Holky zkoušela jste to některá? problém ke v tom, že ta pohanka je zašitá do toho potahu, tak nevim jestli to půjde, dany se počůral a ten potah už je hnusnej, flekatej. Nikde není lísteček s praním. Já bychto dala jen na ruční praní... máte zkušenost? 🙂
Já bych doporučovala buď se zeptat u výrobce, jak to čistit, anebo zakoupit nový potah a navléct nepromokavé prostěradlo...
já se ptala paní v prodejně a říkala že rozhodně ne. ale teď prý vyrábějí nový typ této matrace a ta už má potah pratelný...
máme na té matraci podložku od emitexu...
Dobrý den, nedělám to moc často, ale tady si říkám, že je na místě, podělit se o vlastní zkušenost. Zakoupila jsem postýlku i s matrací z druhé ruky. Matrace měla fleky a navíc jsem si nedokázala představit, že bych ji nijak neošetřila a rovnou použila. Takže jsem se poradila s googlem. Z asi 15 žen byly pouze 2-3, které potah vypraly. A vzhledem k tomu, že nebylo co ztratit, tak jsem se k nim přidala. Prala jsem na celých 60 stupňů a dvakrát odstředila největšími otáčkami. Jako prací prostředek jsem použila nejdřív vanish na ty nej fleky a pak mýdlové ořechy, abych to zbavila chemie. Potah to přežil zcela bez nehod a ani se schnutím není takový problém, jak jsem všude četla. Položila jsem to na sušák tou pohankovou částí a tu druhou nechala vyset bokem a občas protřepala. A upřímně, máte co ztratit??? Buď potah vyhodíte, protože se na něj nemůžete ani podívat, nebo to alespoň zkusíte a ono to třeba vyjde. Tak přeji hodně štěstí 🙂
Já bych se bála že ta pohanka shnije. Co to dát do čistírny na chemické praní? Ale nevím.