Ahoj holky, prosím, máte někdo zkušenost se stolním mixérem Silvercrest z Lidlu? Konkrétně se mi jedná o tenhle typ https://www.lidl-shop.cz/SILVERCREST-Power-stol..., zda zvládne ořechová másla, mléka, pomixovat semínka, mák atd.?? Nebo nějaký jiný mixér, co máte vyzkoušený a je za podobnou cenu...
@ziia Já mám stolní mixér od Kitchenaid (Diamond). Kupovala jsem ho už před pár lety, načetla jsem tehdy hrozně moc recenzí a v poměru cena/výkon vyhrál. Podrtí led, udělá ořechové máslo, dělám v něm ta rostlinná mléka. Je fakt spolehlivý, jediná nevýhoda je cena, je tu dost předražený. Kupovali jsme ho tehdy v zahraničí online.
Nejlepší celkově bude asi Vitamix, Blendtec nebo Versa od Osteru, ale ty ceny jsou šílené 🙂
Taky jsem o tomto z Lidlu uvazovala, ale na strankach je ke stazeni navod k pouziti a tam je primo napsano, ze neni urcen na orechy a to me odradilo.
@ziia Ono mixér není moc dělaný na ta ořechová másla, ty výkonější to zvládnou, ale primárně je na to podle mě určený robot - sekáček. Tam pak nepotřebuješ ani nějaký extra model. Já mám k tyčáku malý sekáček jako příslušenství, ten tyčák se na to jakoby nasadí. A zvládne to s přehledem - podle mě je to investice za tak 1500? A pak bys mohla máslo hodit do vody i v tom mixéru z Lidlu a udělat si mléko 🙂
Nas sekacek ma s orechovymi masly taky problem, asi ma maly vykon. Nema problem orechy najemno nasekat, ale s maslem ma problem a oriskova mleka to same. Udelam s nim arasidove, ale ne uplne dohladka, ale da mu teda dost zabrat a ja cekam, kdy behem toho vypovi sluzbu. Z liskovych orisku to trvalo fakt dlouho a pak jsem to radsi vzdala, nechtela jsem ho oddelat.
@ziia Osobně ho doma nemám, ale jelikož ta má speciální program na smoothie, tak by měl rozmixovat semínka a vše co jsi napsala.