Kdo tu má 2 a více dětí (blíž k sobě nejlépe), kolik máte prostoru času pro sebe? Máte nějaký zájem který vyžaduje 2x týdně hlídání a čas na to? Taková chvilka pro vaše tělo i mysl. Je to takové sci-fi nebo to někde funguje? Děti rok a 3 roky.
No... Kdyz chci hackovat/cvicit/cist si/jit ven posedet/jen tak lezet ci jine volno... Cas se vzdycky da najit, ale je to tezke... Musime hledat kompromis. Nemame kdo by deti pohlidal, tak ten cas skladame na minuty, at jsme spokojeni vsichni. Deti 5 a 6,5.
Nemam ale potrebu nekde porad trajdat, aby mi prislo ze jen necekam na smrt s detmi na krku.
V bezne pracovni dny prijdu s detmi v 16:00 a mam klid na kafe a svacinu, pokud nejedou s tatou na krouzek, to mam veget pro sebe nez se vrati. Vecer cvici manzel, ja obstaram deti na spani a kdyz zmizi mam ja cas pro sebe...
Rok a tri roky jsem se vratila do prace a na rodicaku byl manzel. Takze jsem pro sebe razem ziskala 10h denne. Predtim nic. A jak jsme zacali chodit do prace za 2 roky uz oba, tak jsem 1x tydne sla po praci na volejbal a pak spavala u mamy a ani nejezdila ten vecer domu. Misto mne dojel domu manzel a postaral se o deti. Do prace oba dojizdime, ja denne, on prijede dom tak 2x za tyden. Byla to pro mne uz nutnost, vypadnout od deti.
Ne, hlidani vyuzivam zatim na praci nebo sraz s kamaradkami/posezeni s partou/veceri s manzelem. Chvilku pro sebe mam vecer kdyz vsichni usnou 😄 a tu stejne travim s manzelem ☺️
Nemám a upřímně, už z toho blázním. Aktuálně hledáme chůvu, která by toto umožnila.
Mám na seba dostatok času a aj muž ale mám aj skvelú prácu kde by vychádzajú v ústrety bez toho by to bolo ťažšie... Ja som na začiatku roku urobila viacero výrazných zmien, čo sa týka denného režimu a len to pomohlo... Deti 4 a 2roky chodia do školky na celý deň, ja do práce na 6hod po práci stíham čas na seba - mám hodinu + večer od takej 20 dokedy chcem mám čas na seba. Muž tiež po práci sa venuje svojim koníčkom, víkendy sa snažíme tráviť ako rodina. Inak malý od roka chodil do jaslí na pol dňa ale to som tiež mala prácu ale doma HO a čas na seba minimálny takže je to naozaj o tom ako si kto zariadi život keď spätne na to teraz pozriem asi by som ho tam nechala aspoň o tú hodinu dlhšie a urobila si na seba čas ... podľa mňa všetko je o prioritách a predsudkoch, či dať dieťa aspoň na hodinu popri RD alebo po práci niekde na stráženie aj keby len ku starým rodičom a urobím si pre seba čas alebo budem sa držať toho, že matka musí byť s dieťaťom ako otrok 24/7... Mňa v tomto veľmi inšpiroval "západný" svet, kde nemajú také predsudky, čo sa týka stráženia malých detí ako u nás.
Hlídání nemáme.Ja čas pro sebe taky nemám.Litam.praci,kroužkama a domácnosti.Do toho nám teď v zimě nosí ze školy /školky pořád nějaké virózy....
V tomto věku pro sebe tak 2x měsíčně. V roce jsem ještě všechny děti kojila, takže třeba celý den, noc, víkend nepřicházely v úvahu. Hlídala spíš babička než otec dětí.
Čas na sebe nemám vůbec žádný (děti 7m a 2r7m), od širší rodiny hlídání nemáme. Manžel by i pohlídal, ale je na vozíku, takže péče o mimino je utopie, staršího by pohlidal, ale třeba ho neprebali atd. Jako už jsem z toho trochu nešťastná, musím se hodně krotit, abych nahlas nezarlila na manžela, že má čas na své koníčky. Zrovna dneska skřípu zuby, děcka jsou nemocná a on má dnes deskovky a zítra trénink, takže se domů vrátí až ve 23h 🙈 ale snažím se myslet na tu cílovou čáru před sebou - až mladší budou cca ty 2 roky, potom už to půjde.
Jinak si ale říkám, že u normálních zdravých rodičů by to nemusel být takový problém, aby měli oba rodiče čas na alespoň jednu propustku týdně... 🤷♀️
Já jsem s dětma sama, takže čas pro sebe téměř vůbec. Večer když usnou. A to celkem často usnu hned po nich. Takže asi tak no.
V tomhle věku jsem ani děti na hlídání nedávala. Dlouho jsem kojila, takže roční dítě jsem hlídat nenechávala. V té době jsem na sebe čas moc neměla, ale nějak mi to nevadilo. Jen vydrž, nebude to tak věčně, až budou děti starší budeš mít čas i pro sebe. Co muž? Nemůže vzít o víkendu kočárek a starší dítě na hodinku vyvětrat?
Když jsme měli 2 děti v tomhle věku, už jsem se bez milosti přihlásila na večerní výtvarku, oznámila manželovi, že jeden večer v týdnu mám pro sebe a ať se třeba zboří svět...No, výtvarka byla super, ale od toho stereotypu to člověka úplně nezachrání. Teď, se 3. kouskem bych dala půl království za jakýkoliv čas pro sebe. Doufám, že aspoň v důchodu se ho dočkám. 🙈
Ahoj, deti 5měs a skoro 3roky, jezdim pravidelne (1-2x tydne cca 3hod) na koně, kam beru hlidani s sebou (kojim). Jine zajmy (motorka) hold musi pockat az to pujde. Ale mame babicky, co rady hlidaji, tak verim, ze v roce 2024 uz se svezu sem tam i na moto.
Tři děti (dvojčata a starší syn), vykrýváme se s mužem.
Taky děti 1 rok a 3 roky. Normálně mě muž nechá po náročný noci vyspat do 10:00. Odpo, když přijde z práce, jedu se projet autem (pro mě velký oddych). Nebo jdem všichni spolu ven. 1x týdně fitko. 1x večer v týdnu kafe s kámoškou. On má taky pro sebe 1x týdně fitko a 1x v týdnu kafe/pivo. Pohoda. Spíš nemáme prostor jít spolu někam bez dětí. Tak chodíme s nimi, co už. 🙂)) Proto je máme, že jo. 🙂
Děti 2,5 a 6,5. Hlídání nemáme, jen kamarádky a sestru a ty si nechávám pro případ nouze.
Pravidelně čas na koníčky mimo domov nemám, vše tak nějak s dětmi nebo až usnou. Manžel nemá problém pohlídat, když už ale nepracuje jsem raději, že trávíme čas společně. Počítám, že čím budou děti starší, tím půjde vše mnohem lépe.
Deti 5,5 a skoro 3 roky, hlidani nemame ziadne, chvilku pre seba mam ked mladsia spi a starsia je v skolke, pripadne ak sa nieco raz za milion rokov vyskytne, je s nimi proste manzel. Minuly rok som chodila dvakrat za tyzden do fitka a bolo to na nervy, manzel musel prist skor z prace, nestihal, ja som sa nestihala ani osprchovat aby som sa vratila na uspavanie..
Já má 3 děti (5,5, 3,5 a 2 roky) čas pro sebe mám, když si o něj řeknu a zařídím si hlídání 😁. 2x týdně chodím plavat, ale až večer (děti obstará manžel) 1x týdne jezdím sama do města (hlídá babička). V týdnu, když přijde muž z práce a nemá svoje důležité plány, jdu se sama projít nebo cvičit. Už jsem se naučila, že já a moje potřeby jsou taky důležité, všechno se netočí jen kolem dětí 😁. Pracuji z domova, v poledne naženu všechny děti do ložnice a mám 2 hodiny pro sebe. V tu dobu nevařím ani neuklízím, to je jen můj čas. Nejdůležitější je zapojit partnera a plánovat do předu a hlavně si říct o pomoc!
Já mám děti tři (rok, 4 a 8 let) a hlídání nemám prakticky žádné (max třeba si je vezme manžel večer na hodinku po práci), ale čas na koníčky si najdu. Rada čtu, maluju, občas si zahraju nejakou hru, zacvicim si apod. Všechno se to dá i při dětech, zas když je jich víc, tak se zabavi navzájem a nepotřebují moji non stop asistenci :D
Jasne, ze to jde, ale na to potrebujes podporu okoli. Ja i manzel mame svoje i spolecne zajmy, konicky a proste se stridame a nebo mame babicky. Ja i muz mame 3x tydne sve krouzky, po tom co obstarame krouzky deti, skolu... pak mame sve terminovky svych konicku vypsany v kalendari, kdo ma turnaje jaky vikend a dalsi akce spolecne nebo alce deti. Zbytek cestujeme. V podstate domu chodime jen spat. 😀😀😀