Mateřská dovolená, nepřišel dopis o PPM

mysmorka77
22. zář 2017

Dobrý den,mám dotaz ohledně mateřské dovolené.Nastoupila sem na ní 25.9.2017 a dosud mi nepřišel žádný dopis kdy a kolik mi bude na účet chodit.Nemáte s tím některá zkušenost??Kdy má aspoň teď přít??Děkuji

penelope87
22. zář 2017

@mysmorka77 Řešila jsem to stejné. Záleží na tom, kdy zaměstnavatel pošle podklady na OSSZ. Oni pak mají povinnost vyplatit první peníze do 30 dnů od doručení, ale v zásadě bezodkladně. Mateřskou mám od 22. 8. Dopis o uznání s denním vyměřovacím základem přišel 15. 9. Peníze za srpen mi přišly teď ve středu.

penelope87
22. zář 2017

@mysmorka77 Takže teď hlavně záleží, jestli ses spletla v datu. A nastoupila jsi v srpnu nebo budeš nastupovat až teď v pondělí. Pokud až v pondělí, tak peníze dostaneš až v říjnu.

penelope87
22. zář 2017

A jen poměrnou část za ten měsíc, tzn. za 5-6 dní.

mysmorka77
autor
22. zář 2017

Ano spletla sem se,nastoupila sem na ní 25.srpna.Takže bych mohla peníze dostat už teď za celý měsíc ne??

penelope87
22. zář 2017

@mysmorka77 no, dostaneš je určitě každým dnem, ale jen za těch 6 dní.

penelope87
22. zář 2017

@mysmorka77 za září dostaneš až v říjnu.

penelope87
22. zář 2017

@mysmorka77 Kolik dostaneš, záleží na denním vyměřovacím základu.

j.a.n.i
22. zář 2017

@mysmorka77 Ne, dostaneš teď akorát za těch pár dnů v srpnu, za září to bude až v listopadu. A jinak některé OSSZ vůbec žádný papír neposílají, jen přijdou peníze a co se zpracování týká, tak záleží, kdy to tam poslal zaměstnavatel a hlavně, zda bylo vše OK, asi bych zkusila zavolat na infolinku nemocenského pojištění a poptat se, zda tam není problém, jinak to touhle dobou většinou už mívají odbavené.

penelope87
22. zář 2017

@penelope87 Já jsem přecházela z rodičovské na mateřskou a byla jsem to nahlásit v půlce srpna na UP. Tam mi řekli, že rodičovský příspěvek za srpen nedostanu v září, ale až si to vyúčtují s OSSZ. Takže jsem tenhle měsíc nedostala rodičovský příspěvek a až teď tu mateřskou, ale jen za 9 dní. Kdybych neměla manžela a nedostala něco málo ze srpnového vedlejšáku, byla bych pěkně v háji.

penelope87
22. zář 2017

@mysmorka77 označila jsem to špatně

lenoulinkaa
22. zář 2017

@j.a.n.i Proč by měla dostat za září až v listopadu?
Většinou to mají nastavené tak, že každá další dávka (měsíc) odchází okolo 5 dne v měsíci.

mysmorka77
autor
22. zář 2017

@penelope87 Tak to má třeba každý jinak,ale přijde mi to divný,no budu se modlit , nic jiného mi nezbývá,každopádně děkuju. 🙂

mysmorka77
autor
22. zář 2017

@lenoulinkaa Myslim si že teď k tomu 25 bych měla dostat za těch pár dní v srpnu a v říjnu kolem 10 za celý měsíc za září né?Ale nejsem si pořád jistá 😐

lenoulinkaa
22. zář 2017

@mysmorka77 Já si myslím, to samé. Do konce září za pár dní v srpnu a na začátku října za září a tyhle další platby pak chodily pravidelně na začátku měsíce do vyčerpání.

mysmorka77
autor
22. zář 2017

Taky si myslím,nebo teď nepošlou nic a pošlou to za srpen a září na začátku října.A kolik asi tak chodí když to platí těch půl roku zaměstnavatel??

lenoulinkaa
22. zář 2017

@mysmorka77 zaměstnavatel nic neplatí, ale počítá se to z tvého platu za předchozích 12 měsíců před nástupem. Na internetu jsou kalkulačky, tak si tam dej orientační výpočet.

j.a.n.i
22. zář 2017

@lenoulinkaa Protože dělám 10 věcí najednou a nepřemýšlím, samozřejmě, že v říjnu...

jutta42
23. zář 2017

@penelope87 Jo, já přecházela z RD na MD v únoru, na konci. Účetní mi něco zvorala v papíru pro sociálku, takže ti teprv za měsíc napsali, co jim chybi, pak to další měsíc zpracovávali a peníze mi přišly az v květnu (!). Rodičak za únor ještě o dva týdny později. Když jsem v průběhu celé té akce volala na OSSZ, jestli by laskavě nemohli pohnout, tal mi paní klidným tónem vykládala, že mám vyčkat 😤 Ještě že nám na tom rozpočet nestál...

j.a.n.i
23. zář 2017

@jutta42 Aha, takže zvorala to účetní, ale OSSZ má laskavě pohnout...