Náctileté maminky

lucie_91
28. dub 2017

Ahoj maminky, nastávající maminky a snažilky. Tohle fórum jsem založila proto, abychom se tu mohly my, náctileté maminky, sejít, pokecat, postěžovat si a pomoct si nebo se prostě jen vypsat, aby se nám ulevilo.

Myslím, že téma náctiletých maminek je pořád stále tak trochu tabuizováno a odsuzováno. No ale ruku na srdce, nevíme, co se těmto holčinám stalo, nevíme, zda je to miminko skutečně chtěné (ano, i to může být!) nebo ne, nevíme o nich nic - a odsuzujeme.

Začnu u sebe:

Je mi 25, mám 7 letého syna a 2 letou holčičku. Otěhotněla jsem v 17, syn se mi narodil měsíc po 18.narozeninách. Narodil se z násilného vztahu a když jsem zjistila, že jsem těhotná, okamžitě jsem od tehdejšího partnera odešla. Ano, až těhotenství ve mě někde vyhrabalo zbytky sil. A udělala jsem dobře. Řekla jsem si, že mimčo za to přece nemůže a nebudu ho dávat pryč jen proto, že jsem nedokázala utéct dřív.
A je zdravej, šikovnej, jen bojujeme s problémovým chováním.

Pojďte pokecat - o studiu, práci, rodině, vztazích...

f.nina
28. dub 2017

Ahojky. .. sice už nejsem náctiletá maminka ( je mi 29 ), ale otěhotněla jsem v 18 a porodila v 19 🙂 syn bude mít v červnu 10 let

lucie_91
autor
29. dub 2017

@f.nina DevateNÁCT takže pohoda 😝 Je jedno kdo tu je, jen by bylo fajn mít tu lidi, kteří nás hned neodsoudí...

luzca11
29. dub 2017

Tak se taky přidávám 🙂 otěhotněla jsem také v 17 letech dcera se narodila 3 měsíce po 18 narozeninách.. teď už ji budou 3 rocky a čekáme druhé miminko, sice s jiným partnerem, ale nadevše ji miluje.. v červnu budeme mít svatbu a budeme stavět baráček, takže i my náctileté maminky můžeme mít krásný život, ikdyz jsem si taky prosla svoje..

f.nina
29. dub 2017

Tak Já se spíše setkávala s podporou než odsuzováním 🙂 ale je pravda, že ne vždy to bylo lehké. I přes to všechno jsem ráda, že jsem si syna nechala a to tak brzo. S přítelem jsme už od 17 a můžu říct, že máme krásný vztah. Dokonce bych řekla, že tím , že jsme spolu fakt od mládí a tak brzo se nám narodil syn tak nás to ještě více semklo 🙂