

Já jsem nikdy šátek ani nosítko pořizovat nechtěla, ale teď nad tím začínám silně uvažovat. Čistě jen kvůli nákupům, na který bych šla sama s malou a občas na doma.
Jinak momentálně, když chci něco uvařit tak je to na etapy a já trnu hrůzou, abych něco nezapomněla na sporáku. 🙄

evee24
14. kvě 2018

@miskamysicka u nás jen šátek nebo nositko. Mala v kočáru řvala sotva se položila. U nás by sme ne vylezli ani z domu. Tam byla spokojena a na Prdiky krasne zabralo.

pandora197
14. kvě 2018

U nás jedině kočár s nositkem v pohotovosti.😂Bez něj nevyrážím.

miskamysicka
autor
14. kvě 2018

@evee24 Tak to malá v kočárku i ve vajíčku hned usne, ale někdy ji prostě chytne ta křeč do bříška a vzbudí ji to. Ať jsem kdekoliv, jsem hrozně nervózní. 😃 U doktorky, v lekárně, v obchodě.. Hrůůza, a to bych potřebovala udělat velkej nákup jako sůl, ale strach mi dovolí jen bleskurychle proletět krámem a rychle pryč. 😃

luj89
14. kvě 2018

no jasne, dcera ma 10,5 mesice a ten strach mam porad. totez navstevy a ruzne akce. Prvni 4 mes. proplakala, pak uz se to zlepšilo. Velke nakupy od narozeni dcery nedelame 😀.

luj89
14. kvě 2018

@miskamysicka jo a s tim sporakem... ja jsem se naucila, ze kdykoliv dam neco na sporak, zapinam minutku, aby me to kdyztak trklo, kdybych zapomnela.

lucyp13
14. kvě 2018

Holky to jako vážně ? Nechci se někoho dotknout ale není uz to bláznivý? To bych přeci nic neudělala , kdybych se desila kvičení .... ja mela sebou vždy nositko, jak dcera začal protestovat tak sla do nosítka a kdyz brecela dal taknpeoste musela tu chvili vydržet... Jak u vaření tak v obchodě , vždyť to ze dite křičí nebo pláče je normalni

zelenaesmolda
14. kvě 2018

Male je mesic a diky bohu s ni nemusim chodit nakupovat nebo jezdit mhd,ne ze bych se bala jejiho brekotu ale dokud neni ockovana tak se temhle mistum budu vyhybat aby neco nechytla

bayt
14. kvě 2018

@miskamysicka No, trochu jo. Protože byl malej, zima, kojení ho vždy uklidnilo, ale v zimě je to těžší a já se stydím. Vyřešilo mi to nosítko, ve kterém i nakojím dle potřeby.

bayt
14. kvě 2018

@zelenaesmolda Pokud je kojená, tak má přece obranné látky z mléka...malej je očkovaný až ve čtyřech měsících, nedovedu si představit být jen doma.

zelenaesmolda
14. kvě 2018

@bayt tak kojena neni a i kdyby byla tak ty protilatky ji opravdu neochrani proti nejake nemoci ktera se shopping centrama siri diky klimatizaci jako mor.
ockuje se nekdy v 9 tydnech ne?jaktoze tvuj maly dostal ockovani az tak pozde?

bbubble
14. kvě 2018

ja som z toho tiez mala prve tyzdne hrozu, zvazovala som kvoli tomu aj dudlik ktory som davat nechcela. nakoniec som namiesto toho zacala nosit, od tych 2-3 tyzdnov, a s tym zo mna opadli vsetky pochybnosti a zacala som si to uzivat a v pohodicke chodit, kam som chcela 🙂

bayt
14. kvě 2018

@zelenaesmolda no já neuznávám očkování ve "čtvrtém trimestru", podle mě je to moc brzy....právě že to kojeníc hrání strašně moc, tuhle jsem četla srovnání dětí (nekojených) po očkování rotaviry a těch kojených a ta imunita byla stejná, u kojených ne li lepší...

nevím, my chodíme od prvního dne

bbubble
14. kvě 2018

@zelenaesmolda a co sa take siri obchodnymi centrami, proti comu ockovanie chrani? :D syn v 11m nema ockovanie ziadne (asi ani nebude), chodime uplne normalne vsade, nikdy nebol chory..

zelenaesmolda
14. kvě 2018

@bbubble co bys asi rekla ze se siri v mistech kde je vyssi koncentrace lidi?co treba cerny kasel?zloutenka?spalnicky?chripka?plane nestovice?atd.
ze tvuj syn nikdy zatim nemocny nebyl je spis stesti.uvidime az nedejboze onemocni nejakou ockovatelnou nemoci,vsadim se ze prvni koho budes vinit budou doktori.prave diky matkam jako ty se u nas znova objevuji nemoci ktere uz mely u nas nulovy vyskyt,treba ten cerny kasel...

zmrzlinka
14. kvě 2018

@miskamysicka ja bych teda se 17 denním miminem do kramu nevesla. Naštěstí manžel nakoupil. Na procházku jsme chodili. Kdyz děti breceli tak jsem je nesla rukach 😂

bbubble
14. kvě 2018

@zelenaesmolda :D zrovna ten CK sa vyskytuje stale, pricom teda prevazna vacsina chorych je plne ockovana. Zloutenka (predpokladam ze myslis B kedze A sa bezne neockuje) fakt nie je nieco co by lietalo vzduchom, pokial teda nelietaju v obchodnych centrach kaluze krvi :D chripka, nestovice sa tiez bezne neockuju a spalnicky momentalne najskor v 13.m.. ale ok, ja sa tu nepotrebujem s nikym hadat a ani mi nevadia ockujuci rodicia, len ma vzdy pobavi tento argument. a vsadit sa kludne mozes 🙂

zelenaesmolda
14. kvě 2018

@bbubble tak cerny kasel se sice obcas vyskytne ale podstatne min nez pred zahajenim plosneho ockovani a ted uz je na dospelych aby si pohlidali platnost ockovani,melo by se preockovat co deset let maximalne,pokud na to kaslou tak je samozrejme vyssi pravdepodobnost ze ten cerny kasel chytnou.mimochodem prave diky ockovani se podarilo vymytit cerne nestovice ktere kosily lidstvo po staleti ve velkem...

penelopaw
14. kvě 2018

S prvním mimčem jsem to tak měla a třeba vlakem na dvouhodinovou cestu jsem sama se synem jela až když mu byly skoro čtyři roky 🙂. Teď s druhou holčičkou jsem mnohem odvážnější, protože už jsem zjistila, že většina situací je zvládnutelných a když si třeba i něco akutně zapomenu, tak to jde nějak vymyslet. Ale u prvního jsem hooodně dlouho seděla doma na zadku, protože se mi z obav, coby kdyby, nechtělo chodit ven 🙂.

soleilll
14. kvě 2018

@miskamysicka V šestinedělí jsem nikam s dítětem nechodila - nejdřív byly mrazy a pak vedra. A hlavně se mi nechtělo a ani jsem nikam nemusela.
Uchlácholit novorozeně je většinou chvilka, takže je jedno, jestli je to doma na gauči nebo v obchodě a nejvíc času stejně prospí. To se zuřícími batolaty je to pak mnohem horší. 😀

pucmelinka
14. kvě 2018

@zmrzlinka presne,v sestinedeli jsem chodila jen na prochazky,, treba ma dr me varovala pred obchodakama, mhd a hernickach...takze mhd jen v nezbytne nutnych pripadech,do ostatniho bez malyho

jipe
14. kvě 2018

V šestinedělí většinu věcí obstarával manžel, ale jinak u prvorozeného mě nervozita v obchodě, u dr., v restauraci,... držela celkem hodně dlouho. ted s druhorozenou jsem podstatně odolnější. i když na další preventivku k dr. se teda netěším po tom, jak tam minule neuklidnitelně ječela

yelowangel
14. kvě 2018

¨Tak kdybych nemohla do MHD tak se nedostanu ani k doktorovi. Bydleli jsme v ty době v Brně na Hádech takže všude daleko, nejblíž z kopce dolů a 20 minut pěšky na Proškáč do předraženýho krámu a zpátky do šílenýho kopce..no po císaři jako nevím..doktor v Husovicích to bych se teda pěkně prošla. Jo a bez auta. Týden před porodem přestalo jet a už se nevzpamatovalo. Další jsme měli až v Míšově 1. roce. A že někdy plakal u pokladny nebo jinde mezi lidma? A jako co? Oni snad nebyli kojenci a nikdy neřvali? Jednou si mě malej odbrknul na zastávce mezi lidma ale takovým způsobem že to zarazilo i mě a to jste měli vidět ty pohledy...jako by to to miminko dokázalo ovlivnit. Mohli mě škrabat záda...

cuuza
14. kvě 2018

V sestinedeli jsem krámy jen prolitla, radši jsme byli venku. Pak už jsem neřešila, většinou zabrala nějaká hračka...

marii90
14. kvě 2018

Malymu je 5 tydnu. Chodime pouze po vesnici - dojezd domu cca 10 minut nebo k nasim do vedlejsj vesnice (3km) a po doktorech. Na nakup jedu 1x v tydnu na cca 1-1,5h a to pohlida manzel. Jinak taky nemam moc chut ani naladu nekam se tahat... uz jen proto, ze jsem nepodlehla satkovy mode a nehodlam tahat ven prsa na ulici 😃 Obecne mam pobyt ve meste za trest, hodne lidi, kazdej blbe kouka... nic pro me ☺

kaneshiro
14. kvě 2018

Malý miloval kočárek, každý den jsem vyrážela na 2 - 3 hodinové procházky, kočár jsem měla klasický s křížovou konstrukcí a velkými nafukovacími koly, stačilo pohoupat 🙂 šátek ani nosítko jsem neměla, po doma jsem ho vozila v proutěném koši. Malý byl na umělém mléku.

bubinko1506
14. kvě 2018

Moji boli kocikove deti, doteraz vydrzia v pohode v kociku. V obchode som s nimi bola, ked mali asi 3 tyzdne. Odvtedy sa pravidelne zastavime aj na nakup. Mhd chodime kazdy tyzden. Obcas sa stane, ze reve jeden alebo druhy, ale tak su to 19mesacne deti a nie babiky