Lupení z kedlubnu. Vracejí se zpět?

tiffany001
12. bře 2022

Holky, mám dotaz 🙂

Myslíte, že listy z lupení z kedlubnu v Lidlu, Penny, Kauflandu se vracejí zpět nebo ne?
Dnes jsem byla na nákup a vzala si pár listů vyhozených od kedlubnu. Slušně jsem se u kasy zeptala jestli si to můžu vzít, popř zaplatit..Bylo mně arogantně řečeno ať to vrátím zpět, že to posílají nazpět 😀
Nejde o nic, jen ta paní u kasy byla arogantní a vím, že doma chová dobytek..tak mne to až potom docvaklo. Setkaly jste se s tím někdy?

zelenaesmolda
12. bře 2022

@tiffany001
Normalne si to lidi berou,neni v tom zadny problem.

lenerka1
12. bře 2022

Já si beru kedlubny i s listím, to jim to pak asi na vratce chybí 😀 No ať je to jakkoliv, jednou je člověk zákazník a zaměstnanec by se k němu neměl chovat arogantně, ať se obrací s jakýmkoliv dotazem.

tiffany001
autor
12. bře 2022

@zelenaesmolda , já si též myslím...nejde vůbec o nic...jen mně mohla říct narovinu, že si to nechávají pro sebe, nebo nevím co...za to byly důležitá a sjela mně pomalu jak alíka...ikdyž jsem se předem slušně zeptala...navíc jsem toho měla pár kusů...
nejde o život 😀 jen mne to trochu překvapilo...ten postoj...sama kolikrát vyhazují ty listy, když kupuji kedlubny, teď jsem chtěla jen pár pro želvu, bo ještě tráva velice neroste... Člověk se jen diví, s čím nebo jakým typem člověka se může potkat... 🙂

tiffany001
autor
12. bře 2022

@lenerka1 víte, sama jsem prodavačka a vždy, když zákazník něco chtěl a bylo to v mých možnostech, tak jsem mu vyhověla..samozřejmě, aby to nemělo špatný dopad pro obchod...mám na mysli třeba ty listy, apod.... 🙂

lenerka1
12. bře 2022

@tiffany001 Jo, o to víc to člověka zamrzí, že? Taky dělám s lidmi a snažím se vycházet vstříc, a i když to nejde, tak se snažím mile s omluvou vysvětlit. No bohužel se to v dnešní době asi moc nenosí.

prejeta_zaba
12. bře 2022

Cože? 😁 Kam by to asi vraceli. Normálně si to lidi berou na krmení králíků. Prodavačka evidentně neměla den. Stane se, akorát by to nemělo být pravidlem. 🤷‍♀️

tiffany001
autor
12. bře 2022

@prejeta_zaba nebo si to můžou brát třeba zaměstnanci pro svoje zvířata...stačilo ale říct normálně..a ne mně "sjet" jak malého Jardu... Obzvlášť, když jsem se nejdříve slušně zeptala a nechtěla si vzít nic bez dovolení..Vždyť jsme lidi... 🙂

zelenaesmolda
12. bře 2022

@tiffany001
to by kazdy zamestnanec musel mit doma kralici farmu pri tom mnozstvi :D

tiffany001
autor
12. bře 2022

@zelenaesmolda jj, ti asi jo 🙂 jen jsme z vesnice, tak je pravděpodobné, že doma má zvířectvo, navíc tetičky, strýcové, apod... 😀 třeba myslí i na svoji rodinu 🙂 paradox je, že vždy jsem ty listy tam nechávala a dnes jsem chtěla jen trošku do sáčku pro naší želvu...Nejde o nic..jen čumím, jací umějí být lidé ...

prejeta_zaba
12. bře 2022

@tiffany001 Spíš bych se bála to zvířeti dát, bůhví, čím je to postříkané. To je možná lepší natrhat pampelišky před barákem. Za pár týdnů už porostou.

tiffany001
autor
12. bře 2022

@prejeta_zaba , jj, ale tráva zatím neroste, to by bylo výjimečně...navíc ji to vždycky myjí pod vodou...ale to je jedno...ať si to paní strčí někam 🙂

konidana
12. bře 2022

@tiffany001 beru olamane lupeni pro kraliky a nikdo nikdy nic nerekl. Obcas jsem to i v igelitaku vylozila omylem na pas, tak se jen pokladni divila, co to je. Po odpovedi v pohode, zadna reakce.

michaela666
12. bře 2022

Do těch košů dávají lidi i odpadky ( sáčky, kapesníky, papírky) takže pochybuju, že by to někdo třídil a vracel. V Tescu to normálně uklízečka hodí do popelnice. Paní prodavačka asi vstávala zadkem napřed nebo si to bere domů a měla by málo.

ab3185
12. bře 2022

@tiffany001 Pracuji 13 let v Kauflandu, už x let u nás platí nařízení, že natrhané chřástí nesmí přes pokladnu. Oficiálně to má probíhat tak, že si zákazník lupení nechá zkontrolovat na informacích a přes informace s ním vyjde z prodejny, ale my na pokladnách je s tím nesmíme nechat projít a zákazníkům to máme zabavovat. Druhá věc je ta, že o tomto nařízení, mnoho nových zaměstnanců ani neví a tak to zákazníkům nechají. A následně jsme pak pro zákazníky špatné my co to dodržujeme. Já osobně menší množství nechám, třeba ze dvou tří kedluben, protože se s nima nechci hádat, ale přijdou zákazníci třeba i s plnýma krabicema a to prostě nejde. Člověk se o to místo taky bojí, a nenechá se vyhodit kvůli vašemu lupení. Důvod proč se to nesmí je ten, že docházelo ke ztrátám, lidé si v chřástí odnášeli schované zboží, osobně jsem takto vylovila z krabice naběračky. A pak to, že né všechno lupení, je lupení, třeba odtrhlé listy z kapusty a zelí, část utrhlého pórku, to jsou věci na váhu a nemůžeme je nechat odejít bez zvážení a zaplacení. A že se nám takhle paní pokoušela mezi listím pronést i bazalku vytrhlou z celého květináčku, o tom už ani nemluvím. Proto se chřástí musí důkladně zkontrolovat a na pokladně na to z důvodu rychlého odbavení není čas, proto chřástí jedině přes informace.

tiffany001
autor
13. bře 2022

@ab3185 já měla pár kusů v mikroten. sáčku, bedýnka by mne ani nenapadla 😀 navíc to bylo poprvé a to výjimečně, potřebovala jsem pár kusů pro želvu..chápu, co jste napsala, jen nevěřím tomu, že paní řekla, že to musí vracet zpět...plno lidí to škube pryč ty listy, já to dělám také..tomu nevěřím, ze to posílají někam pryč ..nezlobte se.. Kord, když vím, že doma chová tato paní slepice, králíky, atd. ve velkém ... To je jedno ... Kdyby mně slušně řekla nezlobte se, ale nemůžete si to vzít....chápu...ale sjela mně arogantně, atd.

tiffany001
autor
13. bře 2022

@ab3185 je dobré vědět, že přes informace to jde ... Jen v Lidlu žádné informace nejsou, ani v Penny... Ale děkuji za vysvětlení .. 🙂

ab3185
13. bře 2022

@tiffany001 Nevrací se to, vyhazuje se to, nesmí si brát ani zaměstnanci, ze stejného důvodu. Jak to chodí v Lidlu nevím. Jak říkám, já pár kousků pouštím, ale i tím riskuji průšvih.

tiffany001
autor
13. bře 2022

@ab3185 Tak se někdy zkusím zeptat na informacích, jestli by mne dali sáček....když ne, svět se nezboří 🙂 vše je jen o lidech a domluvě 🙂

irmamala
14. bře 2022

Manžel včera přinesl z Kaufu plný pytlík, že se tam dohodl s nějakým klukem. Já to dělám tak, že si koupím jednu kedlubnu a nasbírám k ní pár těch listů, nikdy mi nikdo nic neřekl, ani mě nenapadlo, že to může být problém.

tyname
14. bře 2022

Dávat se to opravdu nesmí, není určeno ke konzumaci a může to být chemicky ošetřené, zvířeti to může potenciálně ublížit

lovemusicsun
14. bře 2022

Měli by být rádi, že si to někdo vezme. Prodejny to hází do bio odpadu nebo do komposteru, pokud ho mají. Vlastně jim setrite náklady, když si to vezmete. Paní prodavačka měla asi den blbec..