Dobrý den,
má zkušenost formou externího pozorovatele dvou osob, které spolu mají dvě krásné děti - dívku a chlapce, mě donutila otevřít tuto diskuzi. Jsem externí pozorovatel extrémní tyranie otce a jeho dětí zlou matkou, zlatokopkou.
Příběh začíná dnem otěhotnění dámy s druhým dítětem - chlapcem, kdy otce začala ústavičně týrat - psychicky, verbálně, dá se říct "mlíko v hlavě". Jde o madam, která ve svém životě pracovala 2 měsíce - tudíž alespoň na svou obživu, ve svých třiceti letech, přispěla 16ti tisíci, jinak ji pořád někdo živil, nejprve rodiče a pak partner). V průběhu druhého těhotenství si z otce svých dětí udělala doslova otroka - ukliď, vyluxuj, vyper, utři prach, posekej, běž ven s holkou, uvař, zaplať, nech mi doma kartu ať můžu na nehty a ke kadeřnici. Toto je sice neúctyhodné, ovšem nejhorší byly verbální útoky a nahánění chlapů ve svém požehnaném stavu na seznamkách, 9 měsíců mužského týrala, že ať se opováží být u porodu, že ho nesnáší a že je to lůzr, a to každý den, každou noc, až muž poslechl a k porodu nešel. Hned druhý den popadl dcerku a do porodnice se jeli na brášku podívat. Týrání neustávalo, a tak se cca po měsíci rozešli. Otec matku nechal žít ve stávajícím zrekonstruovaném domě, a sám odešel k rodičům. Inteligentní, vyčůraná, maminka nelenila, a protože měla všechno pěkné spočítané, rodičovský příspěvek si bez vědomí otce nahlásila na 4 roky.
A teď k naprosté neschopnosti české justice a OSPOD:
Matka se po několika měsících sbalila a z domu s dětmi odešla. Dohoda zněla: nejsme sezdáni, soudy jsou zbytečné - dej mi 12 tisíc měsíčně, vybavení domu a auto. Matce její rodiče poskytli k užívání bytovou jednotku 3kk v jejich domě - takže bez nákladů. Slušný otec ve snaze uchovat co nejlepší vztah s matkou vše poskytl. Když mělo dojít k podpisu dohody, otci přišla bez varování a možnosti přípravy první soudní obsílka - jdeme k soudu, chci 16 tisíc! OSPOD ani neměl tolik slušnosti si otce pozvat k objasnění jeho pozice a pod lživým vyjádřením matky, která uvedla, že je syn slepý a alergický na potraviny, a že otec matce ničím nepřispěl (logicky, když ji několik let živil, vše kupoval - od potravin, po hypotéky, platil) u soudu plácali matce po zádech, že 16 tisíc na dítě 3roky a 4 měsíce je odpovídající. A tak to taťkovi napálili 16 + 50 tisíc dlužné výživné za měsíce, ve kterých dle dohody platil "jenom" 12tisíc". Matka si ovšem nevšimla, že soud otci posvětil styk s dětmi - 4 týdny o prázdninách, svátky na střídačku, každé úterý a víkendy jednou za 14 dní. Matka tento soudní výrok logicky nebrala v potaz a děti otci nepředávala. Okresní soud návrh otce na možnost styku s dětmi potvrdil, načež se maminka odvolala a krajský soud, který potvrdil rozhodnutí soudu okresního. Rok trvalo, než otec se svými rodiče chlapce mohli začít vídat, děvčátka se matka ráda zbavovala - je to zkrátka pěkné číslo - zkrátka zdravá živá holčička.
Do toho přišla rána číslo 2: Zaplať mi 290 000 na výživné nesezdané matky, což si tato paní, křivá jak turecká šavle, která uvedla, že je se svými 6100,- mateřské + 16 tisíci alimenty + 5tisíci doplatku na "dlužném výživném", s dvěma odpracovanými měsíci v životě, sociální případ a je na pokraji chudoby, nechala posvětit předběžným opatřením usnesením okresního soudu, který jí přiklepl 5 tisíc a to do doby, než proběhne řádné jednání. Do návrhu uvedla od mastiček na beďárky až po plastickou operaci + 10 000,-/měsíc. Protože maminka má komplex velikosti Afriky, začala tatínkovi děti předávat bez věcí - žádné tílko, žádné spodní prádlo, zkrátka nic! Totiž ona nemusí! Český zákon zní jasně, a to že musí řádně připravit děti na předání - údajně dle OSPODu prý psychicky, nikoliv materiálně. Takže tatínek musí při dlouhodobějších předáních kvůli těm pár dnům strávit několik hodin s dětmi v obchodě a nakupovat oblečení, ze kterého samozřejmě za měsíc vyrostou - další obrovské náklady.
Zakomplexovaná matka obchází dětské psychology, krizová intervenční centra, ospody, že otec nemůže mít děti tak často, že se k ní děti od otce nevrací rády, a svými lživými, plačtivými scénami klepe na dušičku všem organizacím, které se prezentují heslem "vše pro dobro dětí".
Realita je ovšem taková, že děti přijedou, pokaždé mají nějakou novou hračku - třeba trampolínu o průměru 5 metrů, elektrokoloběžky, motocrossové motorky, a takové další běžné dárečky, které si sociální případ, maminka může dovolit, pak se sebere a se svým partnerem odjedou na několik dní na tour de ježdění na motorkách, a o ty dvě nebohé děti se "v řádné péči matky" stará babička s dědou. Praveno slovy děvčátka: "mamka se o nás taky občas stará".
A teď zpět k českému soudnictví a statutu OSPOD: již rok probíhá soud, k jehož stání chodí maminka se svým advokátem zcela nepřipravena, a z 290 000 se její náklady vyšplhaly na 500 000 (z původních 290 000),-, 18 000,- měsíčně na ní (za 2 roky syna od porodu) + zdravotní výdaje. Matka zlatokopka si může dělat co chce, protože je osvobozena od placení soudních poplatků, a zároveň otec cáluje soudy, alimenty na děti, alimenty na ní určené předběžným opatřením okresního soudu, druhou výbavu pro děti, logopedy, knihy, jezdí na dovolené (na rozdíl od maminky i s dětmi) čte a učí se s nimi - je to přeci ten zlý otec, který z dětí jednou chce mít něco pořádného.
Tak KDE JSOU BOŽÍ MLÝNY a SPRAVEDLIVOST JUSTICE?
Tatínek si vydělá cca 40 000,- čistého v práci, pronajímá nemovitost - v souhrnu cca 65 000,- měsíčně si domů přinese. A to pod dennodenním osočováním z týrání, výhružkami a nadávkami.
Jaký máte pocit, když tento hrůzostrašný příběh čtete?
Že má autor skvělé fabulační schopnosti.
Navíc nový profil, příběh jako z filmu čistě černobílý … Můj pocit je, že jsi to hodně přibarvila a matku nesnášíš nebo je to celé výmysl. Ty přesné částky, …
@otec_vs_zlatokopka Ze by se otec mel zacit orientovat na to, ziskat obe deti do vlastni pece.
Já bych se v tomhle obrátila na advokátku Lucii Hrdou, protože se specializuje na domácí násilí, trestní právo a rodinné právo, aby udělala vše, aby otec dostal děti do péče.
@otec_vs_zlatokopka Já mám pocit ten že tobě do toho je velký 💩. A že bez vědomí otce si dala rodičák na 4 roky? A co jako? Já si dala rodičák taky podle sebe a neptala jsem se na svolení manžela 🤦♀️
@ee.liska Mě přijde že dotyčný/dotyčná je jednostranná. Třeba to píše tchýně 😃
@klokanka31 mám z toho stejný pocit
@klokanka31 nebo chlap 😉
@galatea_a Já v tom čuchám víc tu tchýni 🧐
To fakt někdo dočet? 😅🙈
@otec_vs_zlatokopka trošku v tom vidím sebe, až na ten porod, to si nepamatuji, ale přesně v tomto jsem se nacházela v roli dítěte. Já ovšem měla to štěstí, díky bohu, že tatovi rupli nervy, až mi bylo skoro 15let a po čase, co jsem byla na střídavé péči, mě taky přestalo bavit, že máti je věčně v trapu a já neměla ani co jíst, ani debilni rohlík nebyl doma. Sbalila jsem se a doslova jsem utekla z baráku k taťkovi, druhý den sociálka a do toho domu,kde žila i babička s dědou( kteří o ničem nevěděli, nestěžovala jsem si, neboť jedno jídlo denně, oběd, jsem měla od nich) jsem nepachla skoro rok, pak jsem přišla navštívit babičku s dědou aspoň. Já měla štěstí že skoro v 15letech moje slovo pro sociálku už mělo váhu a mohla jsem si rozhodnout u koho chci být
Jsi nová přítelkyně? No.. vyčůrané ženské jsou, ne, že ne. Ale tady ten náhled na chlapa chudáka je jednostranný. Asi ho nenutila k sexu? To, že ji živil a hopsal jak poroučela, to si zvolil sám.. Jak je na tom dítě zdravotně? Chodí s ním otec po doktorech, zná jeho zdrav. stav? Ty náklady na péči jsou vyšší, než na zdravé dítě. Výživné na matku, no to měl vědět, ze se platí. Holt si vybral pro své děti špatnou matku. Oblečení ať pořídí balík za pár kaček na bazaru, na určitý věk. Komunikaci, když mu nechce dát děti si ukládat, co je ve zprávách psychologů? Napočítala jsem tedy její prijem kolem 30tis, po 3 osoby, z toho jednu nemocnou.. To neni moc.
To není chudák, ale hlupák. Našel si krávu, neuměl si s ní poradit a bohužel za všechno se v životě platí. Jestli tě to štve z pozice nové přítelkyně, nemáš si narazit chlapa se závazky. Je to jeho věc, na co přistoupil, jestli ona pracuje nebo nepracuje, co si kupuje a komu dává děti na hlídání. Zas tolik peněz od něj nemá, abych jí nazvala zlatokopkou. Alespoň podle mých měřítek 😀
@klokanka31 Spis bych rekla nova zenska...
@otec_vs_zlatokopka Ze ty budes nova znamost svateho otce 😉
To určitě píše ten otec, má moc velký přehled o penězích.
Nebo troll když se už neozval/neozvala
@klokanka31 Trolling mě také napadl a ještě u jedné diskuze, kam jsem přispívala, ale říkám si. Ještě neznamená, že když se mi to jeví jako vymyšlený příběh, že někdo neprožívá takové šílenosti ve skutečnosti.
@levandule_k toto je nejspíš troll, což mi nedošlo a zapojila jsem se, já si podobné zažila, díky bohu do extrému zašlo, az mi bylo skoro 15, takže sociálku zajímal i můj pohled a moje rozhodnutí
Jak muze nekdo oznacit jako zlatokopku zenskou, ktera si najde chlapa vydelavajiciho 65 tis. mesicne? 😆😆 a propo, docist cele se to vazne neda.
@kubesovaadelka Já jsem nedávno potkala ženu, co odešla, respektive spíš utekla ze vztahu, kdy ji manžel týral a přišlo mi to jako sci-fi to co zažila. Takže si říkám, mám 2 možnosti, nereagovat, nebo něco napsat, i když možná někdo trolí, ale je tady šance, že někdo se utápí v podobných srajdách, tak to třeba inspiruje někoho jiného.....
@kubesovaadelka jsem sestra zminovane :-/
@ee.liska jsem sestra matky a jeste pred 3 lety jsem ji velmi milovala… to, co se v ni skryvalo je nepopsatelne… z byvaleho ma penezenku, z rodicu chuvicky/otloukanky… :-/ to jen tak, troll, bohuzel a rada bych, nejsem…
@kubesovaadelka toto je mi velmi lito, moc me vase zivotni zkusenost mrzi, a to vzhledem k tomu, kdyz vidim, ze muj synovec s neterinkou jsou opravdovi chudaci… nejhorsi na tom je, ze si ze vsech dela otroky… ma naprosto neodolatelnou schopnost manipulace, vidim tam nejakou vadu… casto jsem si rikala, kde se to v segre vzalo, ale pak mi doslo, ze cely zivot s lidma umela tak nejak manipulovat… dokaze vsechny dotlacit do koutu, mamka s tatkou jsou chudaci.. s detmi jim s manzelem casto pomahame, klidne k nam jezdi i na cely vikend :-/ je to strasne smutny, 2 rodiny nestastny ☹
@otec_vs_zlatokopka Porad otci, at si vse dokumentuje a obrati se bud na Lucii Hrdou (nebo jineho pravnika, ktery se ale timto prokazatelne zabyva a ma vysledky), a taky na spolek bojujici za prava otcu, at mu poradi, co muze delat. V okoli mam jeden jiny, ale jeste desivejsi pripad, co takova 'matka' dokaze a neni to nic hezkeho. Kdyz s sebou necha ale vlacet jako s onuci, tak ona se tak k nemu bude i dal chovat, Musi se ji postavit.
@ai30 je to tezky, svara se s nami nebavi, segra k soudu napsala, ze chce nase predvolani jako jeji svedectvi, my o nicem nevedeli a on se s nami maximalne slusne pozdravi a opta se, jak se mame, jinak s nami nijak nechce komunikovat, mysli si, ze mu chceme jeste vice ublizit i my :-/ je to chudak ☹ dekuji za typ na pravnicku, treba se jednou bude kontakt hodit 🙂 zatim je pece otce mimo hru, svara zkousel nadhodit na OSPODU, ze by si deti rad vzal do sve pece, a tam mu rekli, ze minimalne do 3 let ditete ma smulu, a ze deti maji byt u matky! A oni maji, jen bych si prala, aby si uz segra poradne natloukla nos a prestala delat tyhle nechutnosti, ta strasna ostuda, lide se nam vyhybaji, protoze jsme udajne krivaci ☹ boji se, ze bychom se pr spatne podivali a pak je tahali kvuli prachum po soudech :-/
No ještě by to chtělo tento příběh z druhé strany …