Logopedie - tvorba slovníku

petucelli
27. říj 2018

Dobrý den, ráda bych vás poprosila o pomoc. Snažím se pro své internetové stránky vytvořit,,logopedický slovník", kde by byly srozumitelně shrnuty pojmy, se kterými se jako rodiče setkáváte v rámci terapie u logopeda nebo např. pri komunikace s učitelkou v MŠ.
Samozřejmě nějaký seznam mám, ale protože už se v oboru chvíli pohybuji, tak spousta věcí, už je pro mě automatika, proto mě zajímají názory rodičů.

Děkuju za spolupráci 🙂!

konidana
29. říj 2018

pro mne jsou vždy oříškem jakákoli cizí slova. Teď mne napadá syntéza a ... to opačné. Prostě skládání a rozkládání slov z písmen a na písmena.

petucelli
autor
29. říj 2018

@konidana Děkuju moc, píšu si 🙂)

konidana
30. říj 2018

@petucelli možná by nebyl na škodu i zkratkovník... OVŘ, PP, ...

petucelli
autor
30. říj 2018

@konidana No vidíte, to by mě nenapadlo, jak už to člověk používá každý den🙂). Děkuju moc!

konidana
31. říj 2018

@petucelli PPP jsem chtěla napsat:D tu zkratku znám a stejně to nevymyslím😉 A takový to ADHD-každý to používá, ale přepsat do slov a srozumitelně vysvětlit správný význam - to také každý neví (včetně mě). Ano mám nějakou mlhavou představu, ale to je tak vše:D

petucelli
autor
1. lis 2018

@konidana Já jsem to pochopila, mám na seznamu PPP, SPC, ADHD, OVŘ, LMD, MR, DS a možná mě napadne ještě něco víc. Čerpám z vašich připomínek a v denní konverzaci s rodiči, při které si uvědomuju jak často používám pro mě známé zkratky 🙂). Zajimavá sebereflexe 🙂).

konidana
1. lis 2018

@petucelli bezva, neznám výklad žádné z nich, SPC bude neco speciálního ale co?😅

petucelli
autor
1. lis 2018

@konidana Pošlu vám odkaz 🙂). SPC - speciálně pedagogické centrum.

konidana
1. lis 2018

@petucelli já už to nepotřebuju 😉 se synkem jsem logopedii loni po 3 letech vzdala. Co hláska to rok 😛 (OVŘ logo od 4.5r do skoro 8 let) Něco mu to dalo a bez dokonalého R a Ř se dá žít 😎

petucelli
autor
1. lis 2018

@konidana Aha, no ono je to většinou běh na dlouhou trať že 🙂).Každopádně nikdy není pozdě začít znovu hlavně zábavnou formou. Každopádně moc děkuju za vaši pomoc 🙂)