Jak vnímáte nahotu v saunách? Nevadí vám, užíváte si ji, nebo vadí, ale překousnete ji, nebo radši kvůli tomu do saun ani nechodíte?
Já beru nahotu jako něco intimního, co sdílím se svým partnerem a je mi docela nepříjemný se tam pohybovat nahá, nebo mít kolem sebe další nahé lidi.
Nahotu v saunách mám ráda a to ne kvůli tomu, abych očumovala okolí, saunování je mi příjemné. Cítím se v sauně jako úplně někdo jiný. Užívám si té "svobody" a přirozenosti. Ale zase to není tak, že bych se tam vyloženě promenádovala, používám prostěradlo... Ráda jezdím do německých saun.
Mě nahota nikdy nevadila, takže za mě úplně v pohodě
Miluju wellness obecne. Nevadi mi okolo mit nahe lidi a me nevadi chodit naha. Pod sebou prosteradlo je samozrejmost nebo umyt si pred a po sobe kachlicky.
Me to třeba vadí a kvůli tomu do wellness nechodím...
Jednou jsem byla před třeba víc jak 10 lety a fakt "zážitek".. Do vířivky jsem šla nahá a za mnou další 2 pani a můj přítel.. 🙄 Nebylo mi to příjemný... Takže to bylo moje první a poslední veřejné wellnes😊 do sauny s prosteradlem ok, ale třeba do té vířivky jít nahá, úplně extra nevidím, nechápu proč se nemůže s plavkami🙈
@simkrk Jsou sauny, kam se chodí v plavkách, ale je jich minimum.
Pak je mnoho možností pronajmout si saunu jen pro sebe s partnerem. Anebo jsou sauny jen pro ženy (nevím, zda i jenom pro muže).
Podle mě k saunování nahota patří - přišlo by mi šíleně divný se potit v sauně v plavkách.
Vadí mi to a nikdy bych se veřejného saunování nezúčastnila. Výřivka s cizíma nahatýma lidma, jak tady padlo, to je pro mě naprosto nemyslitelný 😀. I takový ty společný sprchy, který byly (nebo snad ještě jsou? - nevim, nezjišťuju) před bazénama jsou naprosto šílený 😀
Miluju saunování, chodila jsem s mamkou od mala a stále chodím pravidelně, nahota mě nepobuřuje a záleží taky, jak je to nastaveno v rodině - přístup k nahotě. A do tohoto prostředí to patří. Asi je fajn si i vybírat zařózení. Kam chodím, jsou lidi v pohodě.
Přesně z toho důvodu jsme nedávno odmítla poznání do vířivky a sauny od nejlepší kamarádky. Jít s manželem jen ve dvou by mi nevadilo, ale nahá před ostatními bych fakt být nechtěla.
Ja beru nahotu jako neco prirozeneho, nevadi mi. Mam spis opacny problem, obcas mi spis vadi obleceni, zejmena v lete, a to hlavne plavky
@merope jojo, někde si člověk může pronajmout sauny soukromě, ale finančně je to zas vyšší částka. Když chce člověk chodit pravidelně, tak se prohne.
Mně příjde zajímavý, jak jsou ty sauny hodně rozdílně dělaný. Někde jsou třeba 3 sprchy vedle sebe, nebo jsou prosklený a ze sauny hledíš na ty sprchující se lidi, ochlazovací bazének někde uprostřed a kolem něho ještě lehátka, kde ostatní odpočívají, takže hledí přímo na tebe. A pak jsou takové, kde jsou sprchy oddělené, můžeš se do nich i zavřít a bazének v uzavřeném prostoru, nebo jsou samostatné sprchy a bazének pro ženy. Škoda, že je takových minimum.
Nevadí mi to. Zbytečně se nikde nahá nepromenaduju, hned jak vyjdu s bazénku/vířivky beru to ručník, v sauně samozřejmě prostěradlo a v pohodě.
Mě ten proces saunování strašně baví, ale kvůli té nahotě to pro ně není úplně relax, ale i stres. Pořád přemýšlím, jak se osprchuju, nebo zchladím a byla co nejmíň vidět.
a pak nedokážu zpracovat ten paradox, že na jednu stranu se řeší, kde se která herečka ukázala nahá, jak někomu unikly nahé fotky a je z toho na zhroucení, nebo že děti nikdy nenechávat bez plavek, jak všude číhají pedofilové a pak příjdeš do sauny, kde se všichni promenádují nazí. v čem je ten rozdíl, proč na ulici by tě za nahotu zavřeli a v sauně jsem za divnou, že je mi to nepříjemný?
Teď na saunovani není prostor… ale když jsem chodila .. měla jsem svoji oblíbenou saunu ve fitku, byla tam i sauna výhradně pro ženy a to me celkem sedelo ..takže me nevadilo byt někde naha.. celkové jsem si to užívala… součástí saunynpro ženy jak sprcha, tak bazenek, tak odpocivarna … a v sauně se v pohodě dalo i lehnout 😁 milovala jsem to tam .. takový ty veliký sauny s kupou lidi úplně nemusím …jinak samozřejmě možnost do odpocivarny do části pro všechny i venkovni včetně whirpoolek … ale pravidelně jsem chodila pravé do te sauny…
U nás mají vyhrazené odpoledne jen pro ženy nebo pro děti. Před cizíma chlapama mi to taky není příjemné, ženské skousnu 😄
Ja do sauny chodim uz od mala. Nahota mi vubec nevadi, to k saune proste patri a vzdy patrilo 🙂 padla tady otazka, proc na ulici by te za nahotu zavreli a v saune je divne, ze je mi to neprijemne? To je jako zeptat se na sex na ulici, taky vas zavrou 😂 jsou veci, ktere se proste delaji jen na urcitych mistech. U nas mame saunu po dnech. Pondeli jen zeny, utery zase muzi atd. Pres vikend spolecna. Uprimne radsi preferuji spolecnou, protoze kdyz je jen zenska sauna, ty rozhovory se nedaji vydrzet (clovek se neuvolni a neodpocine si)V saune mame pritmi, nikdo tam nechodi smirovat jine. U nas na malem meste chodi ve stejnou dobu porad ti stejni lide. A verte, ze na ulici bych ty lidi ani nepoznala. Uz se tesim, az budu moci zase chodit, ted mam zakaz. Ale kazdy jak se citi. Nejde nic lamat pres koleno.
My jsme naturisti, vyhledáváme nuda pláže, často za celé léto neoblečem plavky. To je tak neskutečná svoboda!
My jsme naturisti ( a to jsem se v mládí hodně styděla, naštěstí to přešlo, se zvýšením lásky k vlastnímu tělu a sebevědomí), do wellness i sauny chodíme, vybíráme si podle služeb, atmosféry, druhů saun atd. Někdo se hodně stydí, někdo ne, nevšimla jsem si ale, že by se tam někdo vyloženě vystavoval. Mnohde jsme narazili i na děti. Chodíme do společné, protože chodíme s manželem.
@merope už jsem si říkala, že jsem snad jediná, která se ráda koukne 🙂 do sauny chodím asi 5 let, jak čas, finance a zdraví dovolí. V Brně máme velké výběr, různě to střídám. Za mě super záležitost, pro tělo i pro duši. Jinak co k tomu dodat, každý to má nastaveno jinak. Nedělat co ti není příjemné.
@amazienka je teda fakt, že málokdy mě někdo fakt zaujme. Občas raději ty oči i zavřu, když vidím ty vyvalene pupky ☹
@skororozvedena neboj, nejsi jedina, taky se rada kouknu 😀
Při me to není, naha se necítím příjemne a raději jsem oblečená. Ale na me jsou i plavky málo a potřebuji víc obleceni. A není to o tom, ze bych se styděla za své telo, i jiné lidi vidim raději oblečené.
Nějak mi to nevadí, ale jsou sauny i kde musíte mít prostěradlo. Nebo v lázních musíte mít plavky.