Dobrý den, prosím, pokud by se tu našla maminka, která žije nebo někoho zná kdekoliv v USA, budu strašně ráda, pokud mne zkontaktujete. Moc by mi to pomohlo. Stručně řečeno jsem na rodičovské dovolené, sama se dvěma syny, 4 a 2 roky. Bylo mi jasné, že sama to nebudu mít lehké, jak finančně, tak časově syny obstarat, tak jsem se před rokem rozhodla jí do dlouholetého snu a začít podnikat, abych mohla pracovat z domu, nemusela se po rodičáku vrátit do práce a kluci nemuseli 10 hodin denně trávit ve školce, když já jsem jediná, kdo je tam může odvézt a pak vyzvednout, což není lehké s běžnou pracovní dobou... Rok jsem na tom snu pracovala a nyní se stal realitou, ovšem jak už to bývá, ve skutečnosti sny nebývají tak růžové. Stručně řečeno prodávám (před týdnem jsem začala) na jedné prodejní platformě v USA produkt (v kategorii office produkty - vhodné k organizování dokumentů, pěkný ženský design) a pokud v USA žijete, víte, že bez recenzí je produkt na některých ptatformách téměř neprodejný. Takže jsem teď v bludném kruhu, bez prodejů nedostanu recenzi (méně než 5% zákazníků dává recenze), bez recenze nebude prodej. V USA nikoho neznám, potřebovala bych alespoň 1-2 recenze na produkt, abych nevyhazovala peníze za reklamu z okna, jak dosud. Dotyčné bych zaslala třeba přes PayPal nebo jak by chtěla peníze na produkt, ona by si jej koupila a pokud se jí bude líbit, dala by mi recenzi. Produkt si samozřejmě ponechá jako poděkování. Věřte, že kdybych už nebyla zoufalá, neprosila bych zde cizí lidi, ale mám v tom "projektu" všechny úspory a nyní mi prolítává zbytek úspor oknem za reklamu, která je k ničemu, protože bez recenze se lidi stejně bojí koupit...Nechci vylhanou recenzi, věřím, že s produktem bude spokojená, jen prostě potřebuji, aby to tam někdo napsal a od běžných zákazníků než bych se za několik týdnů dočkala, už neufinancuju reklamu, aby mě vůbec našli, v té době už můj produkt bude asi na straně 350 a vše bude v háji...Strašně moc děkuji, pokud byste mi některá mohla a chtěla pomoci.
@zuzi_now Bohužel obelstít nelze, musí to někdo z USA koupit a zaplatit na tom portále, jinak nemůže dát recenzi (právě já bych peníze na produkt poslal jemu, samozřejmě by produkt koupil za mé a ne za své peníze) a navíc jako prodejce bych byla v nebezpečí, že mi úplně zablokují účet pro podezření z pokusu o manipulaci a můžu si pak všechny produkty strčit za klobouk. Jelikož jsou v USA a převoz by se nevyplatil, bylo by to jako hodit je do popelnice. Snad se někdo ozve, alespoň jedna dvě recenze by mi hrozně moc pomohly. Moc děkuji, krásné svátky přeji.
@zuza1717 Zkus na FB skupinku Cesi a Slovaci v USA, treba ti tam nekdo pomuze 🙂
Nebylo by jednodušší zaměřit se na jiný trh kde by jsi měla větší šanci obstát? Omlouvám se, že ti nepomůžu, ale bojím se, že ani jedna, dvě, dobré recenze ti k úspěchu stačit nebudou. Zvlášť v USA. Není možnost najít jinou, schůdnější metodu inzerce? To, co tu popisuješ je dost "zoufalé" (ne)řešení situace.
Možná by bylo řešení najít jiný způsob prodeje - oslovit přímo konkrétního prodejce, ale spíš si myslím, že na malého prodejce z Čech (kde jsou Čechy? To je Rusko?), který jim nabízí produkt, který v USA chybí, se budou dívat hodně skrz prsty.
@journals Děkuji za reakci, zákazníci neví a neřeší, jakou národnost má prodejce, zboží je ve skladech přímo v USA a nakupují přes portál, tj. komunikují s portálem, nikoliv s prodejcem. Pro nás v ČR asi zvláštní věc, ale skutečně první recenze prolomí nulové či nízké prodeje v drtivé většině případů. Proto si Američani tyto první recenze zajišťují od svých známých ihned poté, co začnou produkt prodávat. Já tam bohužel nikoho neznám, ale věřím že nakonec seženu. Produkt mám promyšlený a šanci na úspěch tam určitě má. Dokonce bych řekla, že šanci má právě pouze v USA, jinak je všude trh malý a výroba v menším objemu by byla tak drahá, že by byl produkt potom neprodejný kvůli vysoké ceně...
@zuza1717 : Ahoj, mám známou , bydlí v USA, je to Češka, a jezdí sem občas k rodičům. Jmenuje se Petra Bednářová (nyní je Bednářová jako vdaná, vzala si myslím Američana s původně českými rodiči nevím už, dlouho jsme se neviděly)...Na Facebooku je myslím jako Peta Bednar. Zkuste jí kontaktovat.
Napis mi presneji, co nabizis (klidne sz), mam tam rodinu, tak mrknu a spojim se s nima 😉
Kamaradku v US bohuzel nemam, ale nemuzes ten web nejak obelstit, ze ti nekdo vytvori objednavku, zaplati ti na paypal a ty pak neodesles? Nebo oni to zbozi odesilaji a musi byt tracking zasilky? Preju hodne stesti!