Dobrý den
Strašně jsem se těšila na monin jak budu mít kafe jak v kavárně a nevím jak to dělají …
Protože ja měla kafe hnusný… vanilka - dala jsem tam lžičku a nebylo to cítit dala jsem tam víc a bylo to trpký a hnusný
Kolik a jak si to dělate dobrou kávu?
V Tchibu nalivaji cca panak Moninu. Nicmene musis mit kvalitni kafe a taky spravne pripravene.
Mě osobně vanilka ani oříšek nechutnají. I v malém množství jsou pro mě nahořklé... Nejraději mám kokos a karamel, ale karamel též jen v menším množství, jinak je káva též hořká 🙂
@michaela666 mame kavovar delonghi evo magnifica A kavu taky od nich nebo ze starbucks ☺️
@nnikola24 Já nejsem žádný znalec, ale zrovna Starbucks není kvalitou nic moc, spíš nic než moc. Doporučovala bych nějakou kávu z ověřené pražírny. Já mám dobrou zkušenost s Coffeespot nebo Nordbeans, ale je jich teď dost... Jinak se sirupy zkušenost nemám, takže se omlouvám za off topic, nakoukla jsem jen ze zájmu. 😊
@pratensis Souhlas, určitě bych šla přímo po nějaké kvalitnější pražírně. Nadruhou stranu pořád lepší Starbucks než Jihlavanka. Ano, znám specialistu co si v drahém kávovaru "pochutná" nejvíc na Jihlavance. 🤣
V kavarnach davaji spise hodne, takze pokud ti chutna tam, je lzicka malo… ve starbucks vim, ze jedna davka sirupu = tri pumpicky moninu, a to uz je na me teda hodne sladke a u nekterych sirupu hazi i neprijemnou pachut. Delaji ale teda i velke kavy (300-400ml a vice). Takze to zalezi i na objemu jaky si doma delas. Ja mam salek cca 240ml na cappuccino/latte a davam si moninu odhadem tak kavovou lzicku, je to jen takove lehce ochucene, prijemne. Jo a jeste pozor na zamichani, nekdy se to dobre nerozmicha a pak ke konci to byva hnusne 😀
já dávám do domácího hrnku 2 kávové lžičky. V Kavárnách toho dávají na pumpičky, Takže jestli chceš ochutit kavárensky tak je to určitě mnohem víc než ty dvě lžičky. Záleží taky do čeho to dáváš jestli do jakoby lunga s trochou mlíka nebo si děláš klasické latte nebo capucino, další věc je taky mléko, v kavárnách dělaji s plnotučným, pokud porovnávás ty profláklé jako costa a starbucks, to dělá taky dost.
Myslím, že i záleží z jaké kávy děláš. Jestli z rozpustné, tak to nikdy jako v kavárně chutnat ani nemůže. Základ je kvalitní káva.