Najde se tu lékařka na MD? Jak to zvládáte?

slunickova123
20. led 2015

Ahoj vsem! Jestlipak se tu najde nejaka maminka - lekarka na materske? Jak to zvladate a co po materske, co planujete? Ja resim, jestli zvladnu praci s nocnimi sluzbami v nemocnici. Jak to mate vy? Napiste! ;)

anitram18
20. led 2015

@slunickova123 ahoj, je nas takdy vic...existuje uzavřena skupina, kam uz se nove členky neberou a pak ještě jedna otevřena, jukni to fora....ev můžeš zkusit napsat helulela o přidáni do te soukrome, ale nejspis to nevyjde ;)

mysonek
20. led 2015

@slunickova123 ahoj, byla jsem rok na RD, teď chodím na 2 dopoledne do práce a v květnu nastupuji na další MD. Zatím to zvládám dobře, ale nemusím sloužit. Co děláš za obor? Máš atestaci? Já jsem na interně? Atestaci naštěstí už mám, nedovedu si představit dělat jí s dětmi. Ani ne to učení, jako ty stáže. Mám to do krajské nemocnice (ve které stejně není všechno) přes hodinu cesty autem.

slunickova123
autor
20. led 2015

@anitram18 diky,zkusim to;)

slunickova123
autor
20. led 2015

@mysonek ja delam pediatrii. Stazi tam nastesti neni tolik, ale jeste me cekaji- mam jen kmen zatim. Neumim si prave ty sluzby predstavit, i driv me to stvalo.. premyslim, ze zmenim obor na PLDD..tam bude vic klid, ale zas trochu profesni pokles...tak nevim. Ale zkusim najit neco alespon ted na jeden nebo dva dny v tydnu, at z toho nevypadnu ( na stare pracoviste se asi nevratim, protoze jsme se prestehovali)..

mysonek
21. led 2015

@slunickova123 tak mě služby nikdy moc nevadily, a to jsem mívala i 6 až 7 služeb za měsíc, ale s dítětem se mi už taky nebude chtít sloužit. A podle mě není obvod profesní pokles, já vím, že na to tak spousta lékařů v nemocnici nahlíží a taky záleží jak se ten obvod dělá. Ale mě se na tom líbí to, že člověk fakt využívá svých zkušeností a smyslů a ne jako v nemocnici, kde kolikrát mají pacienti nejdřív odběry (skoro vše co jde nabrat), sono, rentgen a CT a až teprv potom je někdo pořádně vyšetří a popovídá si s nimi. Takže já o obvodu taky časem uvažuji. Navíc nemocnici mám 30km daleko a s dítětem se bude dojíždět hůř. Akorát jsem nemocnici upsaná na nějaký roky po atestaci, takže se tam na nějakou dobu budu muset vrátit.

mysonek
21. led 2015

@slunickova123 a jak staré máš dítě? Pokud máš možnost hlídání, tak Ti třeba den, nebo 2 dopoledne v práci doporučuji, člověk se odreaguje od těch plínek a pak se na dítko víc těší. A také z té medicíny tolik nevypadněš. Já se do práce netěšila nikdy tolik co teď. Ale úvazek 0,2 mi bohatě stačí, víc bych nechtěla 🙂

slunickova123
autor
22. led 2015

@mysonek mám dcerku 10 měsíců. Pomalu zvažuju zkusit to někde na např. těch 0,2 úvazku, jako máš ty. Ale nevím teda, jestli mě někdo zaměstná, protože bych sháněla úplně nové místo a ještě k tomu to bude šok - z okresní nemocnice do Prahy 🙂) tak nevim nevim... myslíš že má cenu to vůbec zkoušet - " dobrý den, mám jen kmen, mám doma mimino a chtěla bych úvazek 0,2 a bez nočních, šlo by??..." 🙂) si budou myslet, že si dělám legraci🙂

lucillinka
22. led 2015

Ahoj, já jsem taky pediatr,jenom s kmenem. Zatim jsem jenom na rizikovém těhotenství a už i z toho mi hrabe a hned bych se do práce vrátila kdyby to šlo. Chtěla bych se vrátit na 0,2 úvazek až prckovi bude 1 rok, ale to si těd plánuj a pak to třeba bude uplně jinak, až budem mít prcka. Já dělám pediatrii a dost i neonatologii a řešim co po mateřské dál. Lákala by mě ta neonatologie, ale je to dojíždění do Prahy každý den hodinu tam a hodinu zpět, tak mi to přijde hrozná ztráta času. Nebo se vrátit tam kde jsem pracovala, ale uvažuju i o obvodu, kde bdu sama svým pánem a časově je to nejméně náročné. 🙂

mysonek
22. led 2015

@slunickova123 tak v Praze budeš částečný úvazek asi shánět hůř, ale zkusit to můžeš. Ale můžeš zkusit práci u nějakého obvoďáka, případně zástup na obvodě, alespoň si zkusíš co to obnáší. Hlavně, že máš kmen, bez kmene bys asi neměla šanci, ale s kmenem by se mohlo zadařit. Já dělala o prázdninách pár dní zástup na obvodě a bylo to super. Malé bylo taky 10 měsíců v tu dobu.

slunickova123
autor
22. led 2015

A kde jste holky pracovaly ( přibližně) jestli to teda není tajné? Já na Liberecku..

Lucillinka: Ahoj kolegyňko! Taky se mi moc líbila neonatologie, ale u nás na okrese, kde jsem byla dříve, to není asi moc perspektivní ☹ i když na novoroz. odd. jsem strávila dost času.

slunickova123
autor
22. led 2015

Taky mám, holky, trochu problém s tím, jak poslední dobou všichni nadávají na lékaře, jako by mohli za všechny zdravotní problémy. Dobrého lékaře nikdo nepochválí, naopak ale kritizuje se všechno. Vím, že bych si to neměla tak brát a že při práci s lidmi nemám očekávat vděk, ale stejně mě to kolikrát napadá, když to kolem sebe poslouchám ( a tady taky čtu mraky pomluv) moc mě to mrzí.Jak to máte vy??

mysonek
23. led 2015

@slunickova123 já pracuji v jihočeském kraji, v okresní nemocnici. No a s těmi pomluvami lékařů máš pravdu. Stačí na internetu otevřít nějaký článek kde se píše o lékařích a pod tím tu diskuzi. Všichni jen kritizují. Nejvíc mě dostává to když někdo napíše, jaké bylo skvělé zdravotnictví za komunistů, že bylo všechno zadarmo a všichni měli stejnou péči. A teď chtěj doktoři jen peníze a nic neumí. No ale naštěstí spousta pacientů ještě umí poděkovat. Nevím jak na děstkém, ale na interně ano.

tarra27
23. led 2015

@mysonek ja když tohle nekde vidím, či slyším, mam dojem, že se lidi zbláznili.....podle me neví o čem mluví. mezi lekaři se najdou třeba i ne moc schopní, ale nikdo nikoho cílene nelikviduje a všichni v praci dřou, jsou tam od nevidím do nevidím....a dělají maximum a snaží se. v dnešní době, kdy každý má pravo si vybrat lekaře...pokud nejsem spokojená, slušně mužu odejít a jít jinam.
A jak jsem nekde psala, když jsou spokojení pacienti, kolik jich napíše nadřízenemu podekování?? podlle mě málo.....ale stěžovat si, co je vše špatně.....to umí lidi hned a velice dobře. Nebo kolik lidí melo pochopení pro lekaře??? obejdnají se a jakmile jdou v jinou dobu, všechno špatne, my jsme byli objednaní....ale že lekař beží ze sálu, kde musel jít pomoci na akutní případ...nebo má příslužbu a holt operoval od 4h od rána...to nikoho nezajímá....

snažit se musí i pacient, i lekař....nekdy bych jim přala zažít péči v UK, kdy lidi čekají týden se zllomenou nohou na rentgen a to je ještě krátká doba, 12hodin na emergency standart, zvrací do emitek, ale personál se usmívající jim přinese kávu, i když jsou diabetici....a když neví diagnosu.....a pokud leží na lůžkovém, ten binec v posteli a i krev v kanylách, nepřevázané rány....všude nečisto....atd atd....

a v tehotenství??? do 12 až 15tt to nikdo neřeší....pak jen sestra, která měří tlak....2x UZ...a nádherný porod pouze se setrou, kdy se můžete modlit aby jste nemely komplikace....protože se snadno stane, že lekař přijít nestihne....kamarádka rodila a měla zelenou plodovou vodu.....zázrak že má zdrave dite.

Takže kdo si stěžuje na CR....přala bych jim zažít i jinde zdravonictví.....

a komunismus, tak k tomu snad ani netřeba se vyjaddřovat....to je uplne mimo....

tarra27
23. led 2015

ale pozor,. tady zastaní lekař má a je to dobře!!

http://www.novinky.cz/diskuse?id=390783&article...

slunickova123
autor
24. led 2015

@tarra27 presne..taky bych nekterym prsla at se jedou podivat, jak to chodi jinde..nebo do afriky! ;)

dendy88
24. led 2015

@tarra27 ja jsem zatim vzdycky byla nastesti spokojena v nemocnici , ale jedna vec mi prisla divna, u prvniho porodu jsem mela na pokoji maminku mela problemy s kojenim a jeste k tomu poporodni deprese asi , no ale co mi vadilo, jak se tam menili sestricky tak ji radili s tim kojenim , jedna rekla to, druha zas neco jinyho , jedna ji vynadala jaktoze nema elektrickou odsavacku , druha zas predtim rekla ze ji pujci v nemocnici , zas si myslim ze kdyz uz , tak by se meli aspon trochu schodovat

lu777
24. led 2015

@dendy88 přesně takhle to vypadalo v Podolí 😅
u druhého porodu jsem už měla svoji dulu a ta mi hned po porodu se vším pomohla... díky tomu jsem kojila

izka1
24. led 2015

Ahoj holky, ráda bych se k vaší diskuzi přidala..I když zatím nejsem na MD, ale ještě pracuju.Nicméně čekám 1.díte.Mám interní kmen, pak jsem zběhla na praktika pro dospělé, na podzim jsem atestovala..Jsem ráda, že jsem z interny zmizela, protože si vůbec nedovedu představit, jak bych to skloubila s rodinou.A lékařky, které děti mají a slouží, u nás moc šťastné nejsou..Takhle si plánuju, že na MD občas odsloužím LSPP (která je i časově příznivější než 24hod služby na interně), abych nevypadla z oboru. 🙂

lenkavd
24. led 2015

@slunickova123 v Praze si myslím že s částečnými úvazky problém není. Tedy já neměla 🙂
Za mne to se dá s malými dětmi skloubit bez problémů.
@izka1 já tedy sloužím a nevadí mi to 🙂 Ale je fakt, že mám služeb tolik kolik chci. Když nebudu chtít jít za měsíc ani na jednu, tak nepůjdu...

izka1
24. led 2015

@lenkavd nj, u nás právě lékařky s dětmi jsou v plném pracovním poměru a mají aspoň 6 služeb měsíčně..vybírat si nemůžou..Ale vím, že doktorka co chodila jen občas na MD to brala jako příjemné zpestření od dětí-1 nebo 2 služby.Já si to moc nedokážu představit-tolik služeb s nevyspáním skloubit s péčí o rodinu.Celkem je obdivuji, ale když vidím, jak jsou ztrhané, i to byl impuls z interny raději odejít.

lenkavd
24. led 2015

@izka1 já jsem na chirurgii a teď mám 0,8 úvazku plus mám vlastní ordinaci na celostní medicínu. Začínala jsem na 0,25 úvazku. Za mne se ve službě vyspím lépe než doma s dětmi, protože nemám spavé děti a mladší stále moc dobře nespí 🤐
Já jsem už na vedoucí pozici a mám jisté privlegia 😅 a celkově u nás je to hodně variabilní, nějak je spíš přetlak žádostí do služeb, peníze jsou holt peníze.
Ale souhlas, že mimo nemocnici se to dá skloubit mnohem lépe.
Uvidíš jaké budeš mít miminko a jak se budeš vše zvládat.Ono každá jsem jiná, děti jsou taky jiné, takže těžko dopředu říkat.

slunickova123
autor
24. led 2015

@lenkavd zkusim si tak za pul roku neco najit. Nejdriv ale musim rozvazat prac.pomer na mem byvalem pracovisti..

slunickova123
autor
24. led 2015

@mysonek ale jo, na detskem taky obcas nekdo podekuje. Ale jak je videt i zde na modrem koniku - je cim dal vic ruznych tech neockovacich neantibiotikujicich vseodmitajicich biomaminek a je tezke se domluvit;(( to interni pacienti budou spis jeste dedousci ze stare skoly, zvykli mit lekare trochu v ucte, ne?

slunickova123
autor
24. led 2015

@izka1 vitej do diskuze;) ja prave nechci byt ta ustvana mama co nema na deti cas a sluzby ma jen z povinnosti. Ja slouzit nechci, to vim ( penize snad budou i tak). Pokud nenajdu misto bez nebo s minimen slyzeb, presunu se asi na PLDD.

batul
24. led 2015

Ahoj, přidám se, jsem momentálně na RD s 6ti měsíční dcerou. Obor gyn-por. Až bude malé rok, tak znovu nastoupím, manžel půjde na rodičák. Zatím z toho mám vítr...

lenkavd
24. led 2015

@batul tak to tě docela obdivuji 😅 Já tedy pracovat skoro ani nepřestala, ale nechat roční dítě doma celé dny a ještě k tomu s chlapem 😅 😀
@slunickova123 jestliže máš nahlášenou RD v původní práci tak zatím tam nic měnit nemusíš ne? Není problém tam být vedená na RD a k tomu mít ještě něco jiného. Kdyby jste chtěli druhé a tak, je to pro tebe výhodnějš.
S těma biomatkama najednu stranu souhlas. Ale na druhou nemyslíš si, že mají v něčem pravdu? Když vidím, jak někteří léčí ani se jim moc nedivím..

slunickova123
autor
24. led 2015

@batul prima ze manzel muze, pro meho by to znamenalo asi konec prac.pomeru;( a ja se ty jako porodnik stavis k tem stiznostem typu nutili mi oxytocin, nutili me rodit tak jak jsem nechtela atd.? Nemas taky pocit, ze uz snad nejsou normalni rodicky ( maminky)?

alisek
24. led 2015

Ahoj holky doktorky, nejsem lékařka ale nakoukla jsem k vam, měla bych dotaz na vás ohledně postupu pediatra. Syn měl dva dny vysoké horečky až to vyvrcholilo 41C po odečtu, bylo to v podvečer, volala jsem do něm. a chtěla jsem radu co mám dělat, syn byl malátnýp, v obličeji oteklý, neprijimal jídlo a tekutiny taky nic moc. Lékař na dětským mi řekl ať dám hodinu po Nurofenu parelenový čípek. Předpokládala jsem že pojedeme hned do nemocnice a on mi řekl že by nás stejně nepřijali. Celou noc jsem nespala a hlídala ho, horečky neklesly pod 39,5C i přes zábaly. Ráno jsem hned jela k naší lékařce a ta se zhrozila, navíc mu naměřila CRP 160 a poté v nemocnici 220. A v nemocnici na mě "zaútočili" proč jsem neprijela předchozí den kdy měl tak vysokou horečku. Hospitalizovali byste takové dítě? Má 20 měsíců. A omlouvám se že jsem vám sem vlezla.

slunickova123
autor
24. led 2015

@lenkavd aha tak to jsem ani nevedela ze muzu mit k RD i neco jineho jinde. Hele ja jako pediatr si myslim, ze v peci o deti se preci kazdy snazi, jak nejlepe umi. Takze nevim..ty jako chirurg se preci take stavis za sve kolegy s tim, ze jiste delaji, co mohou a jak nejlepe to umeji, ne?