Maminky okolo 26 let, nepřipadaly jste si na dítě mladé?

jeeanetta
24. kvě 2015

Dekuji za ucast pri otazce vek pri otehotneni u 1. ditete. Ted by me zajimalo, maminky ty co jste otehotneli okolo 26, nepripadali jste si na dite moc mlade? Nebyli by jste radeji kdyby dite prislo pozdeji? Mam na mysli maminky co se snazi vybudovat nejake financi jistoty, zazemi.

ladyhacek
24. kvě 2015

Mladá si určitě nepřipadám - a později? My jsem neměli dodělanou a stále nemáme rekonstrukci. a musím říct, že přišel jeden čas kdy jsem si v těhotenství říkala, že jsme měli počkat (zadařilo se nám hned) ale když jsme si šáhla na bříško a svá slova si uvědomila rozplakala jsem se.
Ano nemáme žádnou rezervu, ano máme hypotéku a ano nemůžeme si vyskakovat, ale špatně si také nežijeme a syna bych nevyměnila - je to naše největší štěstí a první týden jsme s manželem stáli večer nad postýlkou v obětí a dojatí nad našim štěstím > byl to nejkrásnější okamžik > oba jsem měli slzy v očích a rozhodně bych neměnila !!!!

Jestli se ptáš kdy je nejvhodnější si pořídit dítě - to musíš vycítit ty sama.
Chápu, že finance jsou někdy ošemetné, ale pokud vyloženě nestrádáte tak to zvládnete. Pokud vám nepomůže rodina. tak si našetřte 30.000-60.000 na to nejnutnější (pokud nepotřebujete vše nové a značkové)

http://o-baby.blog.cz/1505/kolik-miminko-stoji
http://o-baby.blog.cz/1504/vybavicka-pro-miminko

anetka1701
24. kvě 2015

Otěhotněla jsem ve 24řech - plánovaně a chtěně :o) Nepřipadala jsem si mladá, byla jsem akorát... Zázemí budujeme teďka :o) Koupili jsme dům, opravujeme ho... Největší finanční jistota pro mně byla ta, že mám odpracováno a můj muž dobře vydělává :o)

jeeanetta
autor
24. kvě 2015

@ladyhacek Mam slusne placenou praci, mame svuj zrekonstruovany byt(hypoteka), mame auto, dalo by si rict ze nam nic nechybi, jezdime kazdy rok k mori,pres rok na hory, na ruzne vylety(nemame radi nudu). Taky mame nasetreno.
Nikdy jsem po detech netouzila, ale posledni rok je to jak mor 🙂 Uz pul roku neberu antikoncepci a nyni se druhy mesic snazime, myslim ze pochyby jsou prirozene. Jem se proste bojim, navic zeny v nasi rodine nemeli deti drive jak ve 30, navic svagrova je nyni nove tehotna bojim se jestli nase dite bude chtene i od babicek...

maxinkaa
24. kvě 2015

Já otěhotněla ve 27letech a i porodila. S přítelem jsme byli spolu 4 roky, oba měli práci, vzali se a finančně zvládáme i když já už nemám rodičák. Hlavně se toho nebát, moc dopředu si neříkat, jak to asi bude, protože stejně vše je a bude jinak 😉

ladyhacek
24. kvě 2015

@jeeanetta v tom případě se neboj !!!! A uvidíš že až budeš mít drobečka u sebe na všechno zapomeneš a nebude nic důležitějšího 🙂. Hodně zdaru při snažení 😉

alboo
24. kvě 2015

🙂 Já otěhotněla v 26, v 27 porodila a teda spíš jsem se a stále cítím stará na 1.dítě. Myslím, že kdybych byla těhotná a rodila v 20, že bych těhotenství a porod snášela mnohem lépe, ted furt nezkoumala, co kdy dát a nedát k jídlu ( idkyž to na škodu není), vůbec by nerozčilovalo řvoucí dítě pod nohama v kuchyni u vaření, narušenej večer, všude bordel... 😎

rencatupa
24. kvě 2015
Uživatel rencatupa je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od rencatupa.

to ne, ale možná by jsi přemýšlela, kam jsi mohla jít zapařit, do kina, kam se jít pobavit, apod. Já si teda ve 20 nedovedu představit mít dítě. To jsem byla ještě praštěná puberťačka 🙂
Ne, že by to teď bylo podstatně lepší, ale malinký rozdíl to je 😀

nov777
24. kvě 2015

Ja se v 26 rozhodla, ze uz je na dite cas. Neprisla jsem si ani stara ani mlada. Rodila jsem mesic po 30tinach. My planujeme, buh se smeje 😉

hollybelly
25. kvě 2015

já rodila ve 29 a dnes si říkám, že jsem mohla klidně i dřív, že mi stejně nic neuteklo a radši bych byla mladší maminka a měla možnost tu pro dcerku být dýl 🙂 stejně ten svůj smysl života jsem poznala až s jejím příchodem 🙂 jo ve 20 jsem rozhodně připravená nebyla, ale v těch 25 už jsem se pomalu těšila, jen partner nebyl v té době správný

andelka
18. čer 2015

26 je úplně akorát.
Ve 26 jsem ukončila VŠ, otěhotněla a porodila (měsíc nato mi bylo 27). Přišlo mi to akorát. Ještě před rokem, dvěma, jsem na to připravená nebyla, a nešlo jen o nedokončenou školu.

gejbrijel
18. čer 2015

Já jsem měla 26 v listopadu a teď v lednu se mi narodila malá... Školu ještě dálkově dodělávám... "Vhodná" doba není nikdy, vždycky si můžeš najít to svoje "ale teď ne"... Ale dítě je dar, který se bere a neodmítá... Svou malou miluju víc a víc... A jsem šťastná... Manželovi je 42 a mimi si užívá plnými doušky... Až kolikrát čumím🙂

zuzana_ka
18. čer 2015

@jeeanetta Vůbec si nepřipadám mladá na první dítě. Přijde mi to tak akorát🙂
Sice zázemí jsme neměli bůh ví jaké, až ted se chystáme na reko domku, který jsme si na podzim koupili, našetřeného máme jen něco málo, ale jsem ráda, že mám malou a doufám, že do třiceti bude ještě jedno🙂

Já bych nechtěla šetřit jak ďas, pracovat a budovat kariéru s tím, že první dítě si pořídím až v pětatřiceti....

veronika182
18. čer 2015

@jeeanetta V srpnu mi bude 25. Mám tři roky stálou dobře placenou práci, vlastní bydlení, manžela co taky vydělává a dost vysoké úspory bokem kdyby něco. Miminko jsem si přála už pár let. Takže si nemyslím, že bych byla mladá 🙂 teď se ten trend zase obrací a čím dál více mladých holek je maminkami. Moje tchýně měla mého muže v 38 a byly rádi, že ho mohli podporovat na studiích až do konce, když přišla o práci a její muž už to v práci nezvládal.

mikulilinka
18. čer 2015

Mám 25 a jsem ráda ,že se podařilo po nějakých zdravotních problémech jsem měla strach,aby se zadařilo a vůbec toho nelituju a litovat nebudu.Peníze nejsou všechno i s mála se dá nějak ušetřit, nekupuju věci extra drahé a luxusní ,ale snažím se najít krásné věci za super cenu 🙂 čeká nás rekonstrukce domečku a zařizování a s přítelem máme něco našetřené ,měli jsme mít svatbu ,ale za miminko jsme mnohem radši ,papíry počkají 🙂 a určitě není na co čekat ,pokud jsi si jistá s partnerem a celkově na tom nejste finančně na dně tak bych se nebála 🙂 je i hodně bazárku a známích co rádi pomůžou.

luciesofi
18. čer 2015

První miminko se narodilo pár dní po mých 26. narozeninách, druhé v necelých 28. Obě děti byly plánované a povedlo se prakticky hned. V té době - vlastně ještě když byl mladší dceři rok - jsme bydleli v nájmu, teď jsme zrekonstruovali byt v domě mých rodičů (na rekonstrukci jsme si půjčili) a bydlíme asi 3 měsíce. Rozhodně jsem si nepřipadala mladá, šla bych do toho klidně i dřív.... Všechno se dá zvládnout 🙂

lenysek1988
18. čer 2015

Otěhotněla jsem dva měsíce po svatbě v 26letech a malá se narodí dva měsíce po 27. Příjdu si spíš stará na první dítě. Chtěla jsem mít první už v 25,ale do té doby jsme eště nazačali řešit bydlení atd. K 25tinám jsem dostala zásnubní prstýnek a hned se dalo vše do pohybu...Asi potřeboval tehdy můj přítel již manžel dospět k tomu aby se stal táta. A teď se těší na malou i s dalším kamarádem, který bude nečekaně taky otcem. 🙂

0508
18. čer 2015

Já otěhotněla v 25, v 26 porodila. Myslím, že akorát v pravý čas. Sama v sobě jsem nějak vycítila, že to je správné rozhodnutí. Mladá si nepřipadám, spíš tak akorát 🙂 Mít první mimčo až kolem třicítky nebo až po třicítce, to už mi přijde hodně pozdě, stejně tak hned po dvacítce (tím neodsuzuji ostatní maminky). Prostě u nás to tak nějak přišlo - koupili jsme byt, vzali se, já otěhotněla a neměnila bych. Přišlo to prostě nějak s věkem a se správným partnerem...

jeeanetta
autor
18. čer 2015

Jak jsem již psala v úvodu, o peníze vůbec nejde. Máme svůj zrekonstruovaný byt, máme poměrně nové auto, máme oba slušně placenou práci, máme našetřené poměrně slušné finanční rezervy, jsme manželé. Ptala jsem se jestli Vám něco nechybělo nebo neuteklo 🙂

mirkazub
18. čer 2015

Ahoj, podle mě vhodná doba není nikdy 🙂 Ale je důležitý mít spolehlivého chlapa a vyřešené bydlení 🙂 My se po 6 letech vzali a teď čekáme první mimčo, je mi 26 a manželovi 32. Vždycky jsem říkala, že bych chtěla miminko v 25 maximálně v 29, tak mi to i vyjde 🙂

zmrz_lina
18. čer 2015

Malý se mi narodil ve 27 a přijde mi to ve všech ohledech tak akorát 🙂

soda365
18. čer 2015

ahoj, otěhotněla jsem ve 24 letech a teď už porodím s čerstvou 25 na krku 🙂 já si na dítě nepřipadám vyloženě mladá, ale kdybych neměla o 10 let staršího zatím bezdětného manžela, tak bych s dítětem ještě rozhodně takové 3 roky počkala, ale musím myslet i na něj a na to co je pro nás (jako pro rodinu nejlepší).. Zase si říkám, že budu sice teď mladá maminka, ale až mi bude 45 tak budu mít děti velké a budou snad už z domu (ve svém podnájmu, na intru apod.) rozhodně je nemíním mít ve 20ti nebo 25ti letech stále doma a dělat jim mama-hotel.. To si zase myslím rozumné není a dnešní maminky přidělávají starosti nejen sobě, ale i budoucím snachám či zeťákům že? 🙂

jeeanetta
autor
18. čer 2015

@soda365 No nejsem zástáncem mít děti do 30 doma, ale pokud studují VŠ a k tomu chodí i na brigády tak nevidím důvod proč by neměli bydlet doma? 🙂
Jsou děti co bydlí doma i v pozdějším věku kolem 25 a jsou plnohodnotnými členy domácnosti, co se podílejí na úklidu,... Myslím, že mama hotel je pouze o výchově.

karlajasmine
18. čer 2015

Ja jsem vzdycky chtela mit prvni dite v 25ti, ale v te dobe nebyl vhodny partner. Takze se nam narodi prvni miminko ted az mi bude 29 🙂 A ja si teda na dite mlada pripadam v tom smyslu, ze na me lidi koukaji, jako kdyby mi bylo 18 (vypadam hodne mlade) a je to zvlastni pocit.. ale jinak jsem na dite absolutne pripravena a strasne se tesim.. a myslim si, ze i tech 25 je tak akorat.. zalezi na situaci a na tom, co kazdy chce 🙂

lauranosi
18. čer 2015

Mladé? ne, proč proboha. Ekonomické zajištění není otázka až tolik věku. Já ve 26 byla dva roky vdaná, tři roky zaměstnaná (při VŠ), měli jsme s manželem byt v osobním vlastnictví (na hypotéku s výhledem doplacení do pár let), finanční rezervu, oba ukončené vzdělání...Naopak, kamarádky, které měly první dítě těsně před třicítkou mi už přišly, že čekají moc dlouho, z celkem banálních důvodů... Teď je mi 33, čekám třetí dítě a jsem strašně ráda, že jsem to všechno stihla před pětatřicítkou, máme krásnou rodinu, téměř postavený nový dům a ani ta kariéra nešla s dětmi úplně do háje, tak co si víc přát...

andrisek123
18. čer 2015

Mě je čerstvých 21 a už se o mimi nějakou chvíli snažíme 🙂 mám štěstí, že jsem hned po škole (po matuře) chytla dost dobře placenou práci, takže jsem si za ty 2 roky našetřila dost 🙂 navíc s přítelem oba máme práci, teď nově byt (na hypo), auto... Kdybych ale neměla toto zázemí, tak bychom se asi ještě nesnažili.
A teď k otázce... na mimčo si příliš mladá nepříjdu, ale bez toho zázemí, by to vážně ještě nešlo 🙂

blecha94
18. čer 2015

Kdybych otěhotněla ve 26, připadalo by mi to akorát. 🙂