Myslíte, že úroveň inteligence předurčuje, jaká hudba se vám líbí? Často slyším, že vysoce inteligentní lidé poslouchají vážnou hudbu a ti méně inteligentní rap. Je na tom něco pravdy? Nebo jsou to předsudky? A jaké předsudky máte vy? A co osobnost? Že extroverti jsou na rockovou hudbu a pasivní lidé třeba na jazz? Kdo ví, jak to je, a jestli to vůbec nějak je ;) Moc mě to zajímá, a proto dělám na tohle téma výzkum ke své diplomce.
Moc prosím, věnujte necelou půlhodinku na vyplnění tohohle dotazníku, každého jednotlivého účastníka zahrnu vděčností!
K dotazníku mám dvě doporučení: 1.příští dotazník koncipujte o dost kratší, významně pak zvýšíte množství respondentů ochotných Vám odpovědět, není to zápočtový test, je to dlouhé, předlouhé... 2. na osobní údaje (věk atd) se ptejte až na konci, tj. až když odpovídající ví, že to, co vám vyklikal, je úplně neškodné a klidně k tomu své údaje přidá... 🙂
@simona9797 Vyplneno do konce. Velmi zajimave, nechala jsem na sebe i mailovy kontakt. At to jde! 🙂
vyplněno, ale bylo fakt dlouhé. I ty otázky, strašně moc pod sebou ve sloupci, že si člověk vyjížděl nahoru, aby si zkontroloval, že neklikne na špatnou odpověď
Uf, vyplněno, velmi zajímavé, jen jsem asi nepostižitelný materiál, spoustu ráda/nerada věcí pro mě bylo hrozně těžké zodpovědět 😁. Ale žádná z otázek mi nepřišla zbytečná, nezkracovala bych, šlo by to na úkor zjištění. Přeju hodně respondentů 😘
A kde máš punk? 😉
@simona9797 zní to zajímavě, ale vzhledem k délce a info ze je to na půl hodiny popravdě ani nerozkliknu...
@vineta 😂😂👍
@pabka Na pul hodiny to neni. Mela jsem ho o dost driv. Ale je to fakt zajimave postaveny dotaznik, skoro skoda ho zatracovat hned.
Sorry, chtela jsem pomoci, ale fakt je to moc dlouhe a pro mne nezajimave a rozbolela mne z toho hlava. Co ma sakra spolecneho napriklad otazka s tim neochotnym prodavacem s inteligenci a hudbou? Jestli chces neco vedet, tak me IQ je 126 a posloucham rock, power a ghotic metal a orchestralni hudbu, jestli ti to k necemu bude.
Ja tu cislo asi psat nebudu, ale za me teda jazz, klasika, bigbeat, ceske indies (napr. Psi vojaci, Zuby nehty a pod.) a pak treba i jungle, psytrance a tak 🙂
Ale pop, hiphop, disco... To ne-e 🙂
Vzdala jsem to
Zajimavy dotaznik, zajimave tema... a pripojuju se k holkam s infem, IQ cca 130 a posloucham jak pop, tak i rock a metal, miluju 80. Leta 😀... nesnasim techno a rap, nemusim dechovku a lidovou hudbu, folk, country
Ani blues a jazz mi nic nerika
@simona9797 vyplnila jsem 😉
Trvalo mi to 15 minut a dotaznik me bavil. Takze se primlouvam k tomu at se toho nebojite a pomuzete s vyplnovanim 😊
@simona9797 já to vzdala u poslechové často 🙈 při kojení ala uspávání je to nereálné a dodelavat pak se mi nechce. Jinak mega dlouhý dotazník, chtělo by to zkrátit. Chápu, čeho chceš dosáhnout, ale hodně lidí si to v průběhu rozmyslí a vzdá
Tak na tenhle dotaznik jsem hodne zvedava, jelikoz moje hudebni portfolio je hodne siroke. Mam, rada jak ja rikam a to predevsim inteligentni muziku a tu lze nalezt ve vsech zanrech. Jediny co nesnasim, je rap, techno nebo tvrdy metal. To nepovazuji za hudbu.
Chybí mi tam trampská hudba. Jinak myslím, že hudební vkus je daný inteligencí v kombinaci se zájmy a životním stylem.
Mě to bavilo, poslechla jsem si i ukázky, zamyslela se a nechala ti kontakt. Klidně vyplním i další test. Pro mě bylo malinko obtížné, že jak ty ukázky byly různorodé v rámci jednoho žánru, cítila jsem různě i ty odpovědi. Nejprve jsem něco zaškrtla, pak začala hrát druhá ukázka a já to musela změnit. Ale rámcově jsem to snad vyplnila podle svých pocitů. fakt zajímavé téma🙂 Dáš vědět výsledky?
Mockrát všem děkuji, i těm kteří se o vyplnění alespoň pokusili 🙂 Sběr dat stále probíhá.
Co se týče chybění žánrů - byly vybrány hlavní žánry. Veškeré STYLY (trampská hudba, punk atd.) se ukrývají pod těmi žánry.
O psaní tvrdých dat až nakonci už vím, doteď jsem to skrz celé studium nezaslechla :D Už to nechám tak, ale díky za podnět 🙂
Výsledky můžu dát vědět, ale pár měsíců to potrvá 🙂
@simona9797 hotovo..zajímave otázky☺