Ahoj, dcerce bude rok a půl a není to žádný extra jedlík, spíš nejedlík. S tím už se nějak srovnávám, bude to boj. Příbírá 150g-300g měsíčně, už jí ale přestávám vážit. Všude kam jdu vidím tlouštíky, nechci urazit, prostě hezky stavěné dítka..a když mrknu na tu mojí žížalku, tak je mi to trošku líto 🙂...Přiznávám, že nikdy nebyla "mišelinkový" dítě, když se narodila měla 2,7kg a svoji linii si drží už rok a půl 😀. Teď bude mít s bídou 10,5kg a asi 85cm - žádný zázrak, zdá se mi, že roste hlavně do výšky a na to druhý nemá čas. No nemá, těžko když žije ze vzduchu
Dodejte mi trošku energie..máte taky hubený batolátko ?? 🙂
@veeeraf přidám se, taky mám hubené dítě - starší dcera má v 8 letech 22 kg a 128 cm. Roste spíše do výšky, ale je hubená. Má to po nás, rodičích a jinak je zdravá 🙂 Jinak mě spíše štve okolí, jak říká, že je hubená, že má nožky jak špagátky apod. Ale když je dítě tlusté, tak to nikdo nekomentuje 😝 Mladší je více vypasenější, má v 9 měsících 8,6 kg a 68 cm. Je menší, taková kulička 😉
Takže pokud je dcerka jinak zdravá, akorát méně jí, tak bych to nijak neřešila. Lepší, než tlusté dítě. Do budoucna je to pro ni lepší, aspoň nebude mít sklony k obezitě 😉
V roce 7kg, ve dvou 11kg ... teď ani nevím, je zdravá 🙂, aktivní, (až moc 😀), takže neřeším.
My byli na 2leté prohlídce včera, malá má 11kg a 86cm a úplně v pořádku 😉
já teda nemám hubené, ale vysoké dítě.. a to taky nic moc.. jde do první třídy a je velká jako budoucí třeťáci.. kamkoli se o prázdninách hla, všude se jí ptali, jak jí to jde ve škole, jaké bylo vysvědčení, když řekla, že jde teprve do první, hned se lidi divili, proč měla odklad, ale ona neměla, bylo jí šest v září, bude jí sedm.. je fakt, že lidi s oblibou komentují děti hubené, ale odvážit se okomentovat, že je dítě obézní, to byste si naběhli.. 😠 😠 😠
Potěším tě, ještě v 18ti letech moje váha při 174 centimetrech kolísama mezi 45 a 48 kg. Nic moc, co? A pak to šlo strašně pomaličku nahoru. A před rokem najednou spurt v 25 letech, lup a mám 60 kg. Chci tím jen říct, že někteří lidé jsou prostě takto stavěni od přírody...mají rychlí metabolismus. Já jedla vždy jak malý polský zájezd a naši říkali, že mám stráveno jen se na to jídlo podívám. Takže si z toho nic nedělej, časem se to jistě zlomí.
Já sice hubené dítko nemám, ani jedno, ale zastávám názor, že stejně jako my dospělí jsou děti různé, někdo je větší, někdo drobnější, a nacpat to do nějaké tabulky je kravina. A i na silnější děti mají cizí lidé nechutné připomínky☹
Hlavně, že je dcerka zdravá, aktivní a šikovná🙂
@janapavlik není pravda, že nikdo nekomentuje tlusté děti☹ Můj syn měl v půl roce 9 kg, to bylo řečí. Postupně přestával rychle přibírat, protože poměrně brzo začal lézt a obcházet nábytek, sám chodil ve 12 měsících. Ale je pořád takový statnější a vysoký, ve dvou letech má 95 cm a 14 kg, ale hezky se vytáhl a vysvalil se, o tloušťce nemůže být už řeč.
@rychetkami ona u mimin je to jiná situace, obvykle jsou ty komentáře spí rádobyvtipné..ale kolikrát pozoruju na ulici dvanáctileté holčičky, kterým přetékají břicha, zadky se jim do kalhot nevejdou.. když bylo tolik rokků mně, tohle se nevidělo, holy byly štíhlounké, občas sem tam nějaká byla vazba, obézních dětí bylo ve třídě pár, ale obvykle jedno dvě.. teď je to děs.
Naše mála neměla v roce a půl ani 8,5 kg a to jí dost, je zdravá, čilá 🙂
@rychetkami no, prostě nesetkala jsem se, že by někdo komentoval tlusté dítě, možná mimino, to jo, to je ještě roztomilé, když se řekne, že má faldíčky apod., ale později, až je starší, jsem se s tím nesetkala. A to mám v okolí hodně maminek s tlustými dětmi. Já sama jsem byla v dětství dost hubená, a to bylo vždycky řečí, a nikdo nemohl pochopit, jak mě to štve, jak mě všichni komentovali, že jsem hubená 😝 Mám rychlé spalování a jsem teď za to moc ráda, protože ráda mlsám 😀
myslím, že je normální, má dcera má ve 2 letech a 3 měsících 82cm a 10,5kg každé dítě je jiné a pokud nestrádá, je aktivní, není nutné to řešit
I já mám drobka, v 5letech má s odřenýma ušima 13kg a 105cm 🙂
Nas 4letak ma 15kg a 102 cm
@veeeraf syn bude mít 16 měsíců a stále se motáme lehce nad 9kg, od prvních narozenin přibral s bídou 200g, jí spíš méně, žádný extra jedlík to není ale má asi rychlé spalování po manželovi (první synek to samé) a navíc je hodně aktivní, takže co nabere to hned "vyběhá". ad výška unás to samé, spíš se vytahuje než že by přibíral.
Moje druhorozená měla v roce 6,5kg 😅
Celkově i ostatní děti jsou drobní: nejstarší 8 let a 19kg/125cm, druhorozená 6 let a 15kg/115cm, syn téměř 4 roky a 12kg/98cm a nejmladší (naše nejtlustší dítě 😀 ) v roce a půl 9,2kg/77cm.
@uztotakbude : i já jsem byla vyžle, mám 176 a 48kg jsem měla ještě ve 24 letech, pak jsem přibírala. Dnes mám po porodu 68 kg a myslim, že už jsem "prdelatější" 😀 , ale v 18 jsem byla vychrtlá děs..
Každopádně ona má být po kom dlouhá a hubená, jen já měla v roce kolem 13kg a přítel taky 🙂..dobře jsme jedli, brzo chodili..Eli začla v 15m, a do dnes je 4x denně na mlíku, protože zarputile odmítá obědy a přesnídávka.
@kammka v tom máš pravdu, já jsem byla jedna z mála statnějších holek, nijak obézní, jen jsem nebyla rukatá a nohatá, a docela drsně se mi děcka posmívaly. Když vidím své fotky z dětství a srovnám se současnými dětmi, tak nechápu, proč tolik toho rýpání( a to jsem k sobě kritická). Ale nikdy by mě nenapadlo komentovat hodně štíhlé dítě, já jim spíš závidím😀
@janapavlik já mám hodně štíhlého manžela, a taky na něj lidi mají blbé řeči. Já zas trpěla jako trochu silnější dítě( i když dnes bych mez současnými dětmi zapadla). NAše děti jsou spíš po mě, dcerka je " tabulková", synek statnější, a tak ze své pozice spíš rodičům s drobnými dětmi závidím.
taky mám hubeňoura, syn se narodil s 3,3kily, na roce měl sotva 8,5kila, na 2,5letech 12,5kilo a asi 94cm. Sehnat na něj kalhoty je umění, teď v létě nosil i jedny kalhoty vel. 74 a měl je jako tříčtvrťáky. 😉 je vybíravý v jídle a alergik, takže se stále řeší strava, byli jsme nedávno na gastru/alergol., čekám na výsledky.
@rychetkami Vidíš já to měla naopak, samá ruka samá noha a děti se mi posmívaly, že jsem vychrtlá. Kolikrát byly drsný, možná proto se děsím toho, že si zažije to samé...a snažím se vykrmovat. I když bez úspěchu 🙂
@rychetkami mě se zase smály děcka, že jsem hubená. Já jsem se styděla nosit i tílka, jak jsem měla hubené ruce ☹ Teď už se nestydím 😉 Zato teď, když potkám spolužačky, co se mi smály, tak se musím smát já v duchu (dneska jsou to pořádné "maminy") 😀 😀 😀
Můžete být v klidu. Synek se nadoril s 3650g a na roce a půl měl 9900g a 83 cm. Taky mi nic nechtěl jíst a ještě k tomu nesnesl nic mléčného. V červnu oslavil 3. narozeniny a má 13,5 kg... 😀
@veeeraf graf http://www.porucharustu.cz/je-jeho-hmotnost-pri...
podle mého jste lehounce pod průměrem, tak bych se tak nebála ale když jsem porovnávala synka tak bída ☹
Můj syn měl v roce a půl 10,3kg a 83cm, takže pohoda 🙂)