Ahoj ženy, prosím o radu... chceme synovi pořídit volací hodinky či starý = hloupý mobil, aby mohl dojíždět sám... stačí něco na sms/volání...co se osvědčilo u vašich dětí?
Není hloupý mobil už v dnešní době pro smích?
Děkuji moc
Souhlasím, tlačítkový telefon je pro ně už pravěk 🙈 to bych raději koupila hodinky, nebo nějaký starší dotykáč
Určitě hodinky
@ester_ka dcera má hodinky Lamax skoro 2 roky,chodí do 1.tridy,jde přes aplikaci nastavit 20 tel.cisel a má tam dané jen 2(mě a tátu),víc nepotřebuje.babicky volají na můj mobil,s kamarádkami se domlouvá osobně kdy půjdou ven.a hlavně babičky si nepamatuji co kdy má ve škole, hodinky k volání nema ve škole používat
@ester_ka pro 8 leté dítě určitě mobil. Jen bych tedy nedávala starý = hloupý. V dnešní době se za pár korun dá koupit slušný telefon.
@blondynka400 muzu se zeptat na co, krom volani, potrebuje dite v 8 letech mobil?
@blondynka400 taky by mě zajímalo na dítě ve 2.tride nebo v 1.tride potřebuje telefon kromě volání.ja chytrý telefon mám,ale používám jej jen na focení, volání a sms+aplikace do školy, školky a obchodů (to nepotřebují děti)
@konidana
@veronikav31 tak moji kluci i hrají hry na mobilu,nepotřebuji to ale chtějí. Vy snad máte a děláte jen co potřebujete a nebo máte některé věci jen pro zábavu?
@bara88 ano, mám většinu věcí pouze pro nutnou potřebu. U dětí minimálně do těch 8 - 9 let není nutnost mít technologie a hrát hry. Neříkám, že naše děti nehrály, ale rozhodně jsem jim to sama nenabízela ,a když, tak v tomto věku hrály třeba půlhodinu (1x za týden nebo i 1x za měsíc) na mém počítači. Ale chápu, že každý to má jinak a třeba pro dítě nemá jiné zařízení, tak mu koupí chytrý telefon. Prostě mne zajímalo, jak to mají jiní.
@konidana
@veronikav31 já jsem neřekla, že dítě v 8 letech potřebuje mobil. Jen když bych měla volit mezi hodinkami a mobilem, určitě mobil. Hodinky mi přijdou o ničem, max třeba pro dítě cca 6 let, když by někdo potřeboval, aby bylo na přijmu a nebo si mohlo zavolat, jinak moc nechápu, proč něco takového pořizovat a ještě to mít přímo na těle.
A ohledně toho co dítě v 8 letech a dělá s telefonem, u nás používaly třeba na WA, bývám dost často pracovně pryč a videohovor je určitě lepší, než normální telefon (hlavně když jsem mimo EU, nedoplatila bych se). To samé přes WA mají různé skupiny s trenéry a pod, někde se přes WA omlouvají z tréninku, v jiném sportu mají i aplikaci, přes kterou jedou, občas fotily (to docela často), pak ano, někdy se koukly na nějaké video, hru a pod. V tomto věku na tom nevidím nic špatného a za mne je lepší, když se s tím postupně učí žít a neberou to jako něco extra, než když v x letech konečně telefon dostanou a nikdo je od toho "neodlepí" a je to pro ně středobod všeho.
@kryany to že mají některé školy mobil zakázány je jenom slabost školy a vše si tak zjednoduší. Ale jinak nikde jim nemůžou zakázat ho mít sebou. To, že má být v režimu letadla a nebo ho nesmí používat je věc jiná, to bohužel někde ve školním řádu je. Stejně tak i hodinky ale musí být v tomto režimu, pro ne platí pravidla úplně stejně. Navíc to dost dětí svádí o to víc s tím v rámci vyučování hrát. S telefonem si budou hrát dost těžko .-)
@blondynka400 ty hodinky si ale nastavis dle vyucovani a to dite to k hrani na nich behem te doby nepusti,ani hovor to behem te doby neprijme...
@kryany stejně tak ale pře rodičovskou kontrolu můžeš nastavit mobil
@blondynka400 az na to,ze ten mobil je obri a kdyz to stejne nemuze pouzivat,tak to spis z te aktovky ztrati,navic ty mobily samy o dobe ty ucitele drazdi...hodinky tolik do oci nebiji...ale tak kazdeho vec co zvoli...
@kryany proč by se to mělo z aktovky ztratit? Já v tom fakt nevidím problém, vždy ho měly v tašce a ani je nenapadlo, ho vyndat. Na druhém stupni už toto naštěstí není a i ta mladší ve 4 třídě ho někdy v rámci vyučování používá. Vyhledávají různé věci a pod. Vždy dokonce učitelka píše, že si ho mají vzít sebou. Já pořád nechápu, proč to zakazovat místo toho, je s tím naučit fungovat.
@blondynka400 když jsou hodinky bez her tak není o čem mluvit.nevim funkci her v hodinkách jako přínos.pak to dopadá tak,což jsem viděla,že byli dva na rande a místo toho aby spolu mluvili tak si spolu jen chatovali 🤦, protože komunikovat spolu neuměli.dcery spolužák nosí do školy mobil,hrajeo přestávkách střílečky,to je fakt super.aplikaci na videohovor máme v notebooku nebo já mám WhatsApp,ale nevidím smysl aby mi tak volali,když se vidíme doma.
@blondynka400 však funkci mobilu se můžou naučit v rámci rodiny.mluvim s dětmi o všem, raději jdou ven s kamarády než jsou přilepení u mobilu.kazdy to má nastavený jinak,raději děti vezmu ven nebo do cukrárny než je nechat hrát na mobolu
@blondynka400 protoze to jsou deti a ty i veci ztraceji, ty hodinky na ruce moc sanci ke ztrate nemaji.....za me zakazane mobily jsou kontrsproduktivni,obzvlast pro 8 lete dite.Dcera ma taky 8 let a nosi proste hodinky a mobil s hrama ma doma, na to dovolani ji ty hodinky staci.Hlvne je ma proto,ze chodi sama do skoly i ze skoly,avs t vim kde je, ale je prakticke bezpecnostni tlacitko sos,kdyby neco.muze zmacknout a nekdy to i zachrani zivot,pak tichy odposlech,nez vystracha mobil tak to ma porad na ruce a hned da zpravu,proste proto mu ty hodinky prijdou lepsi
@veronikav31 i když tam nejsou hry, tak si s tím dokážou o hodině hrát 😀 Viděla jsem, co v té době byli schopní dělat s obyčejným fitness náramkem v tomto věku, i běžné posouvání byla dobrá zábava 😀
To co píšeš je smutné, ale myslíš, že tím, když nedáš dítěti mobil v 8 letech, že tomu zamezíš? Stejně se k tomu telefonu dřív neb později dostanou....
A to, že ten telefon mají absolutně neznamená, že u něj budou přilepení. V tomto věku u něj byly pár minut denně. I teď jsem se jich nedávno ptala, co by vyl větší trest jestli týden bez telefonu a týden tréninků, radši řekly, že budou bez mobilu (a to jim je náct...) Jinak si to dělej jak chceš, jen moc nechápu to, že ty když v tom nevidiš smysl a děláš s telefonem nula nula nic, musí to tak mít ostatní.
@kryany takto to mi to asi dává smysl. Mně holky nikdy věci neztrácely a mobil už vůbec ne. Takže toto hledisko by mne nikdy ani nenapadlo... 🙂
@blondynka400 telefon mají doma,nenosí jej do školy,tam by jim byl k ničemu,pin znám já,oni ne.já mám telefon jen na psaní sms a volání+aplikace do obchodů a na mapy,když někde jsme.raději se dětem věnuji osobně.u hodinek lze nastavit vypnutí přes vyučování a zapnutí po něm jen z mého mobilu,nedělám to.a takové hry jako je střílení není hra pro děti
@veronikav31 tak na co ty telefony doma mají když se jim raději věnuje osobně?jako nějak nechápu takové kecy? Jako že dítě co je občas na telefonu tak se jim rodiče snad nevenuji?
@veronikav31 a hry existují o jiné než střílečky
Dnes asi spíš ty hodinky. Naše děti měly od 1 třídy cca do 10 let tlačítkový telefon, ale už to je cca 5 až 10 let zpátky a kolem těch 10 let už to bylo neudržitelné vzhledem k jejich okolí - kamarádi, spolužáci, všichni už v té 4 třídě uznávali jen chytrý tel. a tlačítkový byl bohužel opravdu jen pro smích.