Ahoj mám jít zítra na gynekologii kvuli zavedení tělíska jenže trvá menstruace. Omlouvám se za blbý dotaz, ale jsem z toho nervozní když nevim co mě čeká. Navíc tělísko zavádí jiný doktor než ten můj.
Četla jsem, že se má závádět tělísko při menstruaci, ale při objednání nic nebylo jisté a sestřička říkala, že je to jedno.
Byla jste některá na prohlídce při menstruaci? Jak se postupuje? Běžně používám kalíšek což asi nebude na prohlídku vhodné. Kdy si odkládáte nějak si to neumim představit zda si odložit kalhotky s vložkou ?
A jak probíhá zavedení tělíska? Děsí mě zda to bolí.
Tělísko potřebuji - další dítko neplánujeme a nechci do sebe furt cpát léky. Objednací doba je dlouhá - už ted čekám měsíc.
@geilinka Zdravím, tělísko se zavádí při menstruaci, protože děložní hrdlo je otevřené a je tam tedy snadný a nebolestivý přístup. Odložte si normálně kalhotky i s vložkou, v kabince je určitě odpadkový koš a papírové ubrousky, tak jestli se bojíte že při přesunu z kabinky na kozu vám něco ukápne, tak si vražte mezi nohy ubrousek. Za mě zákrok úplně příjemný nebyl (ale co je na gynekologii příjemné), ale nebolelo to a třeba takový stěr z čípku pro mě je víc nepříjemný, než zavedení tělíska. Držím pěsti.
Já jsem na zavedení tělíska šla 2x s lehkou menstruaci. Je to nebolestive, v pohodě. Kalhotky svleknu i s vložkou a po zavedení mažu hned do kabinky. Tam se obléci a na WC se prebalit, je-li třeba. Byla jsem na vyšetření i s menstruaci, když jsem měla neustavajici krvácení. Lékaři jsou zvyklí na ledacos.