Holky, máte prosím někdo doma nebo ve svém okolí holčičku se jménem Melánie? 🙂 manzelovi se to hrozně líbí, tak chci jen zabrousit, jestli někoho s tím jménem neznáte, jak jsou spokojeni a jak jí říkají 🙂 díky moc vsem
My ji měly ve škole🙂 jméno se krásně skloňuje🙂 říkalo se jí: Mel, Meli, Melaní, Melis, Melin, Melinko, Melčo...
Máme babičku Melánii a nikdy si nestěžoval ;) původem je Slovenka 🙂
Já se právě hrozně bála toho, jak jí pak budou říkat a jestli to prostě není až moc neobvyklé. Manžel s tím přísel, že se mu to hrozne líbí. Původně jsme měli jiné jméno, ale dali nám ho znami, řekli jsme jim ho a to byla chyba. Ještě pak mame v merku dvě jména a to Nela a Ella. Takže teď se tak trochu nemůžeme rozhodnout. Pravděpodobně bude malá Nela nebo Melánie. 🙂 ale opravdu nevím.
Ja jsem osobně vymyslela Nelu. Manžel je zas unesený že jména Melánie. 🙂
Melanie je super..neni to nic co by se vyslovovalo nejak jinak..treba ja nevim jedika zoe ..pritom az tak obvykle v cr neni.
Mel , melča, melinka , meluška...
Melanii jsem mela na listine jmen 😉 bydlim v rakousku a tady jich je trosku vice nez v cr. Ale i tak je tu tolik ruznorodych jmen ze se to ztrati
Takže byste se toho nebáli? Mne to zatím přijde dost nezvyklé a bojím se, aby jí to pak nepůsobilo nějaké problémy. Ze přeci jen ta Nela je taková zvyklejsi. Je to první holčička, tak chceme vybrat dobře :-/ ale je to teda boj. Původně to měla být Natálie, než nám to známi dali. Takže teď Nela x Melánie.
@misina01 napište si na papír vybraná jména i s přijmením a které se bude více hodit-líbit, to holčičce dejte 🙂
Natálie je moc krásné jméno. 🙂 Opravdu jej nechcete dát, když jste ho měli pro holčičku už vybrané? 🙂 A Nela i Ella i Melánie jsou taky super! My jsme se rozmýšleli mezi Nelinkou a Elinkou. A máme úžasnou Elišku, které říkáme Elinka. 🙂
já bych šla do melánie, ze všech zmíněných je nejméně používané a mě přijde krásné, má mnoho tvarů pro malou slečinku a přijde mi to i jako hezké důstojné jméno pro dospělou ženu 🙂
Mne se to moc libi🙂 Je to neobvykle, ale je pekne a ma spoustu krasnych zdrobnelin. Dneska je jina doba nez driv, davaji se nezvyklejsi jmena, kazdy nemusi byt Honzik nebo Anicka🙂 Pokud se to nejak vyrazne nebije s prijmenim, sla bych do toho.
No, návrh Melánie moc nenadchnul babičky 😀 ale na to moc nekoukam. Natalii nedáme, když ji mají oni. To už ani omylem. Dáme tu Nelu nebo Melánii. Každý jsme s manželem pro jedno to jméno. Já se u Melanie bojím neobvyklosti :-/ příjmení je Nela Kreifová nebo Melánie Kreifová 🙂
@misina01 me prijde melanie a nela na podobne vlne ..melanie neni vystredni nebo tak 😉
Zdrobněliny jsou stejné. Nelinka a Melinka 🙂 jde o ten tvar jmena ☹
@misina01 ellu bych nedavala, tech je ted hrozne moc. Ruzne elen, ely, eleny.... Nela a Melanie zneji s prijmenim obe dobre, nemate tak uplne bodre ceske prijmeni, takze super 🙂 mne osobne se libi vic Nela, ale to uz je o vkusu. Vystrednosti bych se v dnesni dobe nebala, davaji se ruzna jmena 😀
Znalm jednu 🙂 říkají jí Meli
Jméno je to pěkne 🙂 Určité radši Melanie nez Nela. A pokud by jste dali Nelu tak nechcete pozměnit tvar na Nellie? To mi přijde hezčí než Nela. Ale to je jen můj názor 🙂 Záleží hodně na příjmení...
Hlasuji pro Melanii 🙂 je to krasne jmeno a k vasemu prijmeni se hodi. Drzim palce v rozhodovani 😉
Melanie je moc pekne jmeno netradicni ja sice zadnou melanii neznam ale pritel ma sestrenici jmenem senta a taky nikdo nic nenamita dnes je to dokonce lekarka v kladenske nemocnivi🙂
@misina01 Melanie mi jako nic extra výstředního nepřijde, je to pěkné jméno a k příjmení se hodí. Nel a Ell jsou kvanta, navíc to jsou taková "psí" jména, ale tak to už je na každém. Dejte, co se vám líbí. Trauma můžete způsobit naprosto jakoukoliv volbou- já jsem Jana a trauma z toho mám též (tedy vyrovnala jsem se s tím až hodně po dvacítce).
Děkuji za rady. Babičky teda na Melánii dost prskají 😀 že bude chudák a nevím co. Manžel pořád hledal od M, když jsme oba a prisel s Melanií. Ze mu to přijde hodně vznešené 🙂 tak nevím ☹ zdrobněliny jsou podobné od Nely i Melánie.
Melánii jsme měli taky v nabídce,ale vyhrála to neobvyklé jméno Melisa 🙂 Měla jsem ji vybranou dávno před těhu,pak jsme chtěli Sarah,ze najisto,ale porad Melisa se nejak vracela a jsme rádi,pasuje jí perfektně.Říkame ji Meli,Melisko,Liso,Melčan 😀 Druhá zase začina na pismena cim Melisa konci,Isabela 🙂 Urcite je lepsi,Melanie nez Natalie ci Ella,tech je dost 🙂
@misina01 My měli Melanii mezi předky, narodila se cca 1850 a byla Češka, přestože výběr jména zřejmě ovlivněnej německým vlivem byl. Takže to fakt za výstřední nepovažuji 😉- oproti tomu Nela i Ella mi tedy přijdou daleko víc ovlivněný módou.. s babičkama bych se moc neradila, oni už si děti pojmenovaly 😉. A asi bych s rozhodnutím počkala, co se ti k ní bude víc hodit, až ji uvidíš osobně 😉
Když jsme ji teď naposled viděli na ultrazvuku , tak jsem zúžili výběr už na ta dvě jména. Na Nelu a Melánie. Ale mezi těmi je to teda zatím boj 😀 manžel je z té Melinky naprosto vedle, že to nikdo nemá a i na dospělou zenskou, že se mu to hodí 🙂 tak nevím, já jsem spíš u země a hlasovala jsem pro Nelu 🙂
Nelinek mám v okolí mnoho, Melánie je krásná a originální... Na babičky nedejte, zvyknou si
To mi manžel říká taky, že si člověk zvykne a že mu to tak netradicni nepřijde 🙂 mne sice trochu ano, ale je to asi tím, že žádnou Melánie neznám 🙂
@melca jee melisku jsem mela pro holku v uzkem vyberu .. ♡ sebastian nebo melissa
Mám dceru Melánii a je to krásné jméno 🙂. Ve školce jí říkali Melinka, Melanka,Meli..my doma Melčo 🙂 až bude velká tak bude Melani,říkala 🙂