Holky, vy, co už máte dospívající dcerky, co je pro vás při nákupu vložek / slipovek určující? Je to vzhled a to, že je to určeno pro mladé dívky? Tloušťka - aby byla tenká, žádné pádlo? A kupujete jinou značku pro sebe a jinou pro dceru? A jak mladé dívky nazývají menstruaci - říká se stále měsíčky? Nebo menzes? Ráda bych se včas na toto období připravila. Našla jsem značku Teens od Bella, to mě zaujalo, mám od Belly jiné, tohle se mi líbilo, že je takové holčičí. Jinou zatím neznám. Předem moc díky.
@dadumilka
nechala bych dceru at si vybere pomucky podle sebe,dneska je spousta moznosti od latkovych vlozek pres kalisky,tampony,menstruacni kalhotky,mens.houby.
Zkus na fb skupinu kalisnice,docela casto se to tam rozebiralo.
@zelenaesmolda nedovedu si představit dvanáctiletou, jak si zavádí kalíšek. My měli v osmičce trauma i z tampónů😅. Ale ty mentruační kalhotky si tu holky pochvalujou.
@konidana
taky byla jina doba a bylo to vetsi tabu nez dneska.kalisek pro 12 letou asi ne,ja jsem tim spis chtela naznacit,ze vyber by mela nechat hlavne na dceri 🙂
Klasické vložky nepoužívám, ale slipovky mám ráda tyto: https://www.dm.cz/jessa-nature-slipove-vlozky-n..., používám je jako pojistku ke kalíšku. Je fajn, že jsou prodyšné.
A co to řešit s vlastní dcerou? Moje třeba vložky nesnáší a má ms kalhotky. Nevím kolik let má tvoje dcera, ale je potřeba se o tom normálně zavcas bavit a říct o různých možnostech. Takže moje dcera ví od 9 let i o kalíšku a houbě. Vložky už se moc nenosí 😉
@klea81 Tak to jsem překvapená, že tolik holek jede v MS kalhotkách. Mně by to v těch 14 připadalo strašně eklhaft. Ale dneska je asi fakt jiná doba, to je dobře. Až o 10 let později jsem dozrála k látkovým vložkám a kalíšku a zejména druhý jmenovaný je už skoro 14 let mým přítelem nejvěrnějším.
Vzhledem k tomu, že toto jsem řešila s mou sestřenicí, tak se podělím: nejraději má menstruační kalhotky od Snugg, intimky používá růžové Discreet.
Teens od Belly jsou fajn - tvarem, tloušťkou, savostí, ale tím, že jsou dost parfémované, tak nedoporučuju.
@klea81 vlozka je zlo v kazdem rocnim obdobi 🙂
@gruyerre Ja je treba taky nesnasim, ale musim je nosit 🙁 Driv jsem pouzivala tampony, pak par mesicu kalisek a pak jsem otehotnela. Po porodu jsem skoro 2 roky a nesnesu tam dole trvaleji nic. Takze vlozky. Je to humac, ale nic s tim nenadelam. Mam i jedny ms kalhotky, ale taky mi to prijde jako nic moc reseni...
Pro dceru mám slipovky, co jsem si kupovala pro sebe. Zatím jí to stačí.