Dobrý den, mám 1.den myčku a jsem úplný začátečník, chtěla jsem vás poprosti o rady a tipy jak efektivně myčku užívat,samozřejmě mimo běžné věci,které se dočtu v návodu. Konkrétně by mne zajímala jedna věc, když skončí mycí program,lze myčku ihned otevřít,nebo se nechává nádobí nějak doschnout? Moc děkuji za odpovědi.
Moc děkuji za užitečné rady, 1.mytí my nevyšlo,tak už vím trochu proč,jsem ji přecpala
teda mi nevyšlo samozřejmě
Hi hi - přecpání - to jsem se museli chvíli učit, jak to tam naskládat, aby se voda dostala všude. Dnes už ji nakládá synek a myje dobře - takže to jde jen o zkušenost. Těsně vedle sebe je OK, ale ne přes sebe 😵 a hrnky, hrnce pánve úplně dnem vzhůru, maximálně opřít jeden o druhý. Ale to vychytáš .
Tak ať se ti pěkně myje - je to fakt žůžo pomocnice 🙂
Tak hrnky je lepší dávat trochu ze šikma, jinak se mi tam vždy udělá loužička (na vnejší straně dna) a musím utírat ještě utěrkou 😉
Já vždycky, když myčku naplním a chci ji zapnout, tak než ji zavřu, zkusím protočit to rameno pod vrchním košem, jestli se mi náhodou o něco neblokne - jednou se mi to stalo, zaseklo se o čouhající vařečku, po skončení mytí bylo nádobí špinavý, takže jsme pustili další program a zas nic, až pak jsme si té vařečky všimli... 😅
Taky pozor na boční trysky - abys je něčím nezakryla.
Prostě je potřeba si tu myčku prohlídnout i zevnitř, abys viděla, odkud teče voda a něčím to nezacpala. 😉
jj honzina, taky točím ramenem a největší problém mám s tím tam všechno naskládat, vždycky se u toho rozčiluju a kombinuju a předělávám, aby mě tam všechno vlezlo a nemusela jsem nic umývat ručně 😀 😀
jasně, hrnky zešikma - pokud máte zezpoda důlek - my jsme postupně právě nakoupili už nádobí - sklenice, hrnky misky, které jsou ploché a nic v nich nezůstává - jsou většinou označené jako vhodné do mičky.
Nebo jsem si vyrobila nádobí na keramice - to má dna úplné rovná 😀
Já to mám hned po domytí suché, ale je to horké, tak to hned nevytahuju. Většinou to nechávám na druhý den, až je to studené.
To podle toho, zda máš kondenzační nebo s aktivním sušením. Ty kondezační staré typy - mám já - se musely nechat ještě 15 minut zavřené, aby se vysrážela pára po stranách a nádobí uschlo.
Takže nic nezkazíš, když ji necháš chvíli zavřenou - minimálně se ti nevyvalí pára. Ty nové typy právě ale už neznám. Takže to, jestli máš kondezační nebo na jakém principu suší, by mělo být právě v návodu.
Jinak bacha na nakládání, aby sis nepřekryla jednu misku druhou - nepřecpávat tu naši milou kamarádku 😅. A aby sis vystrčeným kusem třeba ucha nezablokovala dvířka s práškem - občas se mi takto nedootevřely a prášek mi tam napůl zůstal a vymýval se celou dobu. ☹ Takže jsem musela ještě opláchnout. Já mám ještě předpotopní stařenku - 12 let - tak možná už je to dneska o něco lépe řešené.