Přijde vám v pořádku, když mechanik, kterému dáte auto na opravu, používá vaše auto pro soukromé účely (nákup, odvoz domů…)? Je to běžné?
@veru181 Jak se to vezme. Zrovna nedavno jsme meli auto v servisu dvakrat po sobe. Ta zavada se opakovala a servisaci nevedeli prijit na to, kde je problem. Auto v obou pripadech rozjizdeli a zajizdeli, jezdili s tim nekolik dnu po Praze aby zjistili, jak se to auto chova. Pokud by si u toho vyridili soukrome veci, nejako by mi to nevadilo. Ale o tech jizdach nas predem informovali, ono je to vlastne bezne, ze s tim musi jezdit po okoli nebo to vzit i na dalnici. Neni to prvni auto se kterym takhle jezdi, takze mne to neprekvapuje.
@jelenice_zavodnice Tohle mi přijde také v pořádku, když jedou zjistit závadu a vyřídí si něco, co je po cestě/vyberou si k tomu cestu, která se jim hodí (minule mi zůstala v autě účtenka z nákupu, ale kousek od místa, kam jel na STK, s tím jsem v pohodě). Ale teď to právě i vypadá, že ne jen pro tento případ (a informováni jsme předem nebyli). Zatím to nevzal skrz republiku 🙂, ale stejně se nám to moc nezdá.
@veru181 Tak to zalezi na konkretnim pripadu. Bydlime v Praze a videt svoje auto v Brne, tak bych asi byla take prekvapena a resila, jestli zavolat do servisu nebo rovnou policii a nahlasit ukradene auto.
Dnes ma hodne aut GPS lokatory, Airtagy, moznosti sledovani pres appky, zase si rikam, jestli by si servis lajznul vyuzit to auto jinak, treba mlady servisak s tim pojede o vikendu na rande s novou slecnou 🙈😁
Nechápu, ale odpověď zmizela, tak znovu - partner je automechanik. Nedávno měl závadu, která se objevovala třeba až po 60km,. tak najezdil přes 300km, než na to přišel ( po projevení závady hned načíst diagnostiku a tak.. ) bylo to SW - přehrál ho a opraveno. Ale klient o tom, že se s autem bude jezdit, věděl. V Autorizovaném servisu by se opravdu stávat nemělo, tam jsou přísně nastavené standardy. U tzv. garážistů to je o poznání volnější a v rámci projetí auta si zařídí co potřebují, když už je auto venku. Ale zas je u nich bývají opravy levnější, např. z důvodu nepovinnosti originálních přípravků, školení, speciálních SW... Takže ano, stává se to, ale je slušnost o tom zákazníka informovat.
Pri predani auta se sepisuji kilometry na tachometru ne? O kolik byl rozdil pri prevzeti?
Ja mam zkusenost takovou, ze jsem dala auto mechanikovi a nasledne jsem videla, jak se projizdi po meste v noci s pritelkyni. Ti exoti si to jeste natocili a hodili na Instagram do pribehu 🤣 Mela jsem X5ku, pro ne to asi byl flex. Samozrejme, ze mi nic nerekli, kotel dostali ode me solidni. Takze v tomto pripade to je hulvatstvi. Pokud ale potrebuje na zajeti kvuli nejakemu problemu, o lkterem predem informuje a dostane souhlas, je to za mne ok.
@veru181 a byl to autorizovaný servis nebo u někoho v dílně? Taky mi přijde normální, že u spousty závad se musí auto projet před i po. Často to bývají takové ty závady, kdy si auto dělá z lidí srandu, takže vám to dělá každou chvíli, ale jakmile si tam sedne někdo jiný, tak to jako mávnutím proutku přestane. 😆 Takže kdyby si v rámci pozorování zajel s autem na nákup nebo domů, někoho hodit a auto by nikde neočesal, tak by mi to bylo úplně jedno. Hlavně, že by bylo opraveno. 😃 Ale taky záleží, s čím tam to auto bylo. Kdybych dala auto do servisu na výměnu nějaké konkrétní nebo preventivní věci a pak bych se dozvěděla, že s ním jezdil někde 30 km od servisu, tak to samozřejmě není v pořádku ani trochu. 🙂
Zkušenost nemám ale normální se mi to nezdá....