Ahoj. Doufám, že nebudu úplně za blbce, ale vždy jsem myslela, že je tato kytka jedovatá? Tchýně se semnou dnes dohadovala, že jedovatý není a naopak, že je pro děti dobrý. Děkuji.
@anna0306 Manžel je zahradní architekt, tak jsem se ho teď zeptala. Ríká, že jedovatý je a dost.
Ja i cela ma rodina mame po vice pokolenich zato, ze je to jedovata jarni cibulovina. Urcite bych ho diteti nedavala na jidlo ani na hrani.
Je jedovatý, mozna si to tchyně popletla, protože se z něj delavaly léky.
Děkuji za odpovědi. Jsem ráda, že jsem měla pravdu a zbytečně se nehádala .
@keksikova1 Já myslím, že nepopletla.. Jen se nás chtěla nějak zbavit:/ :D
@anna0306 tak vnoucete snad ne, to by měla teda líp promakat :D
@anna0306
kazda rostlina je jedla-nektera ale jenom jednou
@zelenaesmolda každá ne, třeba smrk se hloda blbě 😀😀😀
@keksikova1 Ale když je hlad, vohlodáš i smrk 🙂
@keksikova1
vsak hlodat ho nemusis,si nastrouhas :D
@sudylichozrout a @zelenaesmolda to bych teda kakat nechtěla 😂
@keksikova1 Jak po chilli, ne? 🙂
@sudylichozrout jo to je fakt, to asi ucitis dvakrát 😀
@keksikova1 Mam kliku, ze chilli nerada, znam to jen z vypraveni 🙂 A jehlici jsem tedy zatim v celku nejedla. Jen pila vydestilovane v ginu 🙂) To nepicha, ani nepali. Zato rozveseluje 🙂
@keksikova1
tak ja myslim,ze kdybys to nastrouhala na jemnoucke piliny tak by to kakani ani nebolelo :D
Klasovité květenství roste na bezlistých stoncích. Rostlinu lze považovat za jedovatou (Mulholland et al., 2013), ale žádné vážné otravy nebyly v lékařské literatuře zaznamenány.
Existují doklady o tom, že modřenec byl v minulosti využíván v oblasti Středozemního moře v lidovém léčitelství (Papini, 1953), ale pozornost mu věnuje i současná medicína (Mašterov et al., 1991). Na studiu jeho biologicky účinných látek se z velké části podílejí také čeští a slovenští autoři. .... atd. 🙂