Holky, nevím, zda to tak mám jenom já, ale kdo máte na spaní mikroplyš, potíte se v tom noci?
Já v tom prostě nemohu vydržet!
Mám povlečení i prostěradlo.
Je to příjemné, teploučké, hebké...ale každou noc se vzbudím asi 5- krát, spocená, deku i povlečení úplně vlhké...
Zkoušela jsem spát i nahá, ale stejně, výsledek stejný, povlečení i prostěradlo úplně mokré.
Stálo mě to dost peněz pro celou rodinu ( cca 4 tis) a vypadá to, že to vše poletí do popelnice! Vyhozené peníze...🤬😡
Tohle se prostě nepovedlo...!
Má to někdo stejně?
Manžel ho měl, když sme spolu začínali chodit, to byla první z věcí co musela jít z baráku :D v tom se nedalo spát, bych se upekla :D fakt humus, to aby to člověk každý den propocene prevlikal.
My máme místnost fakt chladnou... Nejchladnejsi z celeho domu.. 😁😊 Takže jsem koupila také mikroplys.. Mám ráda teplicko... 😁😊.. Ale teda... Ono to fakt hrozně hřeje, že jsem se kolikrat taky budila spocena🤣
@simkrk
Máme v ložnici standartních 20 st., když ležím nepřikrytá, je mi chladno...
Ale v tom se nedá spát, hřeje hezky na začátku večera, ale jak je v tom člověk celou noc, tak ho to úplně splaví...
Nehledě na to, že ráno smrdím potem, jako kdybych se snad týden nemyla...A to dávám sprchu večer před spaním, ráno musím znovu...🙄
My máme, ale dávám ho jen v zimě když mrzne.
Máme, já v tom miluju spát, manželovi to nějak vadí 🙂
Máme doma, původně koupený pro mne a manžela. Já v tom nakonec odmítám spát a manžel to miluje ,tak to prostě máme rozděleny napůl , on s plyšem,já s bavlnou, neřeším že to máme každý jinak. Děti mají akorát prostěradlo plyšový a ty ho mají rádi.
Tak ve 20st se moc spat neda no. Vubec. Na noc 15 az 18. V lete to bohuzel nejde, tak trpim
Jinak dcera ho ma a vetsinou spi pod praznym povlecenim bez ty deky vevnitr.
Je to děs, jsem úplně durch.
20 stupňů je hodně, bych se upekla i v bavlně :D to mikroplysove si dovedu představit možná tak někde, kde je pod 10 stupňů a i tak bych se asi potila :D já mám na spaní rada zimu i v mrazech vetram a spím ve spodním prádle pod lehkou bavlnenou dekou :D
Mě vyhovuje mikroplyšové prostěradlo. Povlečení na peřinu je na nás už moc teplé, to miluje pes jako deku na spaní 🙂
Šíleně vedro mi v tom bylo a celkově mi to vadí. Škoda, protože je hezké.
Vždycky musí být alespoň jedna vrstva bavlněná nebo z přírodní látky, prostě prodyšný materiál. Mikro plyš je nepropustná umělotina, teplo ani vlhkost neodchází pryč, nemá kudy. Takže buď jen prostěradlo nebo jen povlečení. Spát tím obalená zespodu i z vrchu, to je jasné, že se budeš potit jak to 🐷.
@cherie24
Já Ti nevím...zkoušela jsem mít samozřejmě jen prostěradlo z mikroplyše a povlečení 100% kvalitní bavlna a výsledek je naprosto stejný, potím se stejně jako kdybych měla oboje..
Tak já nevím, ale prostě to pro mě asi není...🤔😔
Přitom je to tak příjemný, sakra!!!
Pouzivame ho jen jako deku samo o sobe. Spaní v tom bylo příšerný.
Asi jsme divní, ale my to milujeme celá rodina. Máme tedy mikroflanel, ale na pohled vypadá stejně jako mikroplyš. Tak nevím, jestli je v tom rozdíl. Já obecně nesnáším horko, ale na spaní mám ráda teplo. V ložnici máme přirozeně teplo přes 20 stupňů (podkrovní pokoj), spíme v tomto teplém povlečení a je nám akorát. Když jsem se minulý týden ptala manžela, jestli už mám dát bavlnu, když je jaro, tak se regulerně vyděsil. Jemu se dřív kolikrát stávalo, že se v noci vzbudil zimou - a to opravdu spíme v teplé místnosti a on má teplou přikrývku. Přes den máme v obytných místnostech v přízemí 20-21 stupňů, je nám akorát. V noci spíme při teplotě stejné nebo ještě o nějaký stupeň vyšší a je nám taky akorát. Při 18 stupních bychom zmrzli 🙂 .
Me mikroplys a takové ty hebke látky (satén atp.) nesmí do domu. To nesnáším😂🙏.
Jediné bavlna a nebo takové staré, klasické povlečení po babičce 🙏😂.
Meli jsme tuhle zimu poprve, ale v podkrovi je v noci fakt zima, bylo to luxusni... chodit spat jen v letnim pyzamu a bez ponozek. Jak uz se drzela i v noci teplota kolem tech 17°C uz to muselo dolu.
Máme a ne, je to v pohodě. Používám , já, děti a kočky 😂 nikdo nejsme spoceny nic. Chlap to nemá rád, prý je v tom horko 😂
@cherie24 já mám jak povlečení, tak prostěradlo a mepotime se a to doma máme cca 20-23 stupňů. Naopak se v tom vyspime líp jak v norm. Ale to je taky o tom nekoupit nějakou šitku za 500 ale opravdu si zaplatit za kvalitu. Vidím rozdíl mezi tím co máme doma a timco používá ségra. V tom u Segre se nedá spát a ona si zase chválí to naše. Rozdíl ceny byl cca 3000,-
Mám ho já i děti přes chladnější měsíce (říjen - duben) a máme to rádi. Starší syn ho nechává i na léto, ale má ho bez "vnitřností". Nepotíme se nikdy a to máme peřové peřiny. Teplota kolem 19 stupňů.
@pampelina18 jestli ti vyhovuje spát v plastech, tak každého volba. My máme hodně mikro plyšových dek, tenkých i beránkových, takhle na zachumlání u televize nebo pomazlení s dětma je to fajn, ale do postele bych to prostě nechtěla. Ani kdyby to stálo 5 tisíc, pořád je to syntetický hnus. 😉
Toto povlečení používáme na zimu a je skvělé! Příjemné a hebké. Vůbec se v něm nepotíme. Není to tak velký rozdíl oproti normálnímu bavlněnému povlečení. Navíc se díky svojí struktuře méně opotřebovává. Netvoří se na něm žmolky 😉
@pampelina18
A z jakého materiálu je to tvoje exkluzívní nejluxusnější povlečení?😜
To moje stálo 1500 Kč pro jednoho, fakt to není s *hit od Vietnamce 😉
Díky za odpověď...
@rosalindamelinda
Za mě je to diametrální rozdíl teda, oproti bavlně!!!!!!
Potím se v tom jako 🐖
Takže asi jsem divná já a pár dalších co tu psali stejnou zkušenost....😂 Je to 50:50 😂
@cherie24
Přesně tak, neříkám, že na přikrytí u TV je to špatný, to vůbec ne. Deka je příjemná, měkká, opravdu fajn...
Ale na spaní 8 hod to není 😳
Dobře no, tak každý má možnost toto povlečení vyzkoušet a když mu nebude vyhovovat, tak ho nemusí používat 😝
Nevím no, záleží taky jakou máte v místnosti teplotu na spaní. My v zimě tolik netopíme a máme třeba kolem 18-19°C na spaní, jak to má správně být. Při takto nízké teplotě nám potom přijde vhod, že se zakryjeme teplejším povlečením 😉
Ja a deti to milujeme, v zime mame teplotu tak 18, takze nas to vzdycky pekne zahreje, potit se v tom nepotim, a to mame aj perove periny. Deti chtely jeste i ted v dubnu 🙂))
Já si právě poručila k Vánocům beránkovou mikro plyšovou deku o rozměru 200x220 a i 2 menší bez beránka, protože se na gauči hrozně ráda balím do těchto dek. Jenže jakmile se zabalím, tak vždycky přijde jedno dítě nebo druhé nebo chlap a chtějí se vecpat pod deku ke mě. Že se jako budeme mazlit, ale ve výsledku to vždycky skončilo tak, že já byla bez deky. 😂 Starší se v tom taky hrozně líbí, chtěla jí do postele nosit, ale po pár nocích, kdy se budila úplně zpocená jsme si to vysvětlili a vrátili všechny tyhle deky na gauč. 🙂 Je to sice krásné, ty barvy, vzory, materiál, ale podle mě přírodní materiál je prostě lepší a přirozenější.
nespim v nicem, co neni bavlna, nedavam to ;) Zkus to prodat, nebo vymenit s nekym za bavlnene ;)