Ahoj holky, potřebuji poradit. V sobotu přijde partnerova rodina na "oslavu" jeho narozenin. Nic velkého, jen tři až čtyři dospělí, přijdou odpoledne tak na dvě tři hodinky. Ale vůbec netuším, co připravit na pohoštění.
1) V tomhle vedru moc chuť k jídlu nebude, my navíc bydlíme v 6. patře paneláku s okny na západ, takže teplota odpovídající Karibiku zajištěna.
2) Nějaká nakrájená zelenina je dost mimo hru, protože mají zahradu a švagr je takový Mičurin, co pěstuje všechno a ještě ve velkém.
3) Bude s námi i náš 15měsíční syn, který se sám obslouží ze stolu, takže by bylo dobré vynechat klasické salámové X sýrové mísy, chipsy, oříšky atp.
4)Trefili se dost blbě do doby, kdy není zrovna peněz nazbyt, takže by to měla být pokud možno záležitost levná, ale nikoli ve stylu Láďa Hruška.
Napadá vás něco? Já skončila akorát u nakrájeného melounu, domácích sýrových tyčinek (s verzí i pro prtě) a popř. nějaké bublaniny nebo podobné buchty.
Misto bublaniny bych zvolila napr hrabebciny rezy do dortove formy. A super na zobani jsou sneci z listoveho testa 🙂
Ahoj, to je tak vtipně napsaný, že musím zareagovat 😀. Meloun a ovoce je dobry nápad. A napadly mě ještě palacinky, pomazanka a pečivo. A k pití třeba (doma udelany) ledový čaj .
My máme okna na sever a máme tu zimu 🙂. Jinak šunkovo-sýrový talíř bych klidně udělala. Dvě šunky, dva sýry, to dítě může taky. K tomu zeleninu, ať si pěstujou, co chcou, to na to snad nemá vliv. Přece nemusíš chystat něco, co nikdy nejedli 🙂. A sýrové tyčinky jen dětské, naco dělat dvoje, abys musela "řešit", aby náhodou nejedl ty nedětské. Z ovoce jahody, maliny, broskve, hrozny, záleží, co už malý zvládne.
Pohárky z tvarohu, zakysané smetany, piškotů a ovoce, přelité čokoládou nebo sypané Grankem.
Zeleninový talíř sypaný Balkánským sýrem ala šopák.
Ovocný talíř z melounu, hroznů, nektarinek.
Šunkovo sýrový talíř jak psal někdo výš, dva druhy šunky, dva druhy sýrů, k tomu pečivo a nějaká pomazánka nebo dip, do kterého by šly namáčet ty pečené tyčinky.
Případně jednohubky s pomazánkou z paštiky (paštika, cibulka, hořtice...dle chuti).
Zeleninový salát. Výborný je gyros salát.
@kexina salát s nakrájenými vařenými vajíčky a sýrem - s nějakou zálivkou.......z rohlíků udělat jednohubky s nějakou doma splácanou pomazánkou (tvarohová, česneková, ředkvičková apod).........a upekla bych nějaký ovocný - třeba rybízový koláč s drobenkou 🙂
Když je hic pic, většinou se toho sní míň. Já bych udělala ovocnou mísu - ten meloun + to co bude u Vás zrovna v akci - hroznové víno, broskve ????
V Lídlu kupuji vyválené listové těsto - stačí ho potřít vajíčkem, posypat kořením (kmín, pizza, další třeba se sýrem ...), poté ho rozkrájím na menší čtverečky a může to jíst i dítě. K tomu jedna levná buchta dle domácích zásob a tečka.
já dělávám obložený talíř s domácí sekanou, jde udělat jenom s bylinkama a může ji i dítě, k tomu už, co tě v obchodě cvrnkne do nosu, zelenina, vajíčko, mozarella...
Holky, díky za tipy. Přesně to jsem potřebovala, abych si to srovnala v hlavě co a jak. Nakonec byl meloun, pak tvarohovočesneková pomazánka (v light verzi pro dítě, babičku, švagrovou a partnera, a v extra pálivé pro mě a švagra 😂), s rohlíkem. Na uzobávání jsem nechala kostky syrů. Prcek si nakonec stejně ďobnul do všeho, včetně toho, že si namočil prsty v pivní pěně. 😂
udělala bych nepečený dort- s ovocem, vychlazený bude osvěžující, nedá to moc práce a není to nic drahého, pak třeba ledovou kávu se zmrzlinou