Motivace k hubnutí

coolpet
3. kvě 2019

Ahoj holky. Chtela bych zhubnout. Mám 72kg/56cm. Snazim se chodit cca 6tis. kroku denne a často zvládnu i víc,jenže přijdu domů a dostanu chuť na sladké a i když jsem se ho nedávno zbavila,tak aby doma nic nebylo a nelákalo mě to,nejsem líná si pro něco skočit do obchodu. Pak tu jsou různé narozeniny, akce kam se kupují zákusky a tak a já se neudržim a musim si dát. Už se mi 2x podařilo zhubnout tak jak jsem chtěla ale pak jsem zase rychlostí blesku nabrala. Ted jsem ve fázi kdy bych zase chtěla zhubnout,ale potřebuju motivaci což nemám. Co jste měli nebo máte za motivaci vy.

tervi
3. kvě 2019

@coolpet Vyhoď pečivo z jídelníčku a jez jen kvalitní čokoládu, když budeš mít nutkání. Možná to chce i více masa. Občas to mám taky tak. Teď právě sladké nemůžu ani vidět, ale před měsícem jsem zbodla tabulku čokolády denně.

malinkaelinka
3. kvě 2019

@coolpet Pokud budeš mít vyrovnaný jídelníček, obsahující všechny makroživiny v dostatečném množství, chutě mít nebudeš. Hubnutí je pořád o tom samém - příjem vs. výdej. Jít do extrémního kalorického deficitu není dlouhodobě udržitelné, je to nesmysl. Takže si spočítej svůj příjem, zadávej si do kalorických tabulek, co sníš a svá jídla a porce upravuj podle toho, aby ti to sedělo do příjmu. Pokud si nechceš zapisovat, doporučuju jídelníček do Michala Josefa Totha - jednoduchý, dlouhodobě udržitelný, samé základní suroviny, nekupuješ nic extra. Pokud nestojíš o jídelníček, doporučím jeho knížky, člověk ledacos pochopí, co dělal blbě. Co se týče pohybu - 6 tisíc kroků není žádné terno, to je taková lehká běžná denní aktivita, ale pokud budeš mít kalorický příjem přizpůsobený nízké aktivitě, zhubneš i tak. Jen s tím sportem se to tělo i hezky tvaruje. Já jsem celý život dost v pohybu, zdravý jídelníček mám víceméně pořád, nicméně různé životní situace mi přinesly různé fáze nejedení a jedení blbostí - loni v létě jsem to zhodnotila, že je potřeba to vzít pevně do rukou - motivací pro mě byl třídní sraz po 10 letech, který měl být letos na jaře. Měla jsem právě jídelníček od zmíněného Michala - do té doby jsem netušila, jak zoufale málo bílkovin jím a jak moc sacharidů jím (a ne jednoduchých cukrů, ale celkově sacharidů - i těch komplexních). Musím říct, že centimentry letěly dolů závratnou rychlostí, absolutně žádné chutě jsem neměla, kolikrát jsem byla přežraná, abych do sebe předpsané množství jídla dostala :D RYchle jsem se naučila, jak si porce vážit v rámci vaření, krabičkovala jsem do práce, na výlet, kamkoliv. Nijak mě to neomezovalo, vařila jsem normálně sobě i manželovi, v restauraci jsem si taky zvládla v pohodě objednat tak, aby se to zhruba vešlo do příjmu. V prosinci jsem otěhotněla (a myslím, že úprava jídelníčku byl jeden z faktorů, který nám k tomu pomohl, ale je to jen má domněnka), takže samozřejmě teď nabírám. Nicméně nabírám v pohodě, pomalu, tabulkově, jídelníček nedržím, ale stále se držím zhruba porcí a principů (hlídám si množství bílkovin, mám představu jakou velikost přílohy zvolit) a je mi moc fajn. Po porodu začnu zase hned vážit a vlítnu do toho rovnýma nohama a doufám, že budu brzy zpátky na té prosincové postavě 🙂 Tak držím palce. Ještě můžu poradit různé drobné berličky, které mi pomáhaly - fitness diář, pěkné oblečení na sport (Tchibo, Lidl, za pár korun plno muziky), sledování fitnessek na Instagramu, pěkné krabičky na jídlo do práce, fitness náramek na počítání kroků, pravidelné progressové fotky....

6miska4
3. kvě 2019

Motivuje mě pohled na fotky z dceřiných prvních narozenin, kde jsem vypadala hrozně. Začala jsem s Whole30 a podobným stylem se stravují již 3/4 roku. Teď jsem do toho začala cvičit - motivací je mi dovolená u moře v červnu. Mám o 10kg méně a tělo mi konečně funguje jak má..

coolpet
autor
3. kvě 2019

@malinkaelinka Moc děkuji za rady. Určitě si z toho něco vezmu a podívám se na ten jídelníček 🙂

zizala7
3. kvě 2019

@coolpet Moje motivace bylo vejít se do velikosti, kterou jsem měla před dětmi. Jednou jsem hubla přes 30 kg, podruhé asi "jen" 15. Makačka bylo obojí, poprvé jsem netušila, do čeho jdu, ale po pár měsících to šlo, podruhé jsem byla starší, ale se dvěmi malými dětmi, které nemají pochopení pro dostatek spánku, který je pro mě k hubnutí nutný. No a nejvíce bylo asi to, že se cítím lépe s nižší hmotností. Hodně mi pomohly sacharidové vlny, je to masakr, ale u mě to mělo účinek, a co se bavím s lidmi, kteří museli redukovat hmotnost, tak i jim přinesl účinek, kdy se pak váha nevrací, pokud tedy jíš správně (cola,chipsy, dorty minimálně, nejlépe vůbec). Naopak bych se vykašlala na rady Mačingové (jak se projíst ke štíhlosti apod., tam se váha velmi rychle vrací, viděla jsem u kamarádek,). Tak hodně zdaru a silné vůle. Jo, a kdyby tě přepadla chuť na sladké, dej si cucavý bonbon (např. bonpar má 1% GDA, pořád lepší než kofila, která já 9% GDA). Tak ať se podaří 🙂

sudylichozrout
3. kvě 2019

@tervi muze jist pecivo, muze jist cokoliv, ale plati jednoducha rovnice. Vyssi vydej nez prijem. Zadne selekcni diety ti nepomohou zhubnout natrvalo, jen naskoci jojo, jak zhresis. Zakladem je zkratka vyvazena strava, dostatek pohybu a vule. Tot vse. Kdo to nema, bude s nadvahou a obezitou bojovat cely zivot.

dora13
3. kvě 2019

Moje motivace: sama sobe se vic libim, jsem na to konto spokojenejsi. Sedne mi obleceni. Jsem zdrava, mam nizke procento visceralniho tuku, mam energii litat za detma, neni pro me problem nekam vylezt, kdyz se zaseknout, az budou starsi, budu jim stacit na kole, pri behu, atd. Nedavno jsem videla pani, mela vyraznou nadvahu a uplne jsem zirala, kolik ji dalo prace se rozhybat, kdyz ji dvouletak vzal caru. Navic kluci vidi, ze jime vicemene zdrave a sportujeme a verim, ze tyto vzory prebiraji.

xxx3d
3. kvě 2019

Ahoj,
u mě je motivace jednoduchá - cítím se líp.
Zkus si to svoje sladké něčím míň kalorickým nahradit, blíží se léto, tak třeba ovoce, nebo oříšky, i když ty jsou spíše do slaných chutí.
Já jím hodně zeleniny, čerstvé, ořechy, taky pitný režim není od věci dodržovat, pokud možno čistá voda, čaje.
Chůze je výborný nástroj, taky chodím hodně denně.

sudylichozrout
3. kvě 2019

@xxx3d cherry rajcata 🙂 Sladka a nekaloricka.

preiba
3. kvě 2019

Motivace... Člověk to dělá pro sebe, pro svůj pocit a pro to aby se měl rád. Jsem po dvou dětech, ihned po porodu jsem se vždy zaprela a příště sladké nejedla. 6.000kroku je málo, průměrně by jsi měla nachodit 10.000 a to v běžném provozu. Teď čtyři měsíce po porodu mám zase svou váhu, nejedla jsem sladké a pečivo, omezila přílohy. Teď už jim normálně a váha se mi drží, mám v tomhle štěstí. Největší motivace pro mě bylo se sama sobě líbit a taky když vidím ty ženský, kolikrát se nedivím, že si ti chlapi někoho najdou... 😏🙂 Preju pevnou vůli, hodně sil a pěkně výsledky 💞

xxx3d
3. kvě 2019

@sudylichozrout to je fakt! česká cherry rajčátka jsou skvělá, i malýmu chutnaj 🙂

verace81
3. kvě 2019

K sportu co jsem dělala před narozením dětí se už vrátit nemůžu a nemůžu říct, že by mi po porodech zůstali kila ale vždycky jsem nabrala po návratu z porodnice. I když jsem chodila běhat, cvičila jsem nebo jezdila na kole kila dolů nešla, protože bez úpravy jídelníčku to zkrátka nejde a mě sladký fakt chutná. Letos se zase budu pokoušet zhubnout prozatím jsem vynechala pečivo a malinko omezila sladký. Mým cílem je 10kg ale to je běh na delší trať, ale mám motivaci za každé kilo dole nějaký dáreček

tervi
3. kvě 2019

@sudylichozrout Jasně, vydej>příjem. To je jasné, ale mě pomohlo i první měsíc vyřadit pečivo a občas si dopřát kousek cokolady. Dala jsem17 kg dolů a pečivo zase jim a nahoře nic. Jde o to jej zezacatku nahradit masem a zeleninou.

verace81
3. kvě 2019

17kg a za jak dlouho? to si vážně dost dobrá

coolpet
autor
3. kvě 2019

Moc vám všem děkuji za rady. Čtu tady že vynecháváte pečivo,co tedy snídáte? Müsli,nebo to ovoce? Když jsem hubla poprvé,vynechala jsem hous.knedliky,rohliky a sladké. Bylo to hodně náročné hlavně zezačátku si ni sladkého nekoupit,pak se to srovnalo. Hlavně jsem si dala hodně pohybu. Střídala jsem bazén s posilovnou a chůzí a zhubla jsem 7kg za 5 měsíců na 55kg,jenže to mi bylo nějakých 20let. Pak jsem hodně přibrala. U syna jsem měla štěstí že to co jsem s ním nabrala jsem nechala v porodnici,i tak jsem ale měla 75kg. Podruhé jsem zhubla díky synovi. Po porodu měl problémy s prdíkama(jako snad skoro každé dítko) a tak jsem omezila čerstvé rohlíky,sladké jsem vůbec nejedla a hodně jsem se omezovala v jídle,do toho jsem kojila takže jsem za 6 měsíců zhubla 10kg. Během roku a půl jsem přibrala 5kg a před pár dny jsem přestala kojit a začínám zase přibírat. Nejhorší je že když jsem kojila tak jsem nesměla kvůli synovu AE vůbec žádnou čokoládu. Teď už ji můžu a připadám si jako bych chtěla dohnat ty dva roky co jsem ji nemohla. Mám na ni denno denně hroznou chuť.

svobodpetika
7. kvě 2019

Já si myslím že bohužel univerzální rada není 🙂 každý je jiný a na každého platí něco jiného, pokud jde o motivaci musíš sama vědět co by tě mohlo donutit, záleží jaká jsi. Nedávno jsem objevila díky sestře nějaký diář a holky si do něj píší vše ohledně hubnutí, malují lepí samolepky a říkají tomu Bible 🙂 myslím že to ale platí na někoho kdo je prostě takový pisálek a hračička 🙂 díky tomu holky sdílejí své úspěchy a neúspěchy na instagramu. To tě může také motivovat ale musíš být zase tak trochu zaměřená na sociální sítě 🙂 je toho spoustu jen si musíš uvědomit co by tě tak nějak mohlo bavit pak to jde lépe. Co se týče jídla nejhorší je nuda 🙂) to pak člověk sedí a neví co by snědl 🙂

everme
Odpověď byla odstraněná
Zobraz