Ahojky,
Mám otázku, poradí mi někdo ze jak dlouho uschne vymalována místnost? Aby se tam dalo být?
Děkuji za odpověď
@kamoulinek Taky tak. Dopoledne vymalovano a do vecera sucho.
@kamoulinek Taky záleží jestli malujete v létě nebo v zimě. Na jaře/v létě se u toho dá celý den větrat, takže pokud začnete dopoledne, večer to je ok.
Teď jsem malovala pokojíček před Vánoci (objevila se plíseň, takže o škrábat ošetřit a vymalovat). Každopádně ráno jsem vymalovala po obědě nastěhovala odpoledne už kluci otestovali 😅🤦♀️
Záleží, kolik se dává nátěrů, jak to vypadá a podobně. Já takto malovala záchod, dala jsem druhý nátěr moc brzo po prvním a celé mi to popraskalo. Přijde mi, že být se v té místnosti dá skoro hned, že to není zase takový problém a ač jsem na barvy "cíťa", tak ty na zdi mi nevadí. Jestli se ptáš, kdy to bude hotové jako 2 nátěry, uklizeno a nastěhováno, tak to bych v jednom dni v zimě nepočítala (pokud teda nemáš odvlhčovač a nepustíš topení).
@jsme ano právě se taky jedna o dětský pokojíček taky tam máme plisne sice je to nastrikanr proti plísním, ale ale ten pocit mi nedá, takže budu malovat.
@merope odvlhčovač mám. pustím topení, nechci aby v tom dite bylo dlouho. Takže vymalovat a zatopit.
No ideal natrit jeden den jednu vrstvu a druhy den dalsi. Takhle nam to delaji vzdy maliri. My sami nemalujem.
Určitě zjistit důvod plísně a podle toho se dá do barvy přimíchat složka proti plísním. Podle toho jako chcete dávat barvu, bych přidala i penetraci. Pěkně to podtrhne barvu.
První nátěr štětkou a druhý hustší válečkem. Tak maluje náš děda - malíř pokojů už x let a vždycky spokojenost, pěkně to chytne a žádné šmouhy.
Jinak my měli ložnici hotovou teď v prosinci za jeden den. Ráno jedna vrstva, za 2 hodiny druhá a pak nechat dobře uschnout, ale barvu jsme měli akorát bílou.
@jsme přesně tak! Nechala jsem si nedávno malovat celý byt. V jednom pokoji jsme měli v rohu plísně. Našla jsem si firmu na internetu a vše řešila s nimi. Bylo super, že mi malíř přímo poradil co s plísní. Neměla jsem s tím žádné starosti 🎉 A pokoj uschnul během jednoho dne 👏
@kamoulinek My jsme vzdy malovali rano/dopoledne a pri otevrenych oknech to do vecera uschlo. Delali jsme vzdy 2 natery. ☺️