Ahoj 🙂 Co jsem se tak dočetla/doptala, tak první dítě je prý většinou menší než další, obzvláště pokud je to holka - Dcera měla UTZ odhad dva dny před porodem 4,47kg - nakonec měla "jenom" 3,99kg. Zajímá mě to proto, že se malá bohužel narodila akutním císařským řezem a bylo mi řečeno, že příště mě nechají rodit přirozeně jenom pokud bude odhad do 4kil, což nevím jestli je reálné :( Máte některá první dítě "obříka" a druhé/další menší?
jojo, moje děti to tak měly. první se narodil 4250g, druhý 2600g. první měl v roce 13kg, druhý má ve dvou!! letech 12kg i s botama. první měří ted 186cm, vysoký, štíhlý. jsem zvědavá, co ten druhý.
ale nemají stejného otce, a genetika jistě hraje velkou roli.
Jedna kamarádka měla holčičku druhorozenou menší než kluka prvorozeného, ale spíš jsou ty druhé většinou větší 🙂
Moje první Anička měla 3,2 kg a druhá Leontýnka 2,7 kg. To sice není nějaký velký rozdíl, ale Leli byla od prvního utz, kdy má mimi jen pár mm, menší a bylo to tak na každém utz, i když byly dělané ve stejný tt a u obou holek byl termín vypočítaný na den přesně 🙂
První Filípek měl 3700g a druhá Natálka 2780g, ale je o 3 týdny dříve podle UTZ 🙂
Luca kluk - 14 dnu prenaseny a proto vyvolavany - 3,9kg, druha Tia holcicka - 10 prenasena nevyvolavana 3,2kg 😉
první kluk 3700, druhá holčička 3100.... 😉
tak já mám jen jednoho ,zatím ,měl 4010g jestli druhý bude ještě větší tak dalšího dinosaura rodit no nevím 😀 😀
ale já jsem mladší a měla jsem 3900g moje sestra je starší o 18 měs a měla 3850g
ahoj,nestrašte.Moje první dítě mělo 4010g,pro konec pánevní se národil císařem.Doufám,že teď budu mít větší štěstí,nechci obříka.A teď má 15 a má 176 a váží 74.
první holka 3150g, druhý kluk 3400g, třetí kluk 3150g - žádný velký rozdíl, všichni narozeni v termínu.
Ja nemela druhe dite mensi,ale treti dcera byla nejmensi ze vsech. 😉 Myslim,ze vzdycky to nemusi byt pravidelem,ze druhe dite je zarucene vetsi nez to prvni....