Chtěla bych se zeptat čekám dvojčata holčičku a chlapečka příjmení budou mít Jelínková/Jelínek jaké byste vybrali jména?
Mě se líbí Oliver,Matyáš nebo Nikolas a pro holčičku Sofie,Tereza,Emma,Karolína..Budu ráda za Vaše návrhy.Děkuji
Za me Oliver a Sofie. ..
K příjmení Jelínek se mi fakt nehodí cizí jméno... Holka ještě budiž (vdá se), ale u kluka bych volila české...
Z uvedenejch se mi líbi Matyáš :o) Holčičí tam máš z "top 10 výběru" - tedy nejčastěji dávaná jména v čechách, tomu bych se osobně vyhla...
Mně osobně se lípí jména Filip, Patrik, Robin pro kluka a pro holku ti můžu poradit maximálně Šárku :o)
p.s. chce to vzít kalendář a vylučovat, a vylučovat... Jméno pro druhou dcerku jsme potili ještě když jsme čekali na porod :oD
Já bych teda asi k Jelínkům volila vyloženě české jméno.. Přestože mám raději ty méně četná, tak k vašemu příjmení bych volila z tohoto výběru Matyáše nebo Terezu.. Karolína je krásná, ale bylo by to hrozně dlouhé s příjmením.. možná bych ještě popřemýšlela o jiné variantě 😵
Uprimne? Precti si seznamy jmen ve skolkach v okoli, stranku v mistnich novinach kde je vitani obcanku - prijde mi ze ve snaze za originalitou a v lovu "netradicnich" jmen lidi ztratili fantazii a beztak volej to co je ted v kurzu. Vsude ted behaj Matyasove, Sofinky,... no vlastne celej Tvuj zminenej seznam 😅
Určitě Oliver (taky jsem chtěla) a Emma. Hezky to k sobě jde.
Naprosto souhlasím s názory přede mnou- k českému příjmení se více hodí jméno rovněž české. Mě se třeba velmi líbí Oliver a Sára. Jenže k mému příjmení se absolutně nehodí, takže budeme určitě vybírat něco vhodnějšího. Jelínek je měkké, osobně bych se nebála dat křestní jméno klidně trochu tvrdší, s písmenem R. Tereza Jelinkova zní dobře. Mě osobně by sice vadilo, že to je nejčastější jméno pro holky, ale to beru z pohledu učitelky, která má ve třídě samou Terezu nebo Kristýnu, sem tam Anetu a Nikolu. Ale to nic nemění na tom že Tereza Jelinkova zní hezky. U kluka bych volila taktez tvrdší jméno. Patrik Kryštof, Viktor.. Možná Kryštof Jelínek se mi nejvíce líbí. Každopádně hodně štěstí a dobrou volbu 🙂
Sousedi jsou Jelínkovi a mají Sabinu a Sáru.
Mě se líbí kluk Vojta a holka Mellanii 😉
ale k příjmení na holku bych dala Viktorie ,nebo Terezka 😉
Já mám Míšu a Terezku, ale jinak se mi líbí Jakub, Martin, Ondra z holčičích Linda, Andrea, Lucie. Z tvého výběru se mi k sobě hodí Oliver a Emma, Karolína a Matyáš. A z četnosti jmen si teda nic nedělám. Nás bylo ve třídě pět Jan a tři Veroniky (taky moc hezké jméno) a taky jsme to přežily.
je to stejně jen na tobě 🙂 ale já bych vzala dost v potaz četnost jmen... sice se to přežít dá, když jsou ve třídě 3 Petry, 3 Lucie a 2 Honzíkové (jako u nás), ale ty přídomky, aby se rozlišili... no úplně to není šálek mého čaje.. v okolí už 3 Matyášové, 2 Sofinky... Jelínek/Jelínková je krásné příjmení, určitě najdete i krásná jména 😉
Mně se líbí Kryštof a Jiří, z holčičích vede Anežka, Johanka, Apolenka. Jedné z našich holčiček jsem chtěla dát jméno Malvína, ale ta mi u manžela neprošla.
Já mám Tobiase a Denise a pokud bych měla třetího kluka,tak Nikolase.Ovšem k příjmení Jelínek se nehodí.Z výběru nejlépe sedí Matyáš,ale spíš bych volila třeba Ondru,nebo Vojtu.Z holek potom Emma.Já osobně jsem chtěla Isabelu a Leontýnku.Přeju šťastný výběr.
U nas jsou Jelinkovi v rodine a maji Lukase a Vojtu
znama ma dvojcata Krystufek a Terezka - kombinace se mi moc libi.
Je fakt, že dneska kolují přesně tahle jména, jako za nás Jakub, Honzík apod. Já mám Emu, líbila se mi už od školních let, kdy jsem přečetla Madame Bovary a v té době jsem neznala jedinou. Dneska jich potkám na hřišti několik. Líbí se mi Stela, ale ta už se taky začíná rozjíždět a pro kluka Samuel a Sebastian a to jsou přesně ty hitovky, které teď frčí.
Ahoj, diskuzi jsme nečetla, ale já mam dvojčata Anna a Antonín 🙂 s výběrem jmen jsme moc spokojeni 😎
Matyáš a Emma 😉
Já bych dala Terezku a Adámka, popř. Tomáška.
manželova bývalá přítelkyně byla Jelínková, ona Tereza a její brácha Jirka, semnou na základku chodila Lucie Jelínková a měla bráchu Jakuba...
Tak z výběru se mi líbí Oliver a Karolínka 😎 víc by se asi hodil Oliver a Emma. Já mám dcerku Marušku a druhé by bylo buď Anežka nebo Honzík 🙂 Na hřištích se setkávám hodně s Emou a Jakubem. jinak novinky jsou Esterka nebo Josefínka. Kamarádka má holčičky podle kytiček- Jasmínka a Lilianka 🙂 Přeju dobrý výběr 😉
Pokud mám vybrat z tvého seznamu, tak pro kluka Matyáš a pro holku Tereza, Emma, Karolína
Jinak mě se líbí česká jména takže kluk Adam, Filip, Jakub, pro holku Eliška (máme), Tereza, Karolína (zamítnuto protože se tak jmenuju já), Alžběta, Anna. Takže pokud bude druhátko, budeme vybírat z těchto jmen
Proč vlastně k českému příjmení Emma se dvěma m? Stačí Ema, ne?
A Nikolas má u nás krásnou českou obdobu Mikuláš.
já sice neodpovím na dotaz, ale nějak nechápu, proč všem vadí, že je tu 10 sofinek a 20 matyášků? to je prostě doba ne? tak jako naše babičky jsou všechny Anny a Marie, naše matky Vlaďky a naši vrstevníci (teda aspoň velká většina narozena před miléniem) mají zase jména Lenka, Petra, Martina, Michaela. Já sama znám osobně nejméně 6 Lenek a 10 Michalů... teď prostě frčí jména jako Nicolas, Natálka atd... můj bývalý přítel se jmenuje Ctirad a i když je mu dnes 30 let, tak ani na tu dobu to nebylo zrovna normální jméno a dodnes se za něj stydí a představuje se raději jako Radek, takže s prominutím milé maminky, ale radši budu mít svoji Sofinku ve školce s dalšíma 5ti Sofinkama, než někde v koutě stydící se Doubravku 😀
Taky bych volila určitě jména česká. A souhlasím s názorem, že dneska chce být každý rádoby originální, ale přitom už je všude plno "originálních" Sofií, Vanesek, Viktorek a Kristiánů, Matyášů, Tobiášů a Nikolasů...
Za mě Matyáš/Emma 🙂 A proč by ne se dvěma m, nebo klidně jiné cizí jméno. My pokud budeme mít holčičku, tak na 99% nebude mít běžné jméno a tuplem ne české (česká holčičí jména se nám nelíbí) 🙂 Ačkoliv naše příjmení je české. Vede u nás Emily, Eleanor a největší favoritka je Isabella. U kluků se držíme české klasiky - Honzíka.
K přimení se mi líbí Matyáš a Tereza....jsou to jména, která se hodně dávají, to je pravda...ale proč? protože jsou moc pěkná:oD...
mě se líbí Oliver a Karolínka
Z vasich sa mi lubi Nicolas a Sofie...🙂 my sme dali mena Mária a Adrián 🙂
My máme Viktora...přítel je Slovák a jelikož se s rodiči vídá poměrně málo, syna jsme pojmenovali dle jeho táty (můj nápad). Plánujeme i druhého potomka, v případě kluka to bude Erik, v případě holčičky Erika nebo Adélka, protože Terezku, Karolínku, Dianku, Janičku, Aničku, Jarušku i Marušku, Pavlíka, Jiříka, Míšu, Míru, Jardu i Vašíka v rodině máme 🙂 Sestřenice je nyní v 5.-tém měsíci těhu a moc se jí líbí jméno Daniel. Co se týče příjmení Jelínek - je měkké. Se mnou kdysi chodil do třídy Tomáš Jelínek 😉
Tak mě z těch jmen co uvádíš se nejvíce líb Matyáš a Emma Jelínkovi 🙂.