Malování. Za jak dlouho vyschne vymalovaná místnost?

kamoulinek
15. led 2021

Ahojky,
Mám otázku, poradí mi někdo ze jak dlouho uschne vymalována místnost? Aby se tam dalo být?
Děkuji za odpověď

makovice88
15. led 2021

@kamoulinek My jsme vzdy malovali rano/dopoledne a pri otevrenych oknech to do vecera uschlo. Delali jsme vzdy 2 natery. ☺️

mamikry
15. led 2021

@kamoulinek Taky tak. Dopoledne vymalovano a do vecera sucho.

klokanka31
15. led 2021

@kamoulinek Taky záleží jestli malujete v létě nebo v zimě. Na jaře/v létě se u toho dá celý den větrat, takže pokud začnete dopoledne, večer to je ok.

jsme
15. led 2021

Teď jsem malovala pokojíček před Vánoci (objevila se plíseň, takže o škrábat ošetřit a vymalovat). Každopádně ráno jsem vymalovala po obědě nastěhovala odpoledne už kluci otestovali 😅🤦‍♀️

merope
15. led 2021

Záleží, kolik se dává nátěrů, jak to vypadá a podobně. Já takto malovala záchod, dala jsem druhý nátěr moc brzo po prvním a celé mi to popraskalo. Přijde mi, že být se v té místnosti dá skoro hned, že to není zase takový problém a ač jsem na barvy "cíťa", tak ty na zdi mi nevadí. Jestli se ptáš, kdy to bude hotové jako 2 nátěry, uklizeno a nastěhováno, tak to bych v jednom dni v zimě nepočítala (pokud teda nemáš odvlhčovač a nepustíš topení).

kamoulinek
autor
17. led 2021

@jsme ano právě se taky jedna o dětský pokojíček taky tam máme plisne sice je to nastrikanr proti plísním, ale ale ten pocit mi nedá, takže budu malovat.

kamoulinek
autor
17. led 2021

@merope odvlhčovač mám. pustím topení, nechci aby v tom dite bylo dlouho. Takže vymalovat a zatopit.

alcar
17. led 2021

No ideal natrit jeden den jednu vrstvu a druhy den dalsi. Takhle nam to delaji vzdy maliri. My sami nemalujem.

michaela666
17. led 2021

Určitě zjistit důvod plísně a podle toho se dá do barvy přimíchat složka proti plísním. Podle toho jako chcete dávat barvu, bych přidala i penetraci. Pěkně to podtrhne barvu.
První nátěr štětkou a druhý hustší válečkem. Tak maluje náš děda - malíř pokojů už x let a vždycky spokojenost, pěkně to chytne a žádné šmouhy.
Jinak my měli ložnici hotovou teď v prosinci za jeden den. Ráno jedna vrstva, za 2 hodiny druhá a pak nechat dobře uschnout, ale barvu jsme měli akorát bílou.

karimk
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
marika1996
14. říj 2021

@jsme přesně tak! Nechala jsem si nedávno malovat celý byt. V jednom pokoji jsme měli v rohu plísně. Našla jsem si firmu na internetu a vše řešila s nimi. Bylo super, že mi malíř přímo poradil co s plísní. Neměla jsem s tím žádné starosti 🎉 A pokoj uschnul během jednoho dne 👏