Ahoj holky, moje děti 2,5 a 3,5 roku miluji kakao. Klasické z mléka. Nicméně válčíme dlouhodobě s vlhkým kašlem, tak se mi kakao úplně nechce dávat, protože mléko zahleňuje. Můžete mi, prosím, dát tipy na jinou dobrotu, ale bez mléka?
Potřebuji, aby se uzdravily a v lednu vrátily do školky
Děkuji moc všem.
Nedávno jsem trošku Googlila a prý mléko na zahleňování nemá vliv. Taky jsem byla toho názoru, ale už na to kašlu, mléko dávám a vliv na kašel to nemá.
Mleko nezahlenuje, takze neni potreba nahrazet 🙂
My mame moc radi ryzovo-kokosove mleko
@leilinka1234 @natalko pokud má dítě skrytou alergii, tak opravdu mléko zahleňuje. Mladší dcera to tak měla, každá rýma končila zánětem uší. Pomohl až bezmléčná dieta, od té doby ani jedno píchání uší. Jinak bych o té alergii nevěděla, neměla vyrážku, kašel.
Mléko jsme nahrazovali ovesným, nebo rýžovým mlékem z DM.
Uz tu bylo receno, mleko nezahlenuje, ale da se nadradit mandlovym, ovesnym ryzovym nebo kokosovym. Pro efekt k nim muzes dat trosicku masla. 😉
Mléko nezahleňuje, to je překonaný názor a nabízené alternativy (rostlinné náhražky) mají jen zlomek prospěšných látek, co mléko, takže tudy cesta nevede. Na hrnku mléka není nic špatného, hlídala bych jen množství přidaného cukru v instantním kakau, to je to, co snižuje přínos nápoje.
nahraď mléko nějakým nemlékem🙂 (v DM mají třeba ovesné aj.) chce to vyzkoušet, víc druhů, které vám bude pasovat.