Miminka a dekorace doma. Má z toho rozum?

makkyv
4. bře 2021

Ahoj holky, takový hloupý dotaz, ale nedá mi to se zeptat. Určitě polovina maminek, je v tomto třeba jak já, jen se nezeptá😁

Napadá mě mám doma nyní 4 měsíční holčičku a zajima mě jak jste na tom byly Vy. Když třeba za chvíli se blíží Velikonoce, tak zda mám něco doma přichystat, i když vím, že to asi bude lepší příští rok, až bude dělat vajíčka atd.. nebo nějakou jarní výzdobu víte jak to myslím. Mám tu dekorace jiste ze, ale takové to jestli mám připravit jaro a tulikrásky a nebo prostě na to prdet, když je ještě malinká a jedine co ji zajima je koza🐐😁
Vánoce samozřejmě už zdobit a pect chci.. ale teď si říkám zda si to mám udělat třeba ty Velikonoce jen pro svůj pocit a nebo jestli jste některá z Vás takto dekorovala, i když bylo miminko malé.
Jsme s malou jen my dvě v bytě, tudíž by to bylo asi opravdu jen pro mě.

Děkuji a krásný den 😁💕🌷💐

vikinkav
4. bře 2021

Udelej to tak abys mela radost ty 🙂

makkyv
autor
4. bře 2021

@vikinkav dekuju moc 🥰

zelenaesmolda
4. bře 2021

@makkyv
4m mimino fakt Velikonoce nezajimaji takze jestli chces zdobit tak kvuli sobe.

makkyv
autor
4. bře 2021

@zelenaesmolda já to vim, taky to tam píšu.

biciklissie
4. bře 2021

Jj, souhlas. Jestli ti to udělá hezky pocit, tak si všechno vychystej. Jestli te to opruzuje, tak se na to vykašli.

jane46
4. bře 2021

Za me si to udelej podle sebe. At jsi spokojena Ty, pak bude i miminko.
Zpetne se mi i libi, ze az budeme prohlizet fotky, uvidi jak jsme to s nimi slavili i kdyz si to nebudou pamatovat.

ondul
4. bře 2021

Ježkovy, jestli tě to potěší tak určitě. Loni na Velikonoec bylo malýmu něco přes dva měsíce a taky dostal miniaturní pomlázku na fotku :D a byla sranda.

makkyv
autor
4. bře 2021

@ondul moc vám děkuji vsem, jste úžasné 😁❤️

hanih
4. bře 2021

@makkyv Udelala bych to tak, abych z toho mela radost a dobry pocit. Miminku je to jeste jedno, zato oceni, kdyz bude dobre naladena maminka 😊

makkyv
autor
4. bře 2021

@hanih svatá pravda, moc děkuji 🥰 já už se na to těším jak bude větší, to cukroví a celkove ty dekorace a všechno možný 🤣🥰

klokanka31
4. bře 2021

@makkyv Já bych teda neviděla problém zdobit i když je malinká 🙂 Mojí malé teda na Vánoce bylo už 7 měsíců (když jsem zdobila tak jí bylo skoro 6 měsíců) a výzdobu jsem dělala (mega se jí líbili lesklé řetězy na stropě), udělali jsme jí i Barborku a Mikuláše ☺ a letos velikonoční výzdobu už máme, a na Velikonoce bude hledat (samozřejmě s naší pomocí 😄) co dobrého jí schoval velikonoční zajíček 🙂

makkyv
autor
4. bře 2021

@klokanka31 to je úžasný, já se taky tak těším 🤦🏽‍♀️🤣 já budu jak pošuk.. a až ji vypadne zoubek první.. zoubková víla. No to bude parada ❤️😁

klokanka31
4. bře 2021

@makkyv Přesně, je to s těmi dětmi boží, i když jsou malinké 🙂 rozhodně si to užívej už teď, nečekej na příští rok 🙂 a určitě nebudeš větší pošuk jak já, když jsem na Vánoce pekla cukroví, tak jsem nechala mojí malou ať zkusí uplácat vanilkový rohlíček ☺

mourovatakocka
4. bře 2021

Dcera měla na první Velikonoce šest měsíců, vím, že je to rozdíl, nicméně naše zkušenost: Dala jsem ji na deku na focení jakože "Moje první Velikonoce", kolem ní dekorace a ona protože byla vždycky zvědavá, takže hned koukala, zkoumala. Protože prostě malé děti někdy překvapí, co by je mohlo zaujmout. Třeba jen jako kontrast barev. Za mě je zbytečně čekat na nějaké AŽ. To můžeme čekat třeba na důchod.

izz76
4. bře 2021

@makkyv Výzdobu si dělají i lidi bezdetní, miminku je to fuk, ale jestli Tobě se líbí velikonoční výzdoba tak si ji udelej😊

malinkaelinka
4. bře 2021

S ditetem pokracuju v tom, co jsem delala předtím. Na Vánoce betlém, stromek, andelske zvoneni, jmelí. Na Velikonoce nic, nemám je ráda. Naše domácnost vypadá pořád stejně, jen proto, ze mam dítě, nebudu si z obyvaku delat lunapark.

cerren
4. bře 2021

@makkyv Já mám velikonoční a jarní výzdobu také rada a těším se na to 🙂 navíc s obarvenymi vajíčky a jarní výzdobou můžeš dcerce udělat krásné fotky do albumu na památku nebo použít pak fotky třeba do kalendáře na příští rok a věnovat babickam pod stromcek..
Takže určite si to vyzdob dle sebe a užijte si to 🙂

tynka9
4. bře 2021

za rok budeš zachraňovat malovaná vejce, aby je hned nezlikvidovala 😀 výzdobu chystej podle sebe, abys měla radost. Za rok si toho bude malá už víc všímat, ale žádné velké terno a pomoc bych určtiě nečekala 🙂 i s tříleťákem si malování vajíček nechávám na noc, kdy mi děti spí 🙂

klokanka31
4. bře 2021

@tynka9 Tříleté ale už dokáže pomáhat, třeba dávat obtisky ne?

fyii
4. bře 2021

@makkyv udelej si to hezky pro tebe a maly muzes ukazovat kralicky, kurata atd. No coz kdyz ji nosis, kazdy podnet pro zaujeti je fajn ne🙂

tynka9
4. bře 2021

@klokanka31 obtisky jo, ale já jedu klasiku včelím voskem... a to určitě ne. Obtisky nedělám

klokanka31
4. bře 2021

@tynka9 Tak to jsi šikovná, já jen hodím vejce do barev, hodím obtisk a hotovo 🙂 ale u nás nejedou klasický Velikonoce s pomlázkou, takže vajíčka nejsou na obdarování ale jen pro osobní konzumaci ☺

tynka9
4. bře 2021

@klokanka31 u nás zase jsou hodně živé (až na kovidové roky), většinou se u nás vystřídalo tak 20-30 lidí, a od malička je držíme hodně. Malování jsem se naučila od mamky a babičky.. je to tradice, kterou chci držet. Možná pak s dětma zkusíme ještě nějaké v cibuli s obtisklými květinkami, ale na klasické obtisky nebo takové ty igelitové obrázky na vajíčka mě neužije. PS mám velikonoce moc ráda 🙂

eviicka
4. bře 2021

@tynka9 přesně taky dělám vajíčka vozkem potom co vyženou manžela ven i u tříletého.

Jinak já si výzdobu apod. dělala i jako bezdětná, a jedu pořád ve stejné. Dítě se do podobných aktivit začalo zapojovat až kolem třetího roku a naopak nejnáročnější to bylo kolem toho 1,5 roku kdy před ním nebylo nic v bezpečí 🙂 takže bych si od příštího roku moc zlepšení neslibovala 🙂.

nikoulinka
4. bře 2021

Ja si na dekorace svým způsobem potrpěla vždycky 😅 od doby, co jsou děti, tak ještě víc. Když se narodili, tak jsem přidala i výzdobu do oken, apod. Byl to pro mě i relax. Stříhat, lepit, tvořit 😅 Malý (starší) to už vnímá, ale nějak mu to nic neříká 😂 Malá zase v tomto bude po mě. Užívá si to 🙂 ono to je doma pak hned veselejší 🙂

klokanka31
4. bře 2021

@tynka9 Já mám na Velikonoce s pomlázkou hodně zlé vzpomínky z dětství, takže u nás nejedou klasické Velikonoce, ale svátky jara. Ale výzdobu mám, jen ta pomlázka není.