Ahoj holky, chci upéct synovi dort k narozeninám a chtěla bych použít marcipán. Budu ho asi potřebovat docela dost a tak se chci zeptat těch, co pečou, kde marcipán objednávat? Nebo děláte doma? Máte zaručený recept? Děkuju za odpovědi.
Beru z cukrarny, ktera zaroven dela i dorty na zakazku. Jmenuje se to mlecna potahova hmota...? Nebo mandlovka...? Nevim. Ale delaji vsechny mozne barvy. Na opravdu velky dort potrebuji tak 700 - 1000g. A plativam kolem 500 Kc.
Jednou jsem koupila v kauflandu pravy marcipan, a bylo ho malo, navic nebyl barevny a pri pokusu o nabarveni jsem tam mela fleky 😅 Takze ja doporucuji jit primo do vyrobny dortu a koupit to primo tam 🙂
Jo, je potreba si dat pozor na to, co clovek vlastne chce,
Ta mlecnenka, o ktere se pise vyse je chutove za me nejlepsi, ale nekdo radsi opravdovy marcipan, rozdil v chuti je znacny. A nebo nekdo koupi profi moderni potahovaci hmotu, chut za me priserna, ale zas to ma dokonaly esteticky vlastnosti.
@erika567 beru na Rohliku od znacky Marc a Spencer (jo, ren obchod s oblecenim), je obri, hodne sladky.