Ahojte, byla jsem na takovém kurzu o prázdninách, kde mě vezl bývalý žák mého učitele, který ten kurz organizoval, protože bych měla jinak problém se tam dostat. Cestou jsme si povídali a tak jsme si sedli, že jsme se pak bavili i během toho kurzu a odvezl mě i zpátky. Cítila jsem se s ním, jak už dlouho s nikým, ale nic jsem od toho nečekala, kým mě dnes nepozval ven. A já nevím, nechci přijít o příležitost, neboť mi je sympatický, i když vůbec nebyl můj typ na začátku, ale ještě nikdy jsem neměla vztah a mám dost chaos v mnoha věcech, kromě toho bojuji už 3. rok se sociální fobií, o čem on neví, protože jsem se při něm cítila, jako kdybych žádnou fobii neměla, co se mi už léta nestalo. Bojím se, jak to přijme a vlastně se bojím všeho😂. Ještě pro info mně je 16 a jemu 20, ale myslím, že to není problém
Pokud tě pozval ven, tak si můžete užít fajn procházku. Nemysli hned na vztah, vždyť můžete být i jen přátelé...
Rodičům jsem vždy popravdě říkala, kdy a s kým jdu ven.
Ad rodice: Jdu se projít s kamarádem? 🤷♀️
Jasně jdi, věkový rozdíl je v pohodě. Chovej se přirozeně a uvidíš 🙂. Rodičům řekni normálně pravdu, že jdeš ven s kamarádem?
@fifinka2020 ale oni to budou prožívat
A proč by to měli prožívat? Myslíš, že lepší je vyrazit s někým a jim neříct nic? Normálně řekni, že jste se poznali na kurzu a půjdete se projít do parku.
@mourovatakocka neboť je znám, ale tedy půjdu a řeknu jim pravdu
Normálně řekni, s kým jdeš ven. Klidně jim řekni, kde jste se poznali. Z vlastní zkušenosti vím, že zatajovat a lhát rodičům je daleko horší. Mamka mi pak vždy vyčetla, že jsem jí měla vše říct.
Pokud je ti s ním dobře, jdi. Nemusí z toho být hned láska, ale třeba jen přátelství.
děkuji všem, ale pořád se toho trochu bojím🙈
Strach je normální, zvlášť pokud máš fobii. Ale jdi do toho. Neřeš hned vztah. Kdyby tím začali rodiče, tak je utni - ať si počkaj, až budete vědět vy dva. Prostě využij toho, že vám je spolu dobře. Když to vyjde jako vztah, bude to super. Když nevyjde, nevyjde. Máte oba spoustu času.
Někde se začít musí, ono to půjde, můžete ho brát "tréninkově", někde se to přeci naučit musíte 🙂. Možná to máte vy jinak, ale za mě je nejlepší upřímnost a autenticita... Klidně bych o své fobii řekla, i s tím, že s ním je to jinak... Komunikace je základ všeho. Držím palce!