Menstruační kalíšek. Poradíte, prosím?

18. dub 2023

Prosím o radu ohledně menstruačního kalíšku. Jsem po dvou porodech, menstruace středně silná, nic dramatického. První den funguje kalíšek perfektně, vydrží i celý den. Ale od druhého dne menstruace protéká. Nevím, jestli mám špatnou velikost, jestli se nějak znění poloha čípku a špatně ho zavádím, ale i po opakovaném zavedení krev teče jakoby mimo. Proč první den je vše v pohodě a od druhého je problém. Jsem s ním spokojená a ráda bych ho používala celou menstruaci. Budu ráda za jakoukoliv radu, děkuji.

gbp
18. dub 2023

nahmatas cipek? me se stavalo, ze sem ho mela hodne nizko a kalisek, kdyz sem zavedla, mel stenu na cipku, misto aby byl cipek nad nim. 1-2 dny mi tak vubec nesel pouzit, nez se cipek zase vytahl nahoru. poridila sem si jeste menstruacni kalhotky na dny kdy to neslo.

autor
18. dub 2023

@gbp tohle přesně si myslím, že se změní poloha čípku a já nejsem schopna ho zavést správně. Nevím, jestli mám zkusit pořídit jiný kalíšek, ale ten problém asi nevyřeší.

gbp
18. dub 2023

zkus ho nahmatat a uvidis no. kazdy cyklus sem to tak nemela, jen nekdy. mozna by pomohlo nejake cviceni na posileni panevniho dna, nevim. ale jiny kalisek to podle me nevyresi 🤷🏼‍♀️ zkusit zavest treba v jine poloze, nebo ne tak hluboko, proste musi byt cipek nad nim, jinak je jasny, ze to nemuze fungovat.

autor
18. dub 2023

@gbp moc děkuji za názor 👍