Modelingové agentury pro děti. Jaký na ně máte názor?

hanulebrabec
25. srp 2023

Ráda bych se tady veřejně zeptala. Na váš názor na modelingové agentury nebo reklamni agentury pro děti. Pokud je špatný tak z jakého důvodu, jak to vnímáte a proč.

Já osobně v jedné fotím a dcera občas fotí jako modelka. Z mé strany právě necítím žádný nátlak z pozice vedení.

Ale hodně maminek o nátlaku mluví. Taky ontunach makeupu a silenych ucesech...

Zajímají mě příběhy....

g_m
25. srp 2023

K dětem nepatří make-up. Tečka. Tohle je bez debat.

Děti si mají hrát, běhat po venku a dělat věci, které patří k dětství. Nemají sedět před foťákem nebo se procházet po mole s mrtvolným výrazem. Nemám ráda, když se z dětí dělají malí dospěláci.
Stačilo mi jednou vidět nejaký díl těch mini Miss v USA, což je už extrém.

Zároveň nikdy člověk neví, kam to dítě vítr zavane. A nikdo netouží, aby na něj v dospělosti někdo vytáhl super reklamu nebo fotku, jak byli malí.

gdpr
25. srp 2023

Mňa vybrali v ZŠ za modelku keď boli na skole z agentúry ale dlho som sa tomu venovať nemohla v 13 som mala aj anorexiu nie kvôli agentúre ale jeden z dôvodov prečo som prestala fotiť a ked sa to tam aj dozvedeli tak nechceli ani aby som tam ostala aby náhodou niekto to nespája s nimi a aj keby som nemala anorexiu s mojou výškou 167cm by som nemohla byť medzi dospelými modelkami ale na nás deti nemyslím si žeby bol nátlak v tej dobe a celkom sa mi to tam páčilo... Určite by som nemala nič proti keby aj moje deti dostali takú šancu podľa mňa je to dobrá skúsenosť keď to dieťa baví a ma nato predpoklady a co sa tyka makeupu tak ten je potrebný na takych foteniach a nemam pocit, zeby bol prehnaný ani účesy... Ale tak každému sa páči niečo iné ja keby som mala na to výšku určite by som sa k nemu vrátila po vyliečení z anorexie aj som sa snazila dostat späť ale uz ma odmietli kvôli tej výške nebola som pre nich atraktívna

barulina
25. srp 2023

@hanulebrabec dcera fotila, nikdy žádný nátlak, žádne tuny make upu. Bylo to na pohodu

marketa1218
25. srp 2023

@g_m souhlasím.

tereza0111
25. srp 2023

Zalezi o jake vekove kategorii se bavime a stejne tak o tom jestli modelingova nebo reklamni agentura. Co se tyce reklamky - proc ne. Pokud dite chce, nikdo ho do niceho nenuti a nevadi mu, ze se mu pak treba spoluzaci budou smat, ze byl v reklame 🙂

Jina situace je u modelingovych angetur, zamerenych uz na opravdove prehlidky a vysilani holek do zahranici. Jako mlada jsem v jedne byla, mam skoro 1.80 a byla jsem opravdu vychrtla. Presto mi neustale nekdo vysvetloval, ze jako dobry, ale na pristi casting by to chtelo centrimetr z boku dolu. Premerovani neustale. Pridelena permice s trenerem do fitka a hlidani, ze makam. Na castinzich jsem nejednou slysela perly, jakoze dobry, ale mam hodne stihly a uzky oblicej a moje telo k nemu pusobi nepomerne, mam velky boky (podotykam, ze jsem pres ne nemela ani tech magickych 90cm, ... ). Odchodila jsem nejake mensi prehlidky v CR, nejaky vyjezd do MIlana. Chteli me poslat do Ciny, to uz rodice zarazili - tlak na stihlost tam byl enormni. Asi by to tam ani nebyl problem udrzet, protoze co jsem vedela od vracivsich se holek, tak obrovska pracovni naloz - vstavani v 5 rano a konec po pulnoci zadny problem. Na 15 lety holky....
Osobne mi taky vadi pretvarka tohoto oddvetvi. Skoro vzdy kdyz se navrhari potkavali s holkama co uz znali tak to byla takova ta velka libacka na obe tvare, strasna pratelskost vsude, americke usmevy na vsechny strany. U dospelych to pusobi jeste v pohode, u prumerneho veku modelek - ne.

Moje zkusenost tam je ale uz asi 15 let stara (uf :D ). Treba se neco od te doby zmenilo. Kdyby se do toho chteli pustit moje deti, budu hodne nervozni a hlidat...

hanulebrabec
autor
26. srp 2023

@tereza0111 ja fotím jen děti právě a zarazilo mě když jsem to.rekla jedné mamince šíleně se rozhodla a začala.mi vykládat bláznivé scénáře, fotí moje 7leta dcera a vůbec ji do ničeho nenutili