Asi jste už zaznamenaly opatření proti kovidu, že do obchodu smí pouze dvě osoby. Četla jsem, že se to nevztahuje na děti které doprovází dospělá osoba. Ale asi jsem blbá a nechápu to. Znamená to, že když půjdu já s manželem, tak můžeme mít i malou, a nebo to znamená že můžou jít pouze 2 dospělý, nebo 1 dospělý a libovolný počet dětí?
@klokanka31 ahojky, já mám dvě malé děti a manžel se pozdě vrací domů. V tomto případě mohu na nezbytný nákup s dětmi. Pokud je manžel doma,jdu do obchodu sama. Dva rodiče + dítě v rámci opatření nemusí pustit.Když je rodič sám plus dvě děti,pohlíží se na to jinak.Snad Vám to pomůže 👍hezký vecer
@klokanka31 muzou jit klidne dva dospely plus deti tusim do 12 nebo 15 let🙂
A neni lepsi se rozdelit?u nas chodi v dobe pandemie nakupovat jen 1 dospely...kdyz by manzel nemohl tak chapu ale takhle mi to prijde zbytecne zvysovani rizika ze se tam 1 z vas nakazi...
Ano, dva dospělí. Nebo jeden dospělí a děti. A druhý dospělí dva metry za ním. Já mám děti dvě, chlapa přes týden pryč, normálně chodím nakupovat s nimi. Jedno před obchodem nepřivážu 😂😂
ahoj, blbá nejsi, je to tak nejasně napsané, že i právníci nabídli hned několik výkladů, které by měly být všechny legitimní (řešili jsme v herničce, co smíme a nesmíme). Děti žijící ve společné domácnosti se do limitu 2 osob nepočítají a pustit by tě s manželem s nimi měli, pokud jsou mladší 15 let. Z této diskuze je krásně vidět, jak vláda komunikuje všechno, co nařizuje, a nikdo pak nic neví. Ach jo.
Nejsi blba... u nas chodi nakupovat jen manzel, ale jen max 2x tydne, vetsinou vse objednavame
@livianapuntik Podle toho, co čtu, tak na děti mladší 15 let v doprovodu zletilé osoby ze společné domácnosti se toto opatření vůbec nevztahuje. Takže z hlediska opatření jako by nebyly.
Děkuju všem za odpovědi. Na běžné nákupy kdy se dokupuje pár věcí posílám manžela, a s malou jsme doma, ale jednou měsíčně jezdíme na velký nákup, a nic proti manželovi, ale raději si vše vybírám sama...
Pro rodiny to neplatí.
No tak nech děcko s manželem a jdi si nakoupit sama, ne? Psalas, ze k decku nepustis ani babičku, aby něco nechytlo. Ale tahat ho do obchodu, to jo. Logické 🤦♀️
@heligona Dělala jsi někdy měsíční nákup?
Máme dve deti a byli jsme o víkendu normálne na velky nákup a všichni... Já řidičák nemám, tak manžel musí semnou a popravdě, raději si nakoupim sama, to co vím že potřebuji, než psát manželovi seznam a i tak mi pulku veci nekoupi, anebo koupi neco jiného.. A on si taky rád koupi něco sám, na co má chuť.. Hlídaní pro děti nemáme a jedno dítě neprivážu před krámem.. Videla jsem tam dokonce i tři dospělé spolu a jedno dítě. Já jsem to opatření pochopila tak, že se to nevztahuje na deti do 15 let...
@klokanka31 samozřejmě. Mnohokrát.
@heligona A sama jo? 😄
@heligona Takže basy pití, balíky hoblin, potraviny, drogerie, prostě plný koš a dovedeš to uvést sama jo? Tak to jsi dobrá 👏
@heligona Pitomý týdenní nákup je pohoda, ale nakoupit na celý měsíc není taková sranda. Jako já jsem ráda že mám manžela, já prostě plný koš fakt neuvezu.
@klokanka31 Basu piti by si manzel mohl koupit sam, hobliny a drogerii doveze Alza/DM primo ke dverim a zbyva jidlo pro dva?
@felixfelicis Tak alza taky nemá všechno. Ale fakt nechápu co rozebíráte, já se zeptala jak to je s tím opatřením, mě fakt nezajímá jak jinak si obstarat věci. Ono i ty potraviny si člověk může nechat dovézt.
@klokanka31 Ja to pochopila tak, ze do obchodu muze 1 dospely plus deti, tzn. cela familie ne 🙂. A existuje x zpusobu, jak to udelat, abyste tam nemuseli.
@felixfelicis Na to jsem se neptala 😉
@klokanka31 Přesně na to ses ptala. Já to chápu stejně - pokud jsou na děti dva dospělí, jeden má dítě/děti, druhý nakupuje. Pokud je např. matka samoživitelka bez možnosti hlídání, může vzít děti s sebou do obchodu.
Asi to kazdy chape jinak, je v tom bordel. Zaridila bych se podle sveho svedomi, tzn. ja osobne bych nechala dite a muze doma, stejne jako vzdycky. Ty si to udelej jak uznas za vhodne...
tak vládní představitelé tvrdili, že můžou bud dva dospělí bez dětí nebo jeden dospěly a děti, jaká je praxe v obchodech nevím. Na velký nákup jezdí manžel sám (basy, hobliny, petky čehokoliv, apod. nekupujeme, ale neřídím) nebo si nechám dovézt tesco. Drobné nákupy, když manžel není k dispozici, absolvuju já s dětmi.
@lora1987 Jak už jsem psala, tady jde o jeden nákup za měsíc. Na drobné nákupy chodí manžel.
@klokanka31 jak pisu, jezdim na velke nakupy sama. Nic jineho mi jaksi nezbyva. I z auta to musim vynosit sama 🤷♀️
@lora1987 Copak nemáš chlapa?
@klokanka31 pred trema mesicema rozsahla brisni operace, pote komplikace, po mesici preoperovan a opet komplikace. Stale verim, ze se casem da do kupy a opet budu mit zpet sveho chlapa v plne sile.
muzes jit s ditetem