Línající britka, jak na chlupy?

pocestny
6. únor 2018

Ahojte holky,mám na vás dotaz ,Mám 9 měsíčnì britku.Už od zimy,dost líná,chlupy jsou všude předtím jsem ji koupala v hypoalergením šamponu,pro kočky.Musela jsem ji dát tabletku comfortis protože měla blechy.To jeji línáni je hrozné všude chlupy .Žere normálně granulky od puriny roaylu .prosim poradite jak na ty chlupy bydlime v
Bytě

horsiee
7. únor 2018

Ty granule jsou předražený šrot. Kočka je masožravec a tohle je ochucené obilí. Kočky prostě ztrací chlupy, v některém ročním období více, v některém méně. Po lepší stravě se jí může kvalita srsti zlepšit, můžete ji i vyčesávat tím odstraníte uvolněné chlupy dříve než odpadnou na pohovku. Pak nezbude nic jiného než si prostě zvyknout a dát si ke dveřím váleček na odchlupení oděvu.

astracreek
7. únor 2018

My máme doma 3 kočky, jedno je z toho britka a přijde mi, že líná úplně nejméně. Hodně nám ale pomáhá vyčesávat, všude máme válečky na oblečení. Člověk si časem zvykne, že jsou chlupy všude. Každopádně bych zauvažovala nad lepší stravou. Když už granule, tak nějaké, které mají před 90 % masa. Ideální je samozřejmě masitá strava (my třeba nemůžeme, máme speciální dietu). A pokud je to línání opravdu neobvykle hodně, poradila bych se s veterinářem.

petulkanono
7. únor 2018

Mame doma 2 britky a taky linaji. Jedine co muzu poradit je vycesavat kozich, my uz to sice vzdali - nenechaji se a kdyz, tak jsem je nahanela. Proste to k tem kockam patri 🙂 ale pokud to jsou vylozene hrsti denne, sla bych k veterinari, muzou mit problem se srsti

pajakol
15. únor 2018

Ale zkusila bych změnit značku granulí, třeba mu nesedí. A začla bych přidávat třeba biotin do krmení (my jsme takle přešli z Fitminu na Husse a od te doby nemáme s línáním problém, fakt to je na psech vidět) anebo mořskou řasu - podporuje srst. Ale jinak každý den česat at ta mrtvá srst vypadá.