Ahoj holky
Dostala jsem v práci úkol. Vyzdobit Vánočně naši svačinárnu... Chci malovat na okna. Doma používám běžně zubní pastu. Ale to je jen bílá... Chci moc barev Nemáte vyzkoušeno, některá, třeba tempery?
Hlavně, jak to jde pak dolů... Vím, že existují fixy, apod. Ale jednak by se to prodaržilo (je to dost oken a velká okna), a druhak mi nepřijdou tak moc syté...
Děkuji za tipy
@nikoulinka a co tu zubni pastu obarvit potravinarskou barvou? jako zkusenost s tim nemam ale mohlo by to jít
@verunnaj jo, barvy na sklo znám. Ale jak jsem psala, je to opravdu velikánská plocha. To bych těch tubicek spotřebovala fakt moc.
@hanka_12345 jo, obarvit mě taky napadlo. Jen se bojím, aby to barvivo pak případně se nějak "nezažralo" do skla.
Ono totiž. Nejsou to běžná okna s rámy, apod. Ta okna se nedají ani otevřít, jsou to opravdu velké skleněné tabule, přes jednu celou zeď. Nemám fotku, jinak bych přiložila.
@nikoulinka tak tu barvivost muzes vyzkouset klidne hned doma ale s tim zažráním nevím to by snad mohlo být ok že to půjde umejt. Zkus se poradit s nekym treba skolni uklizecky co ty si o tom mysli o te barvě na skle
@nikoulinka Já si jako dítě pamatuji , že jsme ve škole o výtvarce normálně malovali na okna klasickými temperovými barvami každé roční období něco jineho. Šlo to pěkně umýt z oken.
A co třeba křídy rozdrtit na prach a smichat s troškou vody na takovou pastu?
Křídy mě taky napadly. Obarvit je třeba potravinářským barvivem nebo smíchat s temperou. Zažrání barvy do skla bych se nebála, obarvené sklo od něčeho jsem ještě neviděla. (Pokud to je sklo a ne plexi)
Tak jsem to prubla temperama. Drží to skvěle. A myslím, že i uklízečky budou mít radost. On po zaschnutí to stačí jen seškrábnout a jde to nádherně dolů Děkujiiii všem
@nikoulinka barvy na sklo, stanou se z toho jakoby samolepky a schovas pak na další roky