Ahojky, mám takovou otázku. Měla jsem teď par měsíců vztah, který skončil.
Zjistila jsem že to táhl se mnou a se svoji ex zároveň se kterou se rozešel přede mnou. Hrál to na nás obě. S ni je pravděpodobně ještě teď. Znám tu holku je hodna a myslím ze tohle si nezaslouží. Otázka je mám ji říct ze měl ještě mě? Ze nebyla jedina? Aby věděla s kým to vlastně je? Nebo být zticha a nechat mu vše projít?
Děkuji za odpovědi 🙂
Mlčela bych, nakonec by se to mohlo otočit proti tobě.
Co získáš, když jí to řekneš? Jsi si jistá, že ti to bude věřit? Pokud nejste kamarádky, nechala bych to být. Nic dobrého z toho nekouká.
Nerekla bych to první. Jako kdyby to byla opravdu dobra kamarádka, tak bych o tom uvažovala, ale jen kvůli osobní zkušenosti - kdysi mi psal kluk kamarádky ale i když jsem ho poslala do háje, jí jsem to nerekla, ona to zjistila a musela jsem dlouze vysvětlovat proč jsem to nerekla, cejtila se z moji strany podvedena, i ze strany toho kluka, chvíli trvalo, než mi začala věřit.. Pokud by to ale byla “známá” tak bych o tom prostě nemluvila.
@kokoska55 Neříkala bych to, myslím si, že by se to obrátilo proti tobě. Ona by to brala jako, že je chceš rozeštvat, on by se z toho vylhal a ty by jsi byla za tu nejhorší. Jestli je hodná nevím, možná spíš naivní, když jí nevadí chování jejího partnera. Pokud to hraje na obě strany, asi charakterově borec nebude žádné terno, ale to moje domněnka. (Nějak si nedovedu představit fajn chlapa pro život, který zároveň podvádí partnerku, lže a hraje to na 2 strany.)
A ja bych to praskla velebnosti 😂
Jako hodná holka by jsi to říkat asi neměla ať si to vyřídí sami mezi sebou . Ale já bych třeba byla
trochu zlá a naštvaná a řekla bych to 😂
A víš jak to spolu mají? Třeba ona o tom ví, je s tím v pohodě (ale ani za nic by ti to nepřiznala)... Kdyby se mě na tvém místě ta holka ptala, tak jí lhát a nic tajit nebudu, ale neumím si představit, že bych jen tak šla za ní a říkala jí něco takového. To mi přijde zbytečný, ničemu to nepomůže.
@kokoska55 me pripada zajimave, ze skoro stoprocentni shoda je na "nerikat". Rozumim duvodum, aby se to neobratilo proti tazatelce. Ale rekneme si narovinu - delame advokata jednomu lharovi, ktery podvadi a to urcite stejne tak skoro kazda odsuzuje. Ja bych to rozhodne rekla. Tim, ze to delal mi dal do rukou tu informaci, jaka je pravda, jaky je v tomhlv ohledu clovek a podvadenim holt riskuje, ze s tou informaci nalozim jak uznam za vhodne. A neberu opravdu za hrani si na boha, kdyz tu pravdivost do sitiace kde vladne lez dodam ja z pozice, ktere se tp sakra hodne tyka. Prijde mi trochu jako by tu znelo - nemotej se do veci, do kterych ti nic neni. Ale je. Vlastne nejvic, co muze. A ja jako ta druha zena bych pravdu znat chtela, jinak je to jen dalsi forma lzi.
Nic bych ji neříkala, pokud se osobně neznáte, nepletla bych se do nich, skončí to tak jak má.
@vh1610 To je také zajímavý pohled. Když jsem si přečetla tvůj příspěvek, tak jsem si vzpomněla jak jedna matka řešila rozvod dcery a říkala, že všichni kolem dcery věděli, že ji on podvádí a nikdo jí to neřekl, až nějaká sestřenice našla odvahu a řekla jí to. Podváděná dcera říkala, že to stejně tušila. Pak znám případ, kdy on chodil s dvěma holkami najednou, ta jedna o té druhé věděla, ta druhá nevím. Každopádně ta první, to řekla té druhé, že chodí s oběma, že je podvádí. Načež její reakce byla, on takový není, on by mi to neudělal. (Nevím, jestli ho tak moc chtěla, že byla ochotna tolerovat nevěru, nebo byla tak důvěřivá.)
Třeba jsi byla převozník, on si u tebe odpočinul, a jejich vztah to teď posílí a pomůže jim to být spolu dál. Takže bys tý hodný holce vlastně uškodila, kdybys jí to řekla, což určitě nechceš, žejo, protože přece chceš pomoct "hodný holce" a né zničit vztah i jí, když už ten váš nevyšel, a jemu se pomstít, žejo ;)
Pokud myslíš, že ti ta holka věří, pak bych jí to řekla. Ale opravdu jen v situaci, kdy je mezi vámi důvěra dost velká na to, aby od tebe dokázala přijmout informaci, které prostě nebude chtít věřit.
Pokud je to holka "se kterou jste se parkrát viděly", ale nemáte spolu významnější vztah, pak bych jí to neříkala, protože tím pravděpodobně zbytečně zraníš ji i sebe a nic dobrého to nepřinese.
@levandule_k lidi reaguji ruzne. Ale me pripada nesobecke rict ji to a dat ji tu moznost postavit se k realite - k tomu, ze je s nekym, kdo je tohoto schopny. A rozhodnout se, co chce. Vlastne tim spis ze to neni kamaradka mi to prijde nesobecke. Co by mi pripadalo jako cpani se do veci, do kterych nemusim je treba prasknout na nekoho jednorazovou neveru, ktera nebyla se mnou. Ale tohle bych rozlisovala. Sama nechci, aby ze me nekdo delal blbce dlouhodobou lzi. Tak pokud, mohu, zamezim tomu i u okoli. Jeji reakce by mi byla vlastne jedno, ale taky je jasne, ze on s timhle neskonci a neni to fer v zadnem ohledu, taky ji muze necim nakazit a podobne. Dlouhodiba lez a podvadeni je proste blbe a nikdo si nezaslouzi nevedet....
Řekla bych jí to, ať ví s jakým zmetkem to táhne/táhla
Nepřemýšlejte o tom. Jsou to dospělí lidé.
víš co já bych za to dala, kdyby mi tehdy někdo z těch desítek lidí, co to věděli, aspoň jeden jediný řekl, co mám doma za hajzla? neřekli, nechtěli se vměšovat, já neměla ani tušení a ještě si s ním během toho uplácala dítě, které je dnes bez otce, protože jeho ego nepřeneslo to, že byl přeci jen po provalení nevěr vyhozen. tady by vážně nikdo nechtěl vědět, že má doma prevíta a žije ve lži? kdy krom toho, že se mu "smějí" za zády celé sídliště a vesnice je ještě ohrožen HPV a různýma pohlavníma breberkama? mě nejvíce ranilo to, že to vědělo tolik lidí a nikdo mi neřekl, nepomohl... já, i za cenu, že to odnesu jako jediná, se s tím nepářu. Dokonce jsem psala i své bývalé kamarádce, že mě její manžel otravuje na seznamce, ať si s ním udělá pořádek...nakonec se z nás zase po letech staly kamarádky, rozvedla se, jelikož pak zjistila, že ji podvádí kudy chodí a byla vše "přátelům" jen pro smích. Ale jak píšu, soudím dle sebe, já bych to chtěla vědět a naopak by mi ublížilo, že se lidé okolo mne k tomu postavili takto a nechali mě žít ve lži... v případě, že se neznáte, tak bych neváhala už vůbec, jak se k tomu postaví je jen její rozhodnutí pak, ale proč by to těm prevítům mělo procházet? pak si každý myslí, že stejně nikdo nic nepráskne, tak to ve světě vypadá jak to vypadá ☹ a to je myšleno jak pro nevěrníky, tak i nevěrnice.
@vladenkamaminka konecne 🙏 presne moje predchozi slova. Prijde mi to jasnejsi nez facka.. nevim.. tohle - neplest se jim do toho, jsou to dospely lide mi prijde strasne mimo misu, kdyz ta podvadena ani nevi, ze ten problem existuje, tak to nema jak "jako ten dospely clovek" preci resit? AT si to vyresi jako dsopely lide az po tom, co se to provali... ale co je dospeleho na lzi ...
Stejne ti nebude verit. Znala jsem takove dve. Ale pokud je sance, ze ji to zachrani, tak asi ano 🤷
Ty vole, jak to tady čtu, tak se modlím, že kdyby mě manžel podváděl, tak aspoň někdo z mého okolí by měl tu slušnost mi o tom říct a já bych se k té situaci mohla nějak postavit
A nemůžeš to navlict tak, že se to dozví náhodou?
Třeba od někoho jiného? Třeba stylem
"Jé, Tomáš chodí s tebou? Já myslela, že jsou ještě s kokoska55, minulý týden přece spolu byli na té akci..."
To je asi sviňárna... No zkrátka ji navézt, aby si to spočítala sama...
Ja si hlidam svůj charakter, nepřeje nikomu byt podveden, rekla bych
Řekla bych jí to. A ještě jí poslala důkazy, aby nebylo pochyb o tom, s jakou sviní chodí. Vůbec nechápu, že tady tolik lidí tohle chování schvaluje. Vždyť tím dost možná holce „zachráníš život”.
Pokud by jí to mělo zachránit krk, to znamená, že s tím idiotem nemá ještě děti, tak bych to asi praskla i za cenu že se to proti mě otočí. Přeci je v budoucnu ti může ještě poděkovat. Záleží ale jaké tam jsou další okolnosti, zvážit v jake jsou fázi a která varianta je lepší, hlavně pro ni. Pokud ale o tom ona ví, tak bych držela hubu, bo by jsi byla za tu nejhorší mechu.
@kokoska55 Na tvém místě bych jí to neříkala. Chápu, že jsi zraněná a chtěla by ses mu trochu pomstít, ale nejvíc to ublíží té holce. Mám pocit, že takový chlapi se z toho většinou stejně vylžou a za všechno může ta druhá žena. Bude jí namlouvat jak ty jsi ho uháněla, on podlehl. Nakonec prozřel protože miluje tu se kterou zůstal a s tebou to ukončil. Třeba se vůbec nerozešli a ty jsi byla ta druhá.