Dobrý den, ráda bych založila rodinu, ale muže, který by se staral o své dítě jsem nenašla. Nevíte o nějakém způsobu seznámení s takovým (tipy kde hledat, doporučení, podniky, zájmové aktivity)? Zkoušela jsem seznamky, dotazy, avšak žádný muž není ochotný zůstat na rodičovské dovolené.
Děkuji za pomoc
@blondynka400 Jak místo mě? Nerozumím. Já se to dá řešit?
@akys17 To bude troll ne 😅
Ale jistě, že najdeš. Makro, 5 ulička od vchodu, dáš se do leva, 4 metry rovně poslední regál. 🤦😃
Podíváme se na to z druhého pohledu - na seznamce mi napíše holka. Ještě jsme se ani neviděli, ale už na mě vybalí, že se mnou chce děti a musím na rodičáku zůstat já. 😃 Zdrhááám.
Jasne, Franta odvedle rikal, ze presne takovou zenu hleda 😄
@blondynka400
@sanyy22 místo ní? A on je na to nějaký zákon, že s dítětem musí být doma žena? Nespletly jste si století?
@akys17 já myslím, že když takovou věc na někoho vybalíš při seznamování, tak zdrhne, ale jestli je to pro tebe tak důležité, asi nezbývá, než to zkoušet dál 😀... o žádné takové seznamce nevím
Hledej na úřadě práce :D nějaký nemakacenko bude nadšené, ze muze drepet doma na rodicaku a bude ho živit manželka :D
@gruyerre to přeci nikdo neřekl ne? Tuto reakci lehce nechápu.
@blondynka400 ty ani nevíš, co jsi napsala? Tak kopíruju: "a nepřijde ti lehce ujeté hledat chlapa podle toho, zda zůstane na MD/RD místo tebe?"
Ty píšeš, jako by RD byla povinnost ženy a muž by se musel obětovat a jít místo ní na rodičovskou.
@krisstina93 takže kdo je na rodičáku, je nemakačenko a dřepí doma? Já třeba na rodičovské jsem a nemyslím si, že jsem nemakačenko 🤔
@gruyerre to sem někde napsala? jen ze je běžnější ze živí rodinu ten chlap a ženská většinou chce byt doma, ale když zakladatelka doma byt nechce, tak musí hledat nějakého chlapa, kterému práce nevoní a bude radši sedět doma :D ostatně na rodicaku nemusi byt ani jeden, můžou dat dítě do jestli nebo chuve.
@krisstina93 no pardon, ale pokud napíšeš, že chlapa, co chce být na rodičáku, najde jedině mezi nemakačenky, tak to prostě je urážka všech mužů na rodičovské. A žen taky, protože když chlap na RD musí být jedině frajer z ÚP, kterýmu nevoněla práce, proč by to u ženy na RD mělo být jinak?
@gruyerre cely ten původní příspěvek byl hlavně mysleny jako vtip, nemusis si to brát hned osobně.
@michaela666 takže na seznamce lžete a neřešíte podstatné otázky? Možná proto je tolik rozvodů, když jsou inzeráty typu "hledám sportovně založeného muže na dlouhé procházky..." To totiž evidentně řeší důležité životní otázky. Ale prioritizace a její motivy jsou snad soukromou záležitostí každého...
@akys17 a proč potřebuješ hledat muze, co musí zůstat na rodicaku? Chceš děti, ale nechceš se vzdávat své práce? Není teda lepší dat to dítě do jesli nebo vymyslet nějaký alternativní plán podle aktuální situace, než odradit každého chlapa hned na seznamce? Je fajn si naplánovat budoucnost, ale ne vždy to jde podle plánu a zrovna řešit rodicak jako první je dost mimo, to ti zdrhne každý chlap.
@krisstina93 jesle nejsou bohužel od tří týdnů věku a chůva začíná na odměně cca 40 000 Kč odměně, to není úplně únosná částka (hypotéka atd.)
@akys17 proč od tři týdnů? Stejně po porodu nesmis pracovat po dobu sestinedeli. Můžeš jít na mateřskou, ta je 28 tydnu a pak teda zpátky do práce.
@krisstina93 nesmím? Zavřou me do vězení? Prostě tři týdny pak práce. Žijeme v kapitalismu a někdy se musíme přizpůsobit. Já nehledám alternativní řešení, já hledám muže (případně homosexuální transženu) se stejným pohledem na svět. Nemůžu za to, že to vidíte jinak. Prosím o radu k původnímu dotazu, máte-li ji.
@akys17 Já na seznamce nikdy nebyla, partnery jsem si uměla najít osobně. Nicméně pochybuju, že spousta holek co si partnera na seznamce na něho vyklopila hned všechny požadavky, které má.
Pořád je ve společnosti zakořeněné, že doma s dítětem má být žena. Hodně chlapů by se od ženy živit nenechalo a zůstat na rodičáku by brali jako svoje selhání. Čest výjimkám. 👍 Na tom se dohodnou až stabilní páry co jsou spolu déle. Se nedivím, že když na chlapa tohle vybalíš, ztratí zájem.
@michaela666 dobře, to připouštím, na druhou stranu věcnost šetří čas, a já nechci nikomu lhát, klamat ho, nebo obelhávat. Samozřejmě mohu zkusit jiný postup, ale už mě nenapadá, kde hledat. To opravdu není muž, který by chtěl být se svým dítětem a starat se o něj? Prostě tomu nevěřím.
@akys17 O dite se predevsim maji starat oba rodice. To, kdo s nim bude doma, pak casto vyplyne z aktualni situace.
@somalicats právě to vyplývá...
@akys17 Ne, nevyplyva. Pokud bude Tvuj partner vydelavat vyrazne vic, tak dost tezko bude ochotny jit na rodicak. Ty sama nevydelas tolik, abys mohla sama rozhodovat (jinak by ses nevyvracela nad chuvou). Taky se Ti muze stat, ze budes bez prace Ty, pak tezko budete doma oba.
@akys17 Takže když má dobře placenou práci, která ho třeba i baví a má možnost kariérního růstu tak co? Možná by jste byli dobří partneři, ale musí to všechno zahodit, protože ty jsi řekla? Jako jít po 3 týdnech od porodu je docela drsné. Já neměla nijak složitý porod, ale minimálně to 6 nedělí jsem reálně potřebovala jako odpočinek pro tělo. To není jenom péče o miminko, ale i tvůj zdravotní stav. Co když budou komplikace? Špatně se hojit jizva nebo poporodní poranění? Možná až budeš držet své dítě v náručí, najednou ti mozek nedovolí nechat ho doma a jít pracovat....Nic z toho nemůžeš vědět dopředu, ale už hledáš chlapa, který bude na rodičáku. 🤦 To budeš hledat sakra dlouho.
Já znám jednoho. Jsou manželé 8 let, žena vydělává výrazně víc a tak se OBA domluvili a se synem je doma on. Bylo to pro ně sakra těžké rozhodnutí a matka to nesla hodně špatně prvních pár měsíců.
@somalicats Dost reálně bych to viděla s tímhle přístupem i na svobodnou matku. A pak co? Dítě necháš v péči otce, abys mohla do práce? @akys17
Nebo bude se stane, že bude bez práce on a budeme oba doma.....?? Takže Vaši manželé vzdělávají tolik, abyste si mohli dovolit chůvu, nebo jsou lůzři jako já podle vás? Jinak, jak zde někdo psal, jsou přeci důležitější věci než peníze a práce tak proč by to rodič dítěte řešil. A rodiče má dítě dva. Tak jak jste se seznámil vy - je akceptovatelnější hledat si partnera podle peněz, které mi přinese než podle životních názorů?
@akys17 Co to plácáš za nesmysly. My na rodičovské dovolené si normálně samé privydelavame. Kadeřnic, kosmetičky, asistentky na HO, učitelky tance. První půlrok bereme mateřskou což je krásných 70% platu, ušetříme na benzinu, tak první půlrok je jako byste chodili do práce. A pak si normálně umíme přivydělat. Proč jsi tak bezcitna? Co budeš dělat až bude mít miminko 40tky horecky, to jako v klidu pujdes do práce?!
@akys17 a nepřijde ti lehce ujeté hledat chlapa podle toho, zda zůstane na MD/RD místo tebe? Jsou přeci důležitější věci ne? Já chápu, že ne každá žena chce být x let doma, to se přeci dá řešit různými způsoby.