Prosím nemáte někdo ozkoušenou nějakou babskou radu jak se zbavit mravenců v kuchyni? Včera jich pár pochodovalo po koberci a dneska ráno si potvory mlsali na pár drobcích z bábovky.
do sklenky , nebo petky neco jde uzavrit a propichat vicko nebo vrch cast petky , a do to dat cukr a vodu ... dirkama nalezou tam ven uz ne , nam fungovalo a najit misto kudy chodi a tam dat ..
Me vždy pomůžu je vysplichat sanitolem 💪🏼👿 zatím funguje
U nas dnes rano podnikli invazi do decaku. a to tam nic k jidlu neni :(
Zdravim, co to je s tema mravencema? Ja dnes prijdu do obyvaku a tam jich snad milion? Znicehonic? Asi nejaka invaze😉 Loni jsem to vystrikala raidem a byl klid,jenze desne a dlouho to smrdi☹️
V kuchyni jsme je neměli, lezou nám přes terasu a škvírami do obýváku a ložnice, takoví ti létací si u nás na okně po ránu dělají párty, protože si tam nahřívají křidélka, a já, když roztáhnu žaluzie, mohu vyskočit z kůže. Pomáhá nám stříkat raidem - všude tam, kde lezou + i na terase kolem zdí (bohužel, jak zaprší, tak zase lezou + doma, když vytřu, tak se účinek ztratí). Zkoušela jsem i babské rady typu obtáhnout jejich trasy křídou, ale nezabíralo... Prostě raid je prevít a toho se bojí 🙂. A dokonce myslím, že jsem ani nepoužívala sprej přímo na mravence a lezoucí hmyz, ale popadla to, co jsme měli doma. teď akorát řeším, že v obýváku na zemi mi leží mimi a aby inhalovalo raid asi není zrovna nejlepší, takže uvidím, až se k nám mrchy zase budou stěhovat (díkybohu za dlouhou zimu, zatím si užívám jen ojedinělé průzkumníky, kteří ihned dostanou hadrem), jak se jich zbavit tak, aby se mimčo mohlo válet po zemi a lézt si svobodně kam se mu zamane.
V kuchyni bych zvážila, kudy mi tam lezou - např. máma mého expřítele měla byt v přízemí vedle zahrady, u okna dřez a ve dřezu běžně nechávala oloupané šlupky z brambor a jiný kuchyňský odpad, takže mravenci se jí tam naučili lézt jako do fastfoodu. V takovém případě bych se snažila odbourat lákadla, která je tam vábí, a pak stříkat raidem jako o život 😀.
My na jaře davame pod gauč ktery mame vedle francouzského okna mravenci bufet...da se koupit myslim v Hornbachu.
@janapetrvalska taky super nápad. ted je tu už chvíli sleduju, ale zatím přesně nevím z kama vylézají
@penelopaw mám skoro dvouletou dceru, takže je to taky na nic a těma prostředkama troti mravencům, ale ted jsem jin jednu cestičku střikla tím sanitolem a jdem s dcerou na procházku ven, tak snadbto aspoň trochu za tu dobu vyčuchne. Jinak bydlíme v rodinném domku, tak asi budu muset vypátrat, jestli nelezou někde nějakou prasklinou (je to starý barák). Ale asi je budu ničit jen večer, nějakým prostředkem a přes den prostě víc uklízet ☹
Nám nic nepomohlo, až podzim :(. Zkoušeli jsme návnady, strkat mezi jídlo aromatické věci (skořici, chilli, ...), přehradit jim cestičky octem, chilli omáčkou, chilli práškem... nakonec jsme to i párkát vystříkali Raidem, ale nic. všechno zabralo maximálně na pár dní :(. takže za mě - mít vechny !"lákavé" potraviny v uzaviratelných nádobách a oplachovat nádobí (jednou nám začali lézt na odkapavač, já si toho nevšimla, vzala jsem z něj vařečku a pak jsem musela manželovi vysvětlovat pro máme k večeři mravení polívku :D ... argumenty že "hmyz je potravinou budoucnosti, plný cenných živin a bey tuku" ho nebraly a podezřívavě se koukal na každé zrnko koření jestli to áhodou není mravenec). A doufat, ž je to časem omrzí a odejdou.
Jestli najdeš cestičku, obsypat ji práškem do pečiva
Babske rady jsou k prdu. Z mravencu mam trauma uz z domu kdyz nekolik let v kuse se nebylo schopno jich zbavit. Doslova hejno v kuchyni, v cukrence, v mouce, pochodovali po parapetu po zemi....proto kdyz je ted objevim v obydli, mam histericky zachvat a chci se balit a odejit z baraku. Predevcirem se mi tu vyrojili taky.
Doporucuji toto:
https://www.zbozi.cz/vyrobek/garmetrin-mravenci...
Opravdu to funguje
Každy rok vylezou a od te doby vím, ze už nebude mrznout :D
Ideálně najít si místo kudy chodi a ty vstupy vystrikat opravdu poctive nějakým Biolitem nebo něčím proti mravencum. Minuly rok to stačilo. Nastesti nelezou cele leto, je to jen krátké období (alespoň u nas) 🙂)
údajně má fungovat bobkový list. nemohu potvrdit. Vloni dal manžel na strom ptačí budku. Už tam pípali mláďata, pak jsem si všimla, že je tam cestička mravenců a druhý den bylo ticho. Pak jsme vyklízeli mrtvolky. 😢
Jedlou sodu nasypat do nejake nadobky ja dala do krabičky od sirek a oni jak sní tak se nafouknou a zdechnou.A ještě funguje napichat do citrónu hřebíček a dát před dům kde vylezaji a ta vůně jim údajně také vadí.A ještě zabral prasek proti mravencum od eurony zanesou do mraveniště královně a pak všichni umrou..
Pastičky Biolit nám zabírají naprosto spolehlivě a bleskově již 4.rokem. Jsou balené po 2 ks a tak bohatě vystačí na jednu místmost. Zabíjením nebo stříkaním sprejem nezabráníte příchodu dalších mravenců, pastičky fungují na principu zanesení otravy do kolonie, ze které k vám proudí.
Dala jsem na babskou radu - hřebíček - a do tří dnů byli pryč - je fakt, že jsem takhle spotřebovala asi deset sáčků tohohle koření, ale zmizeli 🙂.
U nás taky hřebíček a odstehovali se k sousedum😃
Jednoduche nalit stavu do vetsiho vicka treba od sklenice - mravence pak vyhodit ( past na sladke)
Ahoj, mě docela pomohl mravenčí bufet koupit. Oni si to odnesou do mraveniště, tedy přímo ke zdroji a zahubí je to všechny, tak už se pak znovu neukáží.
@elis16 babskou radu nemam. U nas pomohla jenom navnada od raid. Je tobtakovy domecek a da se do cesticky mravencum. Oni si to naberou do hnizda a tam je to vyhubi. Zkouseli jsme vic druhu a raid je ucinny