Modřiny na holeních u šestiletého. Jak to je u vašich dětí?

13. led 2021

Pěkný večer,

nejspíš jsem jen hysterická matka, ale zajímalo by mě, jak jsou na to vaše děti s modřinami na nohou. Můj šestiletý syn má věčně nějakou na holeni, kolenou nebo na lokti. Jsou malé a do pár dnů zmizí, ale dělají se mu vcelku často. Dneska jsem mu jich napočítala osm, což už mě trošku zarazilo. Nové teda nepřibývají a jsou na holenní kosti zepředu, takže na nárazových plochách. Je pravda, že já jsem světlý typ jako on a taky na modřiny trpím a taky se dost často bančí s bráchou, ale přece mi to nedá. Jak to je u vašich dětí? Předem děkuji za reakce.

calvac
13. led 2021

Syn měl modřiny hlavně na holeních a kolenou od cca tří let do cca sedmi fakt hodně. Býval velice akční. Pokud se někde bouchnul, ani se nad tím nepozastavil. Některé modřiny vypadaly děsive. Kolikrát jsem si říkala, co na to poví pediatra na preventivkach. Vypadal trochu jako týrané dítě. Ale nikdy nic neřekla.

deaneira29
13. led 2021

Bych ti přála vidět mého triletaka, jeho nohy absolutní hrůza modřiny kam se podíváš 😂 to bude mít po mě já se jen někde otru a už modrina , vyšetření mi dělali mraky, výsledek holt na ně trpíte, takže jsem úplně v klidu. Jinak kamarádky 7 letyuplne to samé taky nohy plné modřin.

lv
13. led 2021

8leta, modrin hodne stále

zelenaesmolda
13. led 2021

Res s pediatrem,muze to byt cokoliv,treba leukemie

jannym
13. led 2021

Pokud vas to znepokojuje obratte se na vase detskeho lekare, napr ze se modriny tvori bez duvodne (bez bouhnuti, pripadne jsou modriny neadekvatni zraneni),ale moje 7 leta ma nohy samou modrinu a jeji 2,5 lety braska ma modriny uplne vsude je to takovy maly tank ktery ocekava ze vse mu pujde z cesty, pripadne se rvou navzajem a kdyz nekam jdou zasadne se nedivaji kam takze s sklidem prelitnou pres zitku atd...

marcicek84
13. led 2021

Ja nevim ja se vzdy pidila po povodu kazde modriny a dcera vzdy vedela,za spadla nebo se o neco bouchla ve skolce,zkuse ho nejdriv poptat,nez zacnes panikarit

priefi
13. led 2021

Asi takto, děti se nejčastěji bouchají právě na těchto místech, takže modřiny tam jsou četné, obzvláště, pokud se jedná o akční dítko. Nicméně, pokud se Ti něco nezdá, požádej doktora o odběr krve a budeš mít jistotu, že je v pořádku a kdyby nedej Bože ne, tak zjistíte to zavčasu a dříve se bude moci s tím něco dělat. Ale pevně věřím, že modřiny vznikají protože dítko je akční a co chvíli se praští do holeně. Osobně si ale myslím, že kdyby to bylo něco vážného, modřiny jsou po celém tělíčku.

palja
13. led 2021

Pokud se modřiny tvoří bezdůvodně nechala bych zkontrolovat krevní obraz a srážlivost krve, jsou to dvě malé zkumavky. Řešit s pediatrem.

novamamina
13. led 2021

Já mám tříletou holcinou a taky jich má furt mraky. To neřeším. Vzpomínám si jak mi moje máma říkala "proboha ty máš nohy jak kluk, samou modrinu furt". Takže na tom neshledavam nic zavadneho. Ještě jak říkáš, má je na narazovych plochách.

malenka3
14. led 2021

Pětiletá má nohy samou modřinu pořád, teď už i roční. Ty nohy jsou náchylné, furt se někde bouchají. Pokud se objevují a mizí a jinde nejsou, neřeším.

keksik002
14. led 2021

Ehm.. Syn 4 roky, krom priserne vyrazky ktera je nejhorsi v zime, jeho doskrabanych noh, je cely modry. Kdyby se nekde vyslikl poslou na nas socialku, ze tyrame dite ;)

odula
14. led 2021

@zelenaesmolda leukemicky modřiny jsou většinou vetsi, mizí pomalu a tvoří se všude, rozhodně ne jenom na holeních.

konidana
14. led 2021

moje děti mají modřiny a odřeniny od doby kdy začaly lézt , téměř nonstop. Jsou prostě akční. Pokud ale dítě vyloženě nemá nějaké karamboly a modřiny se mu udělají pomalu i z toho, když se někde opře, tak by to chtělo radši kontrolu u doktora (srážlivost krve apod.)

martiniquest
14. led 2021

Nas ctyrletak ma na sobe neustale nejakou modrinu. Vetsinou holene, obcas monokl pod okem 🙈😆 ale bodejd by nemel, ja mam 32 let a jsem taky sama modrina. Vetsinou se stretnu s rohem postele nebo sklopenymi dvorky od mycky. V lete je to na ostudu

j.a.n.i
14. led 2021

@martiniquest jojo, rohy postele a dvere od mycky jsou taky me oblibene...

gracinka7
14. led 2021

Kluci jsou modří nonstop. Neřeším.

blableblu
30. bře 2021

Dobrý deň, ma niektorá z vás aj nejaké foto tých modrin ked ich male vaše deti uplne ze najviac ?