Modrý koník, dar i prokletí 😃

vlnka09
7. lis 2014

Holky taky to tak máte...z počátku pár nevinných nakouknutí a potom hotová závislost ? 😀 Je pravda,že se tu dozvím často věci,které jsem ani netušila 😕 ale občas se asi dozvím víc,než unesu 😀 jako třeba když se snažím otěhotnět tak čtu o těhu příznacích a ovulaci,ovulačních testech ...a začnu se až nezdravě (chtě nechtě ) pozorovat a šrotuje mi to v hlavě od nevidím do nevidím 😀 A vždycky si říkám "prď na to,nesmíš na to myslet " - což samozřejmně nejde 😀 ale prostě MUSÍM na toho koníka pořád lézt 😀 Občas mám na sebe až vztek co u toho prosedím času a hltám info 😀 ale nemůžu si pomoct 😅 😵 A jako bonus se ptám na každou blbost - takže tímto se všem omlouvám,za moje občas "přihlouplý " příspěvky 😀

evaamy
7. lis 2014

Já jsem za MK ráda, hlavně fotoblogy od ikarkulky mě hodně inspirovaly. Teď jsem tehotna a když něco nevím tak se zeptám a za pár minut mám vždycky nějakou odpověď, takze za mě určitě plus! Je pravda, že toho času tu strávím hodně, na druhou stranu proč ne- nudím se doma na neschopence

vlnka09
autor
7. lis 2014

@evaamy aby jste mi rozumněla já jsem taky ráda,že MK existuje 😀 Rozumím Vám 🙂 ale opravdu jsem to nemyslela zle 😉

evaamy
7. lis 2014

Jo však v pohodě, asi můj příspěvek vyzněl jinak než měl 😉

lrg
7. lis 2014

Mně teda MK a internet všeobecně pomohl neskutečně. Neměla jsem vůbec žádné zkušenosti s péčí o dítě, moje mamka už všechno zapomněla a listovat v knihách jsem nestíhala. Takže často říkám, že nejvíce rad v mateřství jsem dostala od Googlu 🙂 Ale vadí mi, že se tady zformovala taková elitářská společnost, maminky, které všechno ví a všechno dělají správně a umějí pěkně sejmout někoho, kdo nedělá to samé. Člověk aby si zakládal falešnou přezdívku, když se chce na něco zeptat 🙂 Občas zabrousím na emimino a přijdou mi tam ty diskutující mnohem víc....nevím, lidské.

beruska1889
7. lis 2014

Mám to úplně stejně, dostala jsem se sem úplnou náhodou... 😉 rozklikla jsem odkaz na beremku 😀 ( na které jsem narazila taky náhodu, při hledání nápadů na svatbu 😉 😀 ) kde jsem byla denně skoro non stop až do noci 😀 😀 😀 ještě víc než tady... 😀 😀 😀 je teda pravda, že mi to tam hodně pomohlo s inspirací a přípravami svatby....a jak skončily "starosti" se svatbou, tak jsem tam, sem tam ještě zabrousila a ze zvědavosti se mrkla i sem, ani jsem nevěděla, že tu tu existuje a tak aktivně "žije" a vlastně tehdy jsem ještě prcka ani neplánovala, a už jsem tu jako doma.... 😀 ze začátku jen z nudy a nakonec mě to tu tak chytlo, že si nemůžu pomoct a "trčím" tu při každé volné chvíli... 😀 😀 😀 ale je fakt, že se tu dozvídám taky věci, o kterých jsem neměla dosud ani tušení... 😀 😀 😀 a některé holky jsou tu moc fajn, dá se pokecat... takže asi má obsese s MK bude i nadále pokračovat 😀 😀 😀
@vlnka09

beruska1889
7. lis 2014

@lrg To je fakt, to mě tu taky trochu mrzí... i když na mě "zatím" nikdo neútočil, ale všímám si, jak se někteří docele drsně pouští do ostatních... ono ta anonymita k tomu asi víc svádí... ☹

luciebx
7. lis 2014

ja sem jak fetacka na MK.. proste kazdy rano.. vecer.. a opet tu sedim.. mohla sem treba vytrit podlahu nebo vyzehlit.. uklidit.. neee ja si naleju a cumim na pc.. kde se co klabosi.. booha.. jak tohle bude dlouho pokracovat 😀 😀 😀

luciebx
7. lis 2014

@lrg jj diskuse typu ockovani a latkovani atd se vyhybam obloukem.. clovek chytne facku zleva zprava jen kdyz rekne ahoj.. 🙄 🙄

sarpejatko
7. lis 2014

MK je opravdu závislost 😊 chodím sem denne několikrát. Pročítám diskuse, ale málokdy něco napíšu, taky mám strach, aby mně někdo neutřel 😕

lrg
7. lis 2014

@luciebx Přesně, používám papírové pleny a vlhčené ubrousky, houpací sedátko, kaši kupuju od Nestlé a nevařím jí z jáhlů, dávám štávu namísto vody, solím, pouštím pohádky na tabletu a ve volném čase čumím na telku místo háčkování 🙂 Takže jako matka si připadám absolutně neplnohodnotná 🙂

mochenkaa
7. lis 2014

Ja uz chodim jen do svych soukromych diskuzi. Mam tu kamaradky

luciebx
7. lis 2014

@lrg 😀 😀 😀 😀 😀 ja taky 😀 😀 😀 me tu nejaka jarmila nebude rikat ze se neumim postara o svy dite a ze delam neco spatne.. pak akorad delam naschval a pisu tu co sem zase udelala svymu ditku pac sem mu nechala zapnutou bednu celej den 😀 😀

marecekavendulka
7. lis 2014

já sem chodím ráda,i když teda ani ne moc pro radu,ale poklábosit.. někdy se pustím do diskuze,nebojím se jít do sporu,ale umím i přijmout kritiku. Co mě ale vždy dostane,tak to jsou tato témata ve foru: "UTZ-je to holka nebo kluk?" nebo "Co myslíte,jsem těhotná?" a největší perla: "Můj chlapeček má 2 dny průjem a teplotu,nevíte,co to je? mám s ním jet k lékaři? " 😀 😀 😀 😀 😎

luciebx
7. lis 2014

@marecekavendulka tak tak.. jabyla s malym u dr za 4 roky asi 4x.. takze jednou za rok.. nejsme nemocni a fakt kvuli kazdymu kasli ryme nebo teplote fakt k dr neletim.. mam selsky rozum a vim cim to lecit ne.. 🙄

ja sice taky dost pred rokem plasila kvuli otehotneni tak sem mela furt potupely dotazy.. ale uz sem na tom lip.. ale je fakt ze to o utz a ohledne zda muzu mit tehotna pac me boli prsa me dostavaj na kolena 😀

ela2
7. lis 2014

Vypozorovala jsem, že se stávám závislou na MK pouze v době 1.trimestru. Je mi totiž tak zle, že nemůžu nic dělat. A tak se schovávám za počítačem a MK mi spolehlivě umožnuje přestat myslet na to, jak mi je zle. Zkoušela jsem i koukat na TV, ale to nezahltí moje podvědomí tak, abych nepřemýšlela, že půjdu za 2 minuty zvracet. V téhle fázi těhotenství jsem jako můj muž, který když má hodně stresující den v práci, tak než aby šel na pivo nebo na mě byl protivný, tak zapne tadyhleto PC a začne hrát strategickou hru. Není na tom závislý, ale když ho vidím hrát, tak už vím, že na něj nesmím mluvit, že měl blbej den, a že si potřebuje vyčistit hlavu. A zrovna tak MK u mě, co pominou těhot.nevolnosti, už na koníka moc nechodím, jen občas juknu, jak se kdo má. 🙂 Já jsem teda za MK vděčná, v tomhle mi hodně pomohl, ve spojení s googlem supr vymoženost. 🙂

marecekavendulka
7. lis 2014

@luciebx no já to myslela spíš tak,že když má moje děcko teplotu a zvrací,tak s ním kuva fix nesedím u kompu,ale volám pediatře.
a bacha na mě,já jsem právě ta neočkující,kojící,nosící a látkující jarmila 😀 😀

lrg
7. lis 2014

@marecekavendulka To je pravda, diskuze můžu být těhotná mě teda taky dostávají 🙂

lrg
7. lis 2014

Já teda taky mívám debilní dotazy, ale většinu už je položil někdo přede mnou, takže spíš googlím 🙂

luciebx
7. lis 2014

@marecekavendulka 😀 😀 cau jarmilo.. je mi cti 😉 tak zvraceni kdyz je to I druhy den tak to jdu taky.. nebo jeste ten den navecer... ale ze bych po prvnim blincu letela.. to ne..
ja sem taky byla kojici.. uplne sem to milovala... latkovat si nedokazu prectavit ale chtela sem.. u me je to o lenosti a ockovat.. no davam to povinne ale v uk to mame trosku asi jinak.. nebo nevim 🙂

luciebx
7. lis 2014

@lrg jj najit odpoved at clovek nevypada jako magorka 😀 😀

ivular
8. lis 2014

@marecekavendulka @luciebx Holky, s tím příkladem toho průjmujícího chlapečka jste mě pobavily 😀 😀 Tady je vidět, jak jsme každá jiná 😉
Jinak já jsem taky kojící, nosící, neočkující a respektující Jarmila, nicméně tímto vyzývám všechny ne-Jarmily, aby se na MK rozhodně nebály přispívat 🙂

evaamy
8. lis 2014

Takže jak to tady tak čtu, tak budu taky patřit mezi Jarmily B-) hihi já taky někdy mívám debilní dotazy, ale net snese vsechno😉 hlavně já se s rodinou vídám jednou za čas a než se jich ptát po telefonu tak radši napisu sem, někdy se snažím si to vygooglit, ale většinou je v daném článku tolik zbytečného tlachání, že rychlejší odpověď dostanu když napíšu kz.

luciebx
8. lis 2014

ty jooo.. zeny ja cumim.. vim ze sme na prvni strance... ale zatim se tu nehadame a to mame rozhodne jiny nazory na vec.. wow.. zatleskame si ne 😵 😵 😵

panamera
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
luciebx
8. lis 2014

@panamera 😨 😨 😨 😨 ta odpoved opravdu patri me nebo zakladatelce tematu? 😕 😕

luciebx
8. lis 2014

@panamera jinak me tato zavislost nevadi... a nejsem ani tehu ani na materske.. malej chodi do skoly a ja do prace.. ale I tak tu sedim ... v praci to mam zapnuty... ale zit bez MK dokazu.. neboj..

panamera
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
ladyhacek
9. lis 2014

Taky jsem tu často. Byla jsem na beremku a tam jsem byla také pořád. Prostě člověk chce všechno vědět a nejlépe hned, alespoň já 🙂. Žádnou knihu o péči o dítě nemám (teda mamka my dala tu svojí - starou, že se ve výchově nic nezměnilo) Pročetla jsem ji a dozvěděla se opravdu zajímavé věci co jsem netušila, ale většinou vše čerpám z MK. Odtud vím o aniballu a o spoustě další věcí. Jsme na neschopence, kniha a filmě mě už nebaví tak si čtu co můžu čekat od porodu a jak pečovat o miminko (náš prďola 🙂)