Lodžie v paneláku - zasklít ji nebo ne?

llluckaaa
21. dub 2015

Chtěla bych vás poprosit o názor, zda se v panelákovém bytě vyplatí zasklít lodžii. Pokud jste ji zasklít nechali, zda jste spokojení či ne, případně proč ji zasklít nechcete. Váhám, zda do toho jít nebo ne. Předem děkuji za názory a rady.

zo_ja
21. dub 2015

Hmm. To záleží. Třeba pokud nemáte kam dát kola přes zimu, může to být fajn. Já si ale vždycky říkala: "A jak bychom jako větrali? => stejně bych ji chodila otvírat, větráme pořád. Že by se mi chtělo chodit otevřít okna na lodžii, vyvětrat, vše zpátky, večer potmě v zimě každý den ráno večer občas přes den asi ne, byla by povětšinou otevřená beztak. Leda že by se kvůli hluku nedalo spát, tak jako další zvuková vrstva možná. Obdobně v lokalitě s nadměrným prachem ap. Taky prádlo suším venku, co to jde, i v zimě, takže se to zase nedá nechat zavřený... takže u nás to dospělo k tomu, že jest to zbytečné.
Tamtéž si to zasklily starší babky, co nevětrají vůbec, jako že doslova vůbec.

rainbow_x
21. dub 2015

Za nás ANO ;) je to bomba. Opravdu to zateplý, takže venku, kam by jste šla už v čepici a rukavících můžete sedět v mikině :D nemusíte se bát, že maličký vypadne. Máme tam i koberec, to bychom bez zasklenění nemohli.. jediné minus které jsem našla, je ta cena.. 😀

llluckaaa
autor
21. dub 2015

@zo_ja Dík 😉
Tak my zrovna jsme v prašné lokalitě a kdyby to pomohlo v létě proti hluku, tak by to bylo taky fajn 🙂 A kdyby se mi tam povedlo něco na zimu uskladnit, tak bych to taky brala 😀 Ale jinak stále hledám nějaké mínusy... Není pak v pokoji míň světla? Nebo v létě větší vedro?
@rainbow_x No vidíš, na to jsem se zapomněla zeptat 😅 😀 Na kolik taková sranda asi vyjde? 😉 Kamarádka říkala něco o 20000, odpovídá to?

zoyka
21. dub 2015

Bydlíme v nájmu, v minulém bytě jsme zasklenou měli, teď nemáme, a dost se mi po tom stýská. Opravdu to prodlouží období, kdy se dá lodžie používat. Když prší, nenaprší na zem, na prádlo atd. S tím větráním - my jsme měli pořád jedno sklo (to boční) otevřené, takže větrat šlo v pohodě, ale na balkon nepříjemně nefoukalo.

zoyka
21. dub 2015

@llluckaaa V pokoji s lodžií je míň světla tak jako tak, zasklení už nehraje žádný vliv. Aspoň teda z mojí zkušenosti 🙂

beruska1889
21. dub 2015

@llluckaaa zasklení balkonu je naprosto úžasná věc, máme zaskleno již pár let a rozhodně nelitujeme... dokonce se teď provádí celková revitalizace našeho paneláku a my o zasklení i peníze přijdeme... ☹ kdybychom věděli, že se tu jednou na baráku něco bude dělat, počkali bychom s tím, ale i tak až to bude hotové, necháme zasklít znovu a snad už naposledy, protože je to celkem pálka, ale určitě se to vyplatí. U nás díky tomu balkon slouží jako terasa, máme tam stůl a židle a na jaře když se oteplí tam sedíme až do tmy, pijeme kafe, o víkendech snídáme, obědváme... je super místnost navíc a člověk si nepřipadá zavřený mezi čtyřmi stěnami... navíc mám krásný výhled na lesy, takže pro nás super relax! plánujeme tam i grilovat v létě... takže za mě určitě zasklení ANO je to dobrá investice... 😉 Hluk to určitě omezuje taky, máme naproti hospodu, odkud se občas v létě ozývají šílené věci a díky zasklení je to o dost tlumenější... Míň světla určitě v místnosti není, je to jako velké okno a normálně tím světlo prostupuje.... vedro na balkoně je větší, přes to sklo je to jak ve skleníku - klasika, ale dá se otevřít jedna tabulka a tou se během chvilky krásně vyvětrá a je zase příjemně... v místnosti se mi tepleji nezdá.... Nás vyšlo zasklení na 15 000,- ale je to už pár let, tak nevím, jak se ty ceny pohybují teď... 🙂 😉

hojda
21. dub 2015

Pozor, pokud není dům po rekonstrukci, tak pak se musí zasklení sundat a zase nandat a to se platí.

beruska1889
21. dub 2015

@hojda a dají se pak použít ty původní tabulky??? u nás je to teď dost aktuální tak bych ráda věděla jak to vyřešit, když máme zaskleno za své peníze už z dřívějška.... ☹ ☹

hojda
21. dub 2015

@beruska1889 to přesně nevím, myslím, že ano, ale platí se demontáž a montáž, taky jsem o tom uvažovala, ale nakonec jsem do toho nešla.

rainbow_x
21. dub 2015

@llluckaaa My dávali cca 30 000,- ale všude to bude jiné 🙂

beruska1889
21. dub 2015

@hojda aha, tak děkuji, tak já se poptám jak by to šlo... před pár lety jsme si nechali na své náklady zasklít a vyměnit to "zábralí" na které se to upevňovalo... o to zábradlí přijdem, ale aspoň ta skla bych chtěla zachránit ať neletí 30 000,- do háje jen tak.... ach jo.... ☹ 😢

craki
21. dub 2015

My lodzii zasklenou meli v minulem byte, a byla to nejdokonalejsi vec na tom byte 🙂 Veci tam mohly byt celorocne a nebyly spinave od deste a prachu a pradlo tam taky schlo jedna basennezavisle na pocasi.. Taky jsme tam skladovali treba jabkla od babicky nebo brambory, pokud nebyl mraz nebo extremni horko...
V lete se "sklo" jen oddelalo, pootevrene to bylo skoro celorocne. Plus tam nefoukalo. A vecer se dalo sedet dele nez normalne venku.. Taky jsme tam po roce hodili zidlicky a stul, jak pisou holky 🙂
Jedine minus co me napada bylo myti te silene plochy 🙂

llluckaaa
autor
21. dub 2015

@hojda Aha, dík za upozornění, naštěstí to není náš problém, my už máme panelák zrekonstruovaný 🙂

terezzzza
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
zmrz_lina
23. čer 2015

Máme 4 lodžie (u každé místnosti vč. kuchyně), 2 budeme zasíťovávat a 2 zasklívat.

abdikate
29. črc 2016
Uživatel abdikate je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od abdikate.

Sestra ji ma tak z pulky zavrenou a kdyz chce tak si ji otevre, treba pri grilovani

eva_sajdla
30. led 2017

Když tady čtu vaše příspěvky, říkám si, že zasklení bude asi opravdu ta nejlepší volba. Byt máme malý, takže zvětšení se bude určitě hodit a navíc okna do silnice, tak pokud to opravdu s hlukem a prachem pomůže, je to super. Navíc jsem četla, že se můžou úspory za teplo pohybovat až na 50%, pocítili jste to opravdu v takové míře? A ještě jeden dotaz, zvažuji, zda si tam nechat dát takovéto bezpečnostní sklo (mléčný connex), máte ho někdo nebo myslíte, že je to zbytečné?