Dobrý den, mám 10 letou slečnu a proto pomalu, ale jistě zjišťuji, jaké jsou dnešní pomůcky pro malé slečny při menstruaci. Osobně mám od porodu syna tělísko a osm let vůbec nemenstruuji, takže jsem "vypadla" z přehledu. Používají Vaše dcerky vložky? Pokud ano, jaké... Nebo menstruační kalhotky? Nebo snad dokonce tampony nebo kalíšky? Nebo to třeba nějak kombinujete? Nerada bych, aby dcerka, až tato záležitost přijde, musela být (jako já, před víc než třiceti lety) nesvá, že někde něco proteče, že bude mít ostudu ve škole, nerada bych, aby se jí špatně spalo (jako tenkrát mě), jelikož bude mokrá až na zádech atd... Podělte se, prosím, jak se dnes moderně poprat s touto ne zrovna milou záležitostí ženského bytí. Předem děkuji za rady.
Cca 2 roky mela asi velmi slabou ms a pouzivala pouze slipove vlozky. Ted k tomu pouziva vetsinou mini tampony, protoze pri sportu to je nejpohodlnejsi.
Dcera má ráda tyhle: https://www.tetadrogerie.cz/eshop/katalog/bella...
Prodávají je v Tetě a teď jsem je koupila i v Bille.
Stejně tak mají i slipovky: https://www.pilulka.cz/panty-sensitive-slipove-...
Oboje mají i ve žluté (parfémované) verzi, ale ty jí vadí, takže zůstala u těch modrých 🙂
přes počátečení nadšení z menstruačních kalhotek dcera upouští. Protákají jí. Ke všemu mě přijde, že to cítím, že prostě zapáchá. Ikdyž je mění. Sama začíná přecházet na vložky z Tety je to nějaké Teens balení, tak ty žluté. Jinak slipové vložky z Lidlu.
Tampony mini jsem jí koupila kvůli sportu, ale říká, že je nechce. Důvod nevím, jestli jí je to nepříjemné, nebo bolí.. nechce říct.
Je jí 11 let.
Kalíšek pro takto malé rozhodně nedoporučuj, já kalíšek používám od narození dcery a podle zkušeností, rozhodně ne pro holčiny. Jako nestalo se mi, aby protekl, na to se spoléhám uplně, ale to zavádění a manipulace. Nesmí být také příliš "vysoký"
Moje 13 léta dcera ráda používá Naturely. Zelené s kridylkami.
Na tampony má čas. Kalíšek a jiné vymoženosti neznám, tudíž, pokud je bude chtít zkusit, já už ji neporadím.
Protece též, hlavně na začátku.