ahoj
jsem strašně ráda za naši dcerku a překvapuje mě že je malo plačtivá a spíš se směje. čekala jsem že až budu mít miminko že alespoň ty první měsíce budeme zažívat dny plné dětského křiku ze kterého bolí uši i hlava a probdělé noci. A zatím MIchalka probrečí dohromady max. 3 hodiny z celého dne (pokud má hlad, bolí jí bříško a nebo pokud jí vytáhnu z vany), když chce pochovat tak spíše pokřikuje než pláče. Jinak je většinu dne klidná, je třeba vedle mě na dece, sleduje věci okolo, hraje si s ručičkama, občas se usměje, většinou si pro sebe něco zažvatlá. Když jedeme ven s kočárkem tak jízdu buď prospí a nebo sleduje co je kolem (líbí se jí zavěšený řetěz se zajíčky). Návštěvy taky říkají že máme velmi klidné a hodné miminko. Já jsem spokojená a v noci se vyspím. Michalka spí tak napůl, někdy v postýlce, ale většinou se tam různě vrtí a pokřikuje tak jí vezmu spát vedle sebe, hlavy máme u sebe, přidržuju jí ručičkou a je nám tak oboum dobře. Po noci které prospí u mě většinou přicházejí usměvavá rána, hned po probuzení se krásně culí a je ráda že zase spala se mnou.
Je to hodně časté že jsou miminka takhle hodná a nebo jsme výjimka?
P.S. a to já jsem nervák, v těhu jsem se šíleně stresovala a každý mě varoval že dítě bude úzkostlivé a já mám pohodářku 🙂
Miminko probrečí max. tři hodiny z celého dne???
Mladší dcerka byla celé "miminkování" pohodářka, neplakala téměř vůbec, tři hodiny za den neproplakala nikdy v životě...
My si zkusili prvního uřvánka. Dcera byla celkem náročná. A druhý byl poklad, nebrečel snad skoro vůbec. Do půl roka to bylo zlaté miminko, spal dlouho, budil se s úsměvem, nebo jen pokňourával. Všichni z něj byli vedle. Ono se zdá, že těch hodných moc není, protože většinou maminky řeší, co dělat, když pláče, nechce spát atd.
taky mám hodňoučké a usměvané miminko...ale stane se že máme špatnej den a bulí 🙂 ale to tak často není jen výjmečně 🙂
Mozna je to i o tom, jak to clovek vnima a co povazuje za pohodove -- ja naseho chlapecka radim spise mezi uknourane a uplakane deti, ale kdyz tak nad tim premyslim, tak vic jak ty tri hodiny, ktere zminujes, place malokdy. Tak nevim, mozna mam hodnejsi dite, nez si myslim a jsem na nej moc narocna 🙂
ja bych rekla ze co mame zname a tak tak všichni mame klidna miminka. mne nebreci vůbec, ale mají nerest, ani jeden nespi 🙂))))))) to jsou schopni prokecat a probreptat celou noc. Jak prijdou mezi lidi tak jsou stastni nejvíce. Takove to urvane miminko je podle mne prezitek, to az casem jak se zacnou vztekat s vývojem mozecku a tak, ale to prijde tak az od roka nohoru. TO si to pekne užívejte a setrete sily. Krom toho moje deti jsou nejdokonalejsi a vase je pro vas taky, myslim, ze jako mamy je taky vidíme nejlíp. Když se vzteka cizi tak mi uz z hlavy vypadlo ze moje to taky dělalo a často si rikam, je to mozny takovy vztekloun, to ta moje nebyla. Alew prdlajz byla, ale pak to bude takova smrst, ze to vždycky prekonate, zapomenete a tesite se na další obdobi. Moje obe deti přes den nezabreceli ani jedny, jen porad brblali, smaly se. Jak prisla noc, zaclo peklo 🙂))))
Náš Maty byl jako úplně malinký zlatý a moc hodný, usmíval se brzo a i smát nahlas se umí už hodně dlouho, nikdy moc neplakával a když už měl třeba hlad nebo něco, tak spíš jen kňoural. Asi do 5. měsíce mi spával celou noc. Pak se to trošku změnilo, začal se budit v noci na kojení třeba i 2x a teď už nějakou dobu se budí jedenkrát, ale mě to nevadí, vezmu si ho do postele a spíme spolu. A to plakání se nezměnilo skoro vůbec, pořád je veselý a spokojený, jen málokdy pláče a když už tak to má takový důvod, který se dá vyřešit 🙂
my to měli podobně jako @tkanicka - krušně jsme si zkusili u prvního dítka, dcerka prořvala 3/4 dne, v noci nespala, budila se i po půl hodinách, já byla zralá na Bohnice, vyspali jsme se poprvé až po jejích 6 měsících, byla hodně náročné miminko a je náročná dodnes, na pozornost, na vše, je neskutečně aktivní a uřvaná dodnes, vše si vynucuje řevem ... kdežto syn je andílek, odmala témeř nebrečel (krom koupání), krásně spal a je to nenáročné a mazlivé dítko, pravý opak dcery. Buď ráda, že takové miminko máš a užívej si ho. Druhé, pokud jej plánujete, může být pravý opak. 😉
Buď ráda, že to takto vnímáš a užívej si "pohodového" miminka 😉
😀 holky nebojte, to ještě příjde... 😀 😀 😀
Jáchym je taky pohodář. Usmíval se od prvního dne, už v inkubátoru, protože je nedonošenej. Spíš nespokojeně vrní, my říkáme, že škvrká. když brečí tak to je velká výjimka. Jestli říkáš, že Michalka propláče maximálně 3 hodiny denně, i to je na Jáchyma hodně. Jak říkám, spíš si poškvrčí.
Hned jak se vzbudí, směje se a i jinak vyloudit na něm úsměv není nic těžkého.
Říká se, že s povahou se člověk už narodí. Výchova v tomhle směru moc nezmůže. A já jsem ráda, že Jáchym je kluk do nepohody.
Já měla velmi uplakané miminko kvůli opravdu silné a dlouhotrvající kolice. A ani teď není pohodářka, je to dračice, vzteklá divoška, v očích jí hraje sto čertíků a myslím, že je s ní mnohem větší zábava než s těmi hodnými puclíky, kteří sedí na dece a koukají tupounce kolem 😝
Ba ne, buď ráda, že máš klid. Já klid nemám ani na minutu, ale každé dítě je pro mámu báječné takové, jaké je 🙂
Holky jsou u nás též zlaté,ale syn nám to dal vyžrat dokonale.Ted když Kubča s Nelčou povyrostli,nepoznáš kdo byl jaké mimčo,na zabití jsou stejně 😀
My jsme na tom podobně. Miláček je strašně hodnej. Když má hlad tak si samozřejmě zařvat umí, ale taky to není že by prořval celou noc. Posledních par dní dokonce spí v noci 7 hodin 🙂 A já jsem taky nervák 🙂