Mám těhotenství oznámit ve zkušebce nebo až mi dá smlouvu na dobu neurčitou?

zuzanatomanova
30. led 2018

Dobry den,
Jsem v 8.tt.
1.12. Jsem začala pracovat,jsem ve zkušebni době.
Mam sedavé zaměstnani nic těžkeho netaham..nevim ale jak se zachovat vuči zaměstnavateli. Mam těhotenstvi oznamit ve zkušebce nebo až mi da smlouvu na dobu neurčitou?? Mam obavy aby mě zaměstnavatel nepropustil kdyz jsem ve zkušebce...ale taky nechci jit na neschopenku a sedet do porodu doma...

pavla70
30. led 2018

mela by jsi tehu oznamit,

stuplakova
30. led 2018

@zuzanatomanova Měla by jsi mu to oznámit, ale asi bych počítala s tím, že pokud mu to oznámíš ve zkušební době, tak tě ve zkušební době vyhodí. Pokud půjdeš na nemocenskou ve zkušebce, tak tím nic moc nevyřešíš. Když půjdeš na nemocenskou ve zkušebce, tak zkušebka se ti zastaví, alespoň tak jsem to slyšela.

pintule01
31. led 2018

Pokud půjdeš na nemocenskou ve zkušebce,jsi 14 dní v ochranné lhůtě proti propuštění a pak tě zaměstnavatel stejně může propustit.
Takže těhu oznam a pokud tě propustí,dojdi di na gyndu a nech si napsat neschopenku,ať nejsi bez peněz...
Opět máš 14ti denní ochranou lhůtu i po propuštění

radkan91
31. led 2018

@zuzanatomanova já bych počkala,až budeš mít po zkušební době,pokud máš klasicky tři měsíce zkušební dobu,tak by ti měla koncem února skončit, jsi teprve v 8. tt,klidně bych počkala,až budeš mít za sebou první trimestr,dříve to stejně většinou člověk nechce všude rozkrikovat....

priefi
31. led 2018

@zuzanatomanova To zalezi, jak se citis, pokud dobre, chod normalne do prace. Nebyla bys prvni ani posledni, co by to zamestnavateli nerekla hned. Nemas ani povinost. Navic prvni trimestr je nejisty a stresy by Ti neudelaly dobre. Ja byt Tebou, pockala bych. Driv bych to rekla jen za predpokladu, ze by Ti nebylo nejlepe. Problem maji zeny, ktere tahaji tezke bremena, ty to nahlasit musi. Mimochodem, kdyby prislo k tomu, ze bys mela tahat neco tezkeho, tak rekni, ze Te chytly zada,.zda by Ti nekdo nepomohl.

rohatazizala
2. únor 2018

Já to v práci oznámila, až když jsem byla ve 4. měsíci a to jen proto, že jsem měla třísměnný provoz a noční směny mě ničily a protože se nám přidala práce a musela jsem zvedat kapoty u aut. Bohužel mi za 14 dní končila smlouva, takže když jsem to oznámila, bylo mi řečeno, že mi smlouvu neprodlouží, tak jsem šla na nemocenskou. Ale naštěstí jsem předtím měla ve výplatě bonusy, takže jsem nebyla zas tak ztratná na penězích. Ono není povinné oznámit těhotenství, tak víceméně záleží, co se ti vyplatí.