Mám jet na svatbu nejlepší kamarádky do Indie, nebo zůstat se svým ročním kojeným synem?

helenatuc
7. pro 2024

Moje nejlepší kamarádka se za 4 měsíce vdává v Indii a chce, abych jí šla za svědka. V té době bude mému synovi 1 rok. S partnerem jsme zvažovali, zda bychom mohli jet všichni společně, ale nakonec jsme se rozhodli, že tak dlouhou cestu, očkování a s tím spojené komplikace nechceme podstupovat.

Nyní stojím před rozhodnutím, zda na svatbu odjet sama a nechat syna doma s partnerem a za pomoci rodičů, nebo zda vůbec nejet. Syn je na tatínka zvyklý, protože pracuje na částečný úvazek a tráví spolu hodně času. Obvykle však syna uspávám já, a to při kojení. I babičky pomáhají, takže je syn zvyklý i na ně.

Na jednu stranu bych kamarádce nejraději řekla, že svatbu májí uspořádat za rok 🙂) Od syna se mi vůbec nechce a představa odjet na 5–7 dní (z toho 2 dny svatba a zbytek cesta) mě nenaplňuje klidem. Na druhou stranu si nejsem jistá, jestli se můj pohled za ty 4 měsíce změní. Moc ráda bych na svatbě byla, a už jen to, že mě chce za svědka, je pro mě velká pocta. Ale to načasování...

Cítím, že se mi to celé těžko rozhoduje. Jak to vidíte vy? Máte zkušenosti s podobnými situacemi? Budu vám vděčná za každý názor nebo radu.

veru181
7. pro 2024

Já bych neodjela. Syn mi přijde ještě malý na takové odloučení. Kamarádce bych se omluvila, vyjádřila, že mě to moc mrzí, a sdělila pravdivě důvod.

klokanka31
7. pro 2024

@helenatuc Já bych nejela.

kolunka
7. pro 2024

Nejela bych.

xnikax1
7. pro 2024

@helenatuc nejela

ele_nka
7. pro 2024

@helenatuc a já bych jela. Svatbu v Indii člověk zažije jen jednou za život. Týden není až taková doba, pokud tatínek péči o syna zvládá sám už teď, za 4 měsíce to bude zase o něco lepší.

helenatuc
autor
7. pro 2024

Koukám na letenky a zvládlo by se to za 4 dny. I tak si ale nejsem jistá. Moc děkuji za všechny odpovědi!

cherie24
7. pro 2024

Svatba v Indii je opravdu jednou za život a takovou nabídku bych odmítnout nechtěla. Celkově by mě lákalo se tam podívat, já bych jela. Jestli je malý zvyklý na tatínka a babičky pomůžou, neváhala bych, ač nervózní bych samozřejmě byla. 🙂

smajlinka
8. pro 2024

@helenatuc Byla bys tam sama nebo v nějaké partě? Úplně sama bych nejela. Svatba v Indii je hrozně dlouhá a je na ní hodně lidí, kamarádka má tebe stejně nebude mít čas...

fyii
8. pro 2024

@helenatuc v Indii jsem.byla a na rovinu, jsou staty, ktere staci videt jednou. Spina, hygiena mizerna, priprava jidla radsi nevedet, vsechno palivy jak prase i kdyz budou tvrdit, ze ne. cas 4 dnu stravis prevazne v letadle, za riziko, ze si neco sebou privezes domu diky ne k malymu diteti. Cisty to je jen na hlavnich turistickych trasach. Kamoska na tebe stejne nebude mit cas, svatby jsou fakt velke...

lenickakl
8. pro 2024

Jela bych.

martina1317
8. pro 2024

Jela bych, ale - jak s laktaci? Zvladne se krmit i jinak nez jen kojenim?

alubif
8. pro 2024

Jet na 4 dny do Indie... Jen minimalne 2 dny z toho procestujes, časovy posun, svatba... No nevím. Já bych nejela, protože mám paničkou hrůzu z lítání, ale kdyby se mi kamarádka vdávala třeba v Paříži, jela bych hned. Pokud nemáš problém s létáním, určitě bych jela minimálně na týden. Roční dítě to bez tebe zvládne, navíc v tomto uz kojení není základní stravou dítka a je možné, že už ani kojit nebudes.

lemamama
8. pro 2024

Jela bych a ty koukej jet taky, tohle se jen tak nezazije. Tech par dní se nepo..dite by nikdo nehlidal, byl by se svým otcem.

verunnaj
8. pro 2024

Nejela bych

oplatecka
8. pro 2024

Do Evropy bych pravděpodobně jela, do Indie ne.

te_reza
8. pro 2024

Ty jo, tam asi taky ne. Jak se tam ocitla? Dovedu si představit letět kamkoliv jinam, ale tohle nejen že je dost z ruky, ale já bych se i bála.

junomcgaff
8. pro 2024

Byla jsem od 11 měsíční dcery na 4 dny. Zvládla to v pohodě, mléko jsem odsávala ráno a večer a po příjezdu zas dál kojila. Ale jak píší výše, 2 dny cesta, 2 dny svatba, bude to hrozně hektické a co když si odtamtud přivezeš nějaký průjem nebo něco k malému dítěti? Asi bych nejela

cuma
8. pro 2024

Jela bych, obzvlášť, když je dítě na otce zvyklé a on to zvládá

titina12
8. pro 2024

Jed !!

kosi_cek
8. pro 2024

Mě třeba v roce děti ještě prakticky noc nejedly, bez kojeného ročního dítěte bych nikam nejela, nicméně do 1r se dá dítko i odstavit a klasický postup zavádění se dá k řízenému odstavu i použít a pak, pokud je dítko navázané i na jiné osoby, to není určitě taková překážka, ale během kojení jste hold takové spojené nádoby, které když se rozpojí, tak mají problém obě...

martulka88
8. pro 2024

Nejela bych, ikdyž svatba bude krásná a asi jednou za život. Na tebe nevěsta nebude mít čas, budeš neustále myslet na malého a můžeš něco přivést domů.

95newmommy2020
8. pro 2024

Já bych jela, je to pár dní a tohle vytržení z běžného stereotypu tě mega obohatí.

exbordelar
8. pro 2024

To je teda dilema. Ja sama nevim, jak bych se rozhodla. Ale spis asi ne. Jak je psano vys, kdyby to byla Evropa, tak vaham minimalne. Ale zrovna Indie... je to strasne daleko, muzou nastat komplikace na ceste, zpozdeni letu, ... a ze ctyr dnu mas razem vic jak tyden,.. navic sama... za me - ja bych si ujasnila dulezitosti roli, ktere zastavas: mama rocniho ditete se kterym jsi intenzivne kazdy den a pro ktereho jsi nenahraditelna (kdby se ti neco stalo nedejboze) vs. svedek nejlepsi kamaradky, kterou vidas momentalne tak 1-2x za rok.
Kdo se s tvoji nepritomonosti srovna lip - rocni dite nebo kamaradka?
Pro koho bys dychala a polozila zivot?
Mozna to bude brat nekdo jako zavadejici a podpasove otazky, klidne, ma na to pravo. Ale mne by v rozhodovani hodne pomohly.
Kazdopade at se rozhodnes jakkoliv, preji, at jsi za to rada 😊

1pomnenka
8. pro 2024

Nejela bych, zdraví máš jen jedno. Největší problém je pitná voda. I na tom nejlepším hotelu se bohužel stane, že si otevřeš balenou vodu a ona bohužel není originál. Má navrtané dno, zalepené a doplněné tou jejich. Skončíš v nemocnici a to fakt nechceš. Na vše sedají mouchy, vše se tam rychle kazí, my to bohužel nedáváme. Omluvila bych se. Klidně bych jela do Afriky, ale do Indie ne, hygiena je na šílené úrovni.

g_m
8. pro 2024

Urcite bych jela. Musi to byt zazitek jako blazen! Ja jela na devet dni do Anglie, kdyz mel dcera rok a bylo to uplne v pohode...

j.a.n.i
8. pro 2024

@1pomnenka No, zas tu Indii nevykresluj jako misto, kde se zaručeně necim nakazis a skoncis minimálně ve špitále...

j.a.n.i
8. pro 2024

Ale jinak bych taky nejela, ale spis protože mi prijde nesmysl letet tak dlouhou cestu na otocku na svatbu. Plus pokud to ma být indická svatba, tak delat svedka u neceho, o cem nevim vůbec nic.

drep
8. pro 2024

Letěla bych. Svatba je (ideálně) jednou za život, dítě by beze mě smutkem neumřelo. Ale za sebe, já bych letěla i s dítětem i s manželem, cestování otevírá oči i obzory a to hodně potřeba (i soudě podle téhle diskuze).

1pomnenka
8. pro 2024

@j.a.n.i Z práce tam služebně létají na měsíc, každý většinou jen jednou. Za ty prachy to nikomu nestojí. Nakonec jsou rádi, že udrží alespoň suchou rýži a jez ji celý měsíc. Z vyprávění dost mrazí. Je to horší, než si myslíš.

g_m
8. pro 2024

@exbordelar Jejda jde o par dni ne stehovani se na cely zivot. A proc by zenu na par dni nenahradil tatinek? Ten ma uplne stejna prava a s tim by problem nebyl, aby na tyden odjel?